Merhaba, hamile dişilerde kanatlar yanlara doğru hafif açık ve kuyruk biraz aşağıya doğru eğik durur. Kuşunuzda bu görünüm yok. Yorumlarınızda veterinerde daha önce sorununuzun çözülmedigini söylemişsiniz. Phetshop larda bu tarz konularda bilgi sahibi. İçinde oldukları için bu tarz durumlarla sık sık karşılaşıyorlar ve yardımcı olabilirler.
Şişlik var elimi kafese sokunca ürkek davranıyor zaten sanki bebeği var da sakınıyor gibi hamile sendromu gibi geliyor bana elime alınca gitmek için direnşyor karnına nazikçe dokununca bir şey yapmıyor ama acıda çekmedi tepki vermedi sadece bulunduğu durumdan rahatsız
Tamamen şahsi görüşüm tümör olabilir. Ama dediğim gibi. Ben hayvanı görmedim dokunmadım ve sadece resim üzerinden verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yorum yapabiliyorum. Yumurta olsa bu şekilde olmaz. Dokununca viyaklamaz. Zor nefes alma durumu oluşmaz. Kistik bir şişlik gibi görünüyor. Üzgünüm ama bence böyle. Kuşlarda yaygin. Ve bunun için kendinizi de suçlamayın. Bu ,2 haftada oluşmaz. . 4-6 ay arasında oluşur. Ben tümör olarak düşünüyorum. Yani kuşlar üzerine uzman olan bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim. İstanbul'da iseniz Florya da var bir kuş kliniği.
Hayır maalesef amasya gibi yerde kaç tane veteriner varsa bundan önceki kuşum için gittim hiçbiri anlamıyor sürekli bir ilaç sürekli suya karıştırmak için vitamin veriyorlar ama ben zaten ondan önceki gittiğim vetten alıp kullanıyorum ezbere iş yapıyorlar
O zaman şöyle yapalım. Sen bir süre takip et bu durumu. Çünkü zaten yumurta mevsimi geçti yani. Kuşlar ocakla Haziran arası yumurta bırakır. Sen takip et. Baktın şişlik büyüyor. ona göre haraket et.
3-4 yaşında aslında annesi doğurdu öldü bu kaldı kardeşleride yaşamadı yedi annesi çünkü neyse ben bunu kurtardım yaramaz afacan bir şeydi şimdide küskün işte sevgiyle yaşıyor diyoruz biz ona
Kuş hamile kalmaz yumurta yapar, yavrusu yumurtadan çıkar
0
9 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
@savage_panda dostum mantık aynı değil. Dişi kuş erkek kuşla çifleşmeden de yumurta yapabilir mesela tavuklar horoz olsun olmasın yumurta yapar fakat horozsuz yumurtalardan civciv çıkmaz çünkü yumurta döllenmiş değildir Hamile kalma işlemi döllenmeyle olur
Aynı şey değil işte kafan basmıyor mu? Yumurta kuşun vücudundan dışarı çıkar kuluçkaya yatar yavru ondan sonra oluşur kuşlar hamile kalmaz bu kadar kalın kafalı olma
Benim dediğimin aynısını dedin kuş beyinli velet kuşlar hamile kalmaz Muhabbet kuşları tavuk gibi yumurtlar dedim mi? Tavukların yumurta verimi mevsime gün ışığına beslenmesine göre değişir muhabbet kuşlarına özgü durum değil Hayatında bir tane bile tavuk beslememişsin bol keseden sallıyorsun
Yumurtanın sistemi aynı değil işte at kafalı İnsanlarda embriyo rahimde gelişir zamanla embriyonun boyutu artar, yavru anneden beslenir Kuşlarda embriyo yumurta içinde gelişir anneden beslenmez Hay senin o basmayan kafana bir şey diycem şimdi Eşek olsaydı anlamıştı şimdiye kadar 🤣🤣