Kedimi bırakmak istemiyorum. Yurtta kedi bakma imkanım var mı?

Kedimi bırakmak istemiyorum. Yurtta kedi bakma imkanım var mı?

Şöyle bir şey var, hemen hemen bütün kyk yemekhaneleri çevresi kedi dolu getirip onlarla yaşamalarına ikna edebilseniz sıkıntı olmayabilir. Eğer izin vermiyorlarsa kacak sokup içeride (genellikle iceride sıcak irtamda kalırlar; lakin yurttan yurda değişir dışarı atıyorolabilirler.) Diğerleri ile kaynaşsın. Artık hamile mi kalır, ölürüm, kayıp mı olur sen bilirsin.
KizlarSoruyor'un kadrolu şarapçısına güvenmek sana bağlı.
Ayrıyeten odaya da soka bilirsin; lakin kat görevlisine durumu izah et yönetime söylemesin (aran'ı iyi tutmaya çalış.) Dediğim olay gene yurttan yurda değişiyor, benim kaldığım erkek yurdu hiçbir şey umurların da değildi. Oda da elektrikli çaydanlık, mini ocak (elektronik) katlarda neler vardı neler... Göz yumuyorlardı-da erkek yurdu öyle. Üzülerek söylüyorum-ki kız yurdu daha sıkı. En kısa özeti ile 1 hafta 1 ay kendiniz olmadan yaşayacaksınız ortamı anlayın ona göre plan yapın.
Bizim yurtta kedi vardı kendi gelmişti bakıyorduk kyk yurduydu ve sıkı bir disiplin yoktu. Ama başka kyk yurdunda da kaldım ve disiplini sıkıydı. Her yer aynı değil. Gideceğin yere bağlı ama kediyi gizlice sokmalısın. Gizlice soktuktan sonra da senin kedin olduğunu bilmesinler. Belki kalabilir ama çok göze batmasın. Odandaki arkadaşların rahatsız olursa bir şey diyemezsin.
Özel ev tutman lazım onda bile bazı ev sahipleri sorun yapıyor. Geçen gün güzel bi ev buldum gidip gördüm ev sahibiyle görüştüm 6 tane kedim var deyince olmadı kabul etmedi mesela
6 kediye kimse sokmaz tabi 1 ideal
Kabul etmeyen kabul etmiyor hiç sayısına bakmıyor. Bu yüzden çok uzun bir hikaye ama birini öldürecektim tuttular beni. Çünkü o kişi yüzünden benim kesim öldü
@aypipim gerçekten mi kedi beslemekten bir şey olmaz diye düşünüyorum ben hem kolay bakımı hem de iyi yani
Herkes sevmeyebilir alerjisi olan olabilir. Özel odanız olursa belki olabilir de siz okuldayken çok sıkılır yalnız kalır. Tatillerde eve göreceksiniz kediler genelde gezmeyi sevmezler her seyahat travma olacak. Siz en iyisi bana verin ben bakarım.
Eve götüreceksiniz*
@aypipim gerçekten var mı türü ne
@Cerenerdem bunu çok önceden yazmıştım kedim akciğer hastalığından öldü 😢
Cevap
121Cevap
Ya ne tuhaf insanlar var yurda kedi sokulur mu? Bazıları gizli sok demiş, gizli sokunca kedi denk durmaz, hadi sen ordayken uslu durdu diyelim gidince kafes gibi bir şeye koymazsan yine durmaz. Yurdun bahçesine koy madem, hem biraz mücadele öğrensin. Yediği önünde, yemediği arkada el bebek gül bebek oh gel keyfim yaşam onu bozuyor, biraz kendine gelsin mücadele öğrensin. Sokak kedileri bile asortikleşti ekmek veriyorum çoğu kedi yemiyor. İlla peynir, yoğurt, et, balık vs olacak. Kedi lobisini de iyi kazandırıyorlar bazıları mamaya alışıuor çoğu şeyi yemez oluyor.
Doğru
Gideceğim yere göre değişiyormuş mesela kuzenim küçük bir yerde okuyordu çok küçük bir yer değil ama orada gizli saklı yapmışlar. Bir de sokak kedisiymis kedi snnsksks.
Ama mutlaka hiç bir yerde izin verilmiyordur. Bence her tatilde sömestr yazın bayramlarda gel gor.
