Hepsi yemek bekliyor su bekliyor, ilgi sevgi bekliyor.. Lütfen sizde ihmal etmeyin.
#nirhamm 🔴 🔴 🔴 🔴
#yaz 🔴 🔴 🔴 🔴

Hepsi yemek bekliyor su bekliyor, ilgi sevgi bekliyor.. Lütfen sizde ihmal etmeyin.
#nirhamm 🔴 🔴 🔴 🔴
#yaz 🔴 🔴 🔴 🔴
3 yıl önce eve sokak kedisi aldık.
O günden beri dünyaya bakış açım değişti.
Meğerse ülkemizde ne çok hayvan düşmanı varmış.
Ben beslemek istedikçe insanlar buraya mama koyma, buraya su koyma, şunları alıştırma diyorlar.
Herkes düşman oldu bana.
Belediyeyi ararım 3 gün sonra gelirler kedi ölür.
İnsanlar mama kaplarını çalarlar, su kaplarına tekme atarlar.
Ben elimden geldiğince Kedileri, köpekleri besliyorum.
Sokağımda 1 ile başladım şimdi 4 kedi sabah akşam yolumu gözlüyor.
Sırf yemek için değil dördüde sevilmek için geliyorlar.
Dış parazit aşılarını bile yapıyorum.
4 tane kedim var. Sokakta evsiz olan kedi ve köpeklere de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Bizden başka kimseleri yok sonuçta, bu kadar insaniz her gün biri yardım etmeye kalksa 1 sene de kimseye sıra gelmez. Ama herkes kendisini düşünüyor maalesef.
Daha dün bununla alakalı soru paylaştım bende,
Az önce sabah rutinim olan şirketin önündeki sokak köpekleri ile birlikte kahvemi içip onlara da mamalarını verdim, güzel sohbetleri var 🥰
Tiplere bak.
Dün bir yavru daha tarikata katıldı.
Görseniz avuc ici kadar sapsarı.
Otur mincikla her yerini
Cevap
23Cevap
Evet düzenli yardım ediyorum
Tabi ki. Dünya sadece bizim değil.
Ama bir şey sormak istiyorum. Kediler neden bu kadar yemek seçiyor? Mesela akşam evde yemek varsa koyuyorum onlara. Çok aç belli , karnı birbirine yapışmış açlıktan. Ama sadece kokluyor yemeği gidiyor. Markette yoktu O saatte burada. Defalarca böyle oluyor. Pilav makarna yemedi bir tanesi , ama diğeri geldi yedi mesela. Bir tanesi de horozuma doğradığım çiğ mısır tanelerini ve kakolu bisküviyi yiyordu. Bir tanesi yas pasta yiyordu yedirdik yedi.
Ama ona koyduğum yemekleri yemiyor. Bu konuda bilginiz var mi acaba? Komsumuz da oyle diyor cok yemek seciyorlar diye o da besliyor.
Kediden kediye değişen bu durum neden oluşuyor ? Neden çok yemek seçiyorlar. 😀😀
Birde geçenlerde bir kedi oturmuştu. Tam. onunden fare geçti. Yavaşça üstelik. Hiç kıpırdamadı bile. Sadece farenin arkasından baktı. Oturmaya devam etti. Bu sıcakta değmez koşmaya mi dedi artık ne düşündüyse artık çok komik bir andı 🤩🤩
Ya linç yiyeceğimin farkındayım ama sokaklarda çok fazla hayvanın olması açıkçası beni rahatsız ediyor. Barınaklar çoğaltılsa ve toplansa keşke. Bir tanıdığımızın yeğenleri geldi Kanada'dan çocuklar kedi köpek ne bilmiyor kedi kovaladılar geçenlerde mesela çok tuhaflarına gitti.. burada da her hafta fix birkaç haber oluyor köpeklerin saldırısına uğrayan çocuklar..
Arabamın bagajında her zaman en az 1 kilo mamayla dolaşıyorum kışın da su da bulunduruyorum onlar konuşamazlar minik patileriyle kendilerini savunamazlar takmışlar ağızlarına köpek çetelerini onlar çete değil yaşadıkları bölgeyi korumaya çalışıyorlar ellerinden her şeyi aldık kendi genlerini bile değiştirdik nefes alamayan sürekli sağır ya da kör doğan kediler yarattık ellerimizle ellerinden genlerini bile aldık onlara sevmek değil ama saygı duymayana saygı duymam
Evet bizim Alanya'da yazlığımız var burada akıllı bir kedi var ona mama veriyoruz, aynı zamanda muhabbet kuşu besliyoruz.
Elimden geldiğince yardım ediyorum hayvanları doyurmaya çalışıyorum zaten bir tane sokak köpeğini de sahiplendim ona bakıyorum
bizim mahallede otoparkta evde kalmıs bi kız var muhendis onla dul abla devriye geziyor saga sola su yem koyuyor bize gerek kalmıyor.
Elimden geldiğince evet kesinlikle.. Keyifli günler..
Tabii ki de ama su vermek daha çok önemli bence. Hele ki bu yaz günlerinde.
Elimden geldigince evet. Onlarin agzo var dili yok. Bakışlarıyla hareketleriyle anlatiyolsr herseyi
Evet onlara merhamet ediyorum çünkü insanlardan daha çok yardıma muhtaçlar
Mahellwmizdeki insanları bu konuda bilinçlendiriyorum her apartmanın önünde en azından bir su kabı bulunur
Mama falan alıyorum bazen veriyorum bağımlılık yapıyor şu hayvanlar sonra aç kalıyorum
Evet sularına çamaşır suyu döküyor gördüğüm yerde tekmeliyorum
Evimde sokaktan kurtarılma köpeğim var ve sürekli dışarıda ki canlara su ve mama bırakıyorum
Tabii ki kanka hatta yemek ve sudan sonra oyun bile oynuyoruz onlar pati atar ben gidiklarim onları en sonunda kaçıyorlar 😞😞
Elden geldiğince
Elimden geldiği kadar
Elimden geldiğince yardım ederim
Yardım etmeye çalışıyorum.
Evet, en büyük zevkim.
elimden geldikçe yardım etmeye çalışırım
Sıfır beş yüz kırk altı beş yüz seksen dört elli sekiz sıfır üç (ara nirhamn , sohbet edelim)🌹❤️
Benim kadar eden azdır cenneti garantiledim 🤣
Elimden geldiğince
Bazen
Yerim bunları oyşş
Mumkun derecede
Elimden geldiğince
etmiyorum
Hayır sen
ederim
Evet genelde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?