Köpeğimdeki agresifliği nasıl çözebiliriz?

Selamlar, size bir konuda danışmak istiyorum. 10 aylık bir dobermanım var erkek. Evde bakıyoruz ve ilk geldiğinden beri benimle aynı yatakta uyuyor. 2 aylıkken adi bir veterinere denk geldik ve bizi bir güzel çarptı. Parvo olduğunu söyledi ve oğlumun canını çok yaktı. Veterinerde çığlık atıyordu resmen köpek. Uzun bir süre arabaya binerken ağladı salya akıttı (yeni yenii alışıyor arabaya). 3 aylıkken bile eve gelen misafirlere saldırmaya çalışıyordu, yeni veterimizden falan korkuyordu titriyordu orada bile, bizde 6. ayından beri sosyalleştirmeye çalışıyoruz, uzun yürüyüşler yapıyoruz (yazlık taraftayız pek insan olmuyor) fakat nafile. Yolda yürüyen insanlara bile atak yapıyor biz çekiştirince bizi ısırıyor (evde bize saldırması falan söz konusu değil bebek gibi bakıyoruz) Bir eğitmenle konuştuk ve korku agrasyonu olduğunu söylemişti. Hiçbir insan yaklaştırmıyor yanına. Ne önerirsiniz? Birde şöyle bir sorunumuz daha var. Asla yalnız kalmıyor. Bahçemiz var ama yanında biz olmadan ortalığı yıkıyor. Odada bile yalnız durmuyor. Ona bir dişi alsak sizce bu durum çözülür mü? Çünkü hiçbir şekilde sosyalleştirme yapamıyoruz. En azından bahçede birlikte oynarlar ve koşu bandıyla enerjilerini atarız diye düşünüyorum. Belki de biraz olsun sakinler. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli Teşekkürler şimdiden

Köpeğimdeki agresifliği nasıl çözebiliriz?