Eğer eve çıkacak bir duruma gelirsen o zaman alırsın ama ona bir arkadaş daha bulmam gerekecek yalnızlık kötü hissettirir kediyi de insanlar gibi.
kyk da yasak
eve çıksan anlaşmana bağlı apt. yönetmeliğinde hayvan beslenmesi yasak değilse eve alabilirsin. (yasaksa attırmaları için sanırım seni mhk. ye vermeleri lazım)
özel yurtlarda şartları bilmiyorum ama oda arkadaşların sorun çıkarır kavga çıkar ayrıca kedi kapı açıldığında kaçabilir. tek kişilik odada anca
ama sanmıyorum özel yurt da olsa izin vereceklerini
Bencilce düşünüyorsun sevmeyen rahatsız olan hatta korkan bi çok insan var götürme bi zahmet bunu sorman bile hata benimle aynı odada kalıyo olsan seni şikayet ederdim mutlaka her yere tüy döküyorlar hiç hijyenik değil ve orası ortak yaşam alanı kurallarına uyun yanınızda illa götürmeniz gerekiyosada ev tutun
Daha okumaya gidiyorum bilmem ne sizin okumaya gittiginizde yokta. yok onu yapayim mi bunu yapayim bi s@ktirin gidin rahatlayalim artik bi okuyacaklar saga sola vurdular kendilerini birak annene kedini yurda alirlar mi biraz mantikli ol o beynini calistir
Biktik ya bi universite kazanmislar gorgusuzler daha onu yapayim mi bunu yapayim mi bide mantiksiz mantiksiz şeyler kediyi yurda alirlar mi o zaman herkes getirsin olsun hayvanat bahcesi ogrencilere zor bakiyolar kaldi hayvan
Yok vallahi imkan yok. Ozel yurtta kusumu getirmek istedim ve tek kisilik odaydi. kabul etmediler. Bir kere her sey olabilir kacabilir kedin. Ya da bilerek kacmasina neden olabilirler. Nasıl guveneceksin
Yurtta kedi olmaz, kaldığınız odada bakacaksınız, hem sizin hem kedi için sıkıntı yaşarsınız, yurtta kedi kabul edeceklerini sanmıyorum, ailenize , güvendiğiniz ellere teslim edin kedicik için daha iyi olur
Hayor yok. Şu hauvan sahiplerinin dünyayı etrafında dönüyor sanmalarına da uyuz oluyom.
laflarına dikkat et
Soruya cevap vermişsin de, şu saçma sapan yorumunu kendine saklasaydin..
bende etrafımda insan istemiyorum o halde rahatsız oluyorum çöpünüzden, kavganızdan, sesinizden
hayvan istemiyorsan et süt peynir sucuk yeme yaşadığı sokaklarda dolaşma
deri kıyafet de kullanma
beni böyle alt edebilceğini mi sandın
Besi hayvanını da insan üretiyor yavrucum. Etini sütünü yediğin hayvanlar doğada yaşayanaz, çünkü evcilleştirilmiştir (kedi köpek gibi). Evcil türlerdir, doğaya ait değildir, insana tabidir.
Nasıl eti sütü için inek besliyorsak, siz de kendinizi tatmin etmek için kedi köpek besliyorsunuz, zevkiniz için.
Ama kendi zevkiniz için yapıyorsunuz bunu, diğer insanlar senin zevkini paylaşmayabilir. Eğer insanın üretim aktivitesi içerisinde yaşıyorsan, o topluma tabii isen, ortak yaşam kurallarını da kabul etmek zorundasın.
Yoksa Malawi gölüne gidip dopayla barışık yaşayabilirsin. Çıplak ama
insanın üretmesi o şeyleri hayvanın yaptığı ondan olduğu gerçeğini değiştirmiyor
hayvan keyfi beslenmez tıpkı insanı da keyfi beslemediğin gibi evcilleştirdiyse insan bakmak zorunda kuranda da yazıyor
dünya insana değil hayvana ait onlar varken sen yoktun saygısızlık yapma
ilk insanda evin içinde doğmadı sonuçta
İnsan doğada yaşayan bir canlı, doğaya ihtiyacı var ve onu kendine göre şekillendirir. İnsan için faydalıdır bu.
Ama senin kendini tatmin için aldığın, beslediğin hayvan, başkalarını rahatsız edebilir. Birinde toplumsal fayda var, seninkinde kişisel tatmin ve zevk. Bu farkı "insanlaro sevmiyorooom" diye gözardı edemezsin.
köpek seni korur her ırkın da kendine özgü yeteneği var alan koruma, avcı, bekçi, arama
kedi de haşerelere karşı korur burada mesela kedi yılan yakalayıp götürdü fareyi avladı hayvanı öylesine beslemezsin o yüzden, insandan daha çok faydası var
he hee kangalı da sana bedavaya vermişlerdir onun yavrusu bile 4.000 lira
Kangal kırması, sokak köpeği idi. Ablam arabayla çarpınca eve aldık. 11 yıl baktık, öldü. Sonra başka bi yaralı sokak köpeği bulduk onu da aldık. Hala yaşıyor, ablam bakıyor artık. Çocukken çoban köpeğimiz vardı. Ben üniversitedeyken baktım. Bütün zorluklarını, dertlerini biliyorum. Faydasını da zararlarını da.
Siz, sosyal medyada fotp nesnesi olarak, evde dolaşsın diye alıyorsunuz. Halere avlaya aksan kertenkele al eve. En faydalısı onlar.
benim köpeğim bile yok kendi adına konuş
insan sadece dünyayı berbat eden varlıktır
boş laf kasma şimdiden kaç tane hayvan türünün neslini yok ettik iklimi değiştirdik ilerde su krizi de çekicez
araştırması gereken sensin
denize atılan çöpleri saymıyorum bile
dinozorların yok olması zaten gerekliydi yoksa diğer canlılar olmazdı
evet öyle bişi vardı
bi hayvan için daha aynı söyleniyordu
timsah herhalde
şimdi baktım o da evrimleşmiş bazı kaynakların yalan bilgi verdiği yazıyor
Kaldığım bir apartta kedi getiren olmuş. Ben, üst katta kalıyordum ve o kızı tanımıyordum. Görmedim. Özelde anladığım kadarıyla pek sıkıntı etmiyorlar ama Kyk yurdunda sıkıntı olabilir.
Katiyen izim vermezler dedikleri gibi dışarıda diğer kedilerle falan da bırakmayın yazık kisin oluyor hayvanlar dışarıda soğuktan bir de seninki alışmışsa konforlu ev ortamına yazık, hatta bazen kedileri toplayıp dışarı da atabiliyorlar yurdun bahçesinde kalmasına bile izin vermeyebilirler işkence etme hayvana
Öyle bir şeye kalkışma, o hayvana da yazık. Düzenini bozacaksan daha iyi koşullar yaratmalısın. Ailene ve alışık olduğu düzenine bırak. Onun da bir can taşıdığını düşünerek hareket edin.
Yasaktır, kedinden ayrılman gerekiyor. Sonuçta kediden korkan insanlar da olabilir. Başarılar diliyorum 🌷
Ben korkardım ya sevmeyen biri zarar verse kedime, mahvederdim onun hayatını sonrasında ama yine de yurtta her türden insan var ya
Çoğu yurt kediyi kabul etmiyor Daha doğrusu bir evcil hayvanı kabul etmiyor Hatta balık bile kabul etmiyorlar
Yok bizde izin yoktu zor bize çıkmıştı yurt 😂birde kedi mi , ama yurtta oday alıp beslediğimiz oluyordu yurdun en az 3/4 kedisi oluyordu
Çok tatlı oda arkadaşı sorun çıkarabilir tüykonusunda o şartlar altında apart olsa bir ihtimal belki
Kyk'da yasal değil diye biliyorum ama kaçak bakabilirsin. Özel yurtlarda izin veriliyordur belki, tek kişilik odalı olanlarda.
Valla oda arkadaşımın kedisi rahat durmuyor diye zehirleyip öldürmüştüm haberin olsun 😂🤣👍🏿
Bu olayın gerçek olmadığını varsayıyorum.
özel tek odalı yurtta kalırsan bakarsın onlarında fiyatı ile göre değişiyor ama ortalama 2-6 binlira aylık
Kyk yurdu ise yanına alamazsın. Neden diye sorma kural böyle. Özel yurt ise önceden yurtla görüşmen lazım da evcil hayvan kabul etmeyebilirler
Ya ben osym ye goremiyorum, herkes ogrenmis bi ben ogrenemedim. Kedi falan yasak die biliyorum
Her yorumun altında varsın hala bakamadın mı ya öğrenincr yaz merak ettim jskcnksj
@Shbcjshxjshcshsx cidden ya meraktan catlicam. Yuzde yetmis yerlesemicem ahahahqhshbs
@Shbcjshxjshcshsx knk kazanmisim hemde ilk yazdigim cikti, cok mutluyum yupiii 🥳🥳🥳
@okuyankim 😃😃
Hayırlı olsun 🥳🥳🥳🥳
Bunu okuyuca bi sporcuya yayında askere gidiyorum orada kas erimesi yaşamamam için napmam lazım diye gelen soru aklıma geldi kfkfkfk
arkadaşlar bu durum çok basit
öncelikle bir kağıt ve tükenmez kaleme ihtiyacınız var. bunları temin ettikten sonra bölük komutanınıza şikayet dilekçesi yazıyorsunuz. şikayet dilekçenizde düzgün beslenemediğiniz ve eğitimlerinizin yetersiz olduğunu bu nedenle kas kaybı yaşadığınızı yazmanız lazım. daha sonra bölük komutanınız bir üst komutanlığa birliğimde şu şu şahısın şikayet dilekçesi üzerine bizzat kendim özel olarak ilgilenmek istediğini fakat özel olarak ilgileneceğimden dolayı geriye kalan diğer görev sorumluluklarıma zaman ayırmayacağımı bu nedenle sorumluluk ve görevlerini düzenlenmesini talep ederek muhtemelen bir üst komutanlık olarak tugay komutanlığına bir yazı yazıyor. tugay komutanlığı mantıken bu talebe istinaden görev değişikliği onaylıyor. onaylandıktan sonra bölük komutanı bizzat kendisi size özel bir program hazırlayıp personal trainer olarak tezkereyi alana kadar sizinle ilgileniyor.
hayırlı tezkereler
Hehehehe teveccühünüz. Akıllara takılan soru varsa kadrolu şarapçı olarak buradayım.
Olmaz senin iş poncik. Ancak kendi evin olursa...
Bizim yurtta yurdun kedilerini bile koridorda besmememizi istemiyorlardı sen düşün
Kyk evcil. Hayvan almıyor diye biliyorum ben
Kabul etmezler ama ben seve seve kabul ederim bakmayı 😻
Nadiren bazı yurtlarda imkan olabiliyor gizli olarak. Bu göze alınacak bir ihtimal değil
İdareye, yurttaki oda arkadaşlarına soracaksın. Artık şahsi alanından çıkıyor özel hayatın
Hayvan sevmeyen insanımsı kişiler canını sıkacaklardır
Olmaz mı veteriner bile bulursun. Soruya bak bir de tirend soru olmuş
Aynen aynen ona yurtta yuva bile yaparlar hiç sıkıntı yapma
Bilmiyorum ama sanmıyorum..
Sonuçta toplu yaşama kuralları buna imkan vermeyebilir.
Yurtta kendine zar zor bakarsın. Kaldı ki kediye bakasın ayol
İzin vermezler bence, belki özel yurtta tek kişilik oda da kalırsan o zaman izin verebilirler
Kyk ise mümkün değil özelse odadaki kişiler ve yurt yönetimine bağlı
Kyk yurdunda izin vermiyorlar, ama özel yurtlarda istisnalar olabilir.
Kedinin yurda kendi kendine girmesini sağlarsan olur belki
Kredi ve Yurtlar Kurumu yerine Kedi ve Yurtlar Kurumu olsaydı olurdu.
Sen yurtta kendine bakabilirsen şükret. Ne kedisi 🤣
tabiki hayır :) kedileri severim ama odamda kedi olsun istemem
Öyle bir şey mümkün değil minnoş kedinin sahibi onu ailenle bırakman gerekiyor
Yurtta daha kendine bakamicaksın kediye nasıl bakıcan
Ortak eve çıkarsan beraber kalırsın yanında olur.
Sana mı bakacaklar yoksa kedinemi oda arkadaşların
Kesinlikle izin vermez idare
Sen yurda kedi getirirsen, Adanalı biri de atını getirir, Sivaslı da kangalı getirir. Sonra hayvanat bahçesine döner
Bizim ülkemizde yurt olduğuna dua etmek lazım, bizimkiler hayvanları sevecek ve onlara saygı duyacak kadar insan değiller henüz… 😒
Bizim yurtta kedi vardı besliyorduk ama içeri almamız yasaktı.
Yurda sen sigidin bide kediyi mi götüreceksin allahim allahim
götür. orada ete ihtiyacınız olucak. Keser yersiniz.
Hahaha, çok komik insansı varlık seni.
Yurtta evcil hayvan yasak gizlice sokarsan da Mazallah biri alerjik tepki gösterir (bazı alerjiler ölümcüldür) hastanelik falan olursa başını çok ağrıtırlar
Maalesef almazlar evde bırakacaksın veya ev tutacaksın
Hehe ananı babanida götür
Yurdun bahçeleri kedi dolu zaten, bakması zor olmaz ama sırnaş varlıklar bunlar. Milletin yatağına gider, tüy dökerse şikayet ederler
Hayır alınmaz sokmazlar alerjisi olan var senin istediğin gibi olamaz her şey
Tabiki götürebilirsin arkadaş olur sana da yanliz hisstemezsin
Ay ne güzel hayalimi yaşıcaksınn getir izin verilirse
Yönetmelik gereği evcil hayvanlar alınmıyor :( üzdü bu
yok maalesef yurtlara kedı kopek kus vs alamassın
İzin vermezler sanırım. Ayrıca konudan bağımsız ama yurt başvuruları ne zaman haberin var mı?
Benim kedim var ben onun burnuna ağzına kafasına osuruğumu salıyorum sonra kokluyorum offf dayanamıyorum kokuya kedi nasıl dayanıyorsa 🤣🤣🤣🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?