Dünya tatlısı gökyüzü renginde kuşumuz var dün aldık, fakat yeğenim çok seviyor eline almak istiyor falan.
Sürekli kafesi açıp ele alsak evde uçsa falan zarar görürmü?
Bu arada kuş elede geliyor...

Dünya tatlısı gökyüzü renginde kuşumuz var dün aldık, fakat yeğenim çok seviyor eline almak istiyor falan.
Sürekli kafesi açıp ele alsak evde uçsa falan zarar görürmü?
Bu arada kuş elede geliyor...
Selam
Kuşu fazla ele almak elbette zarar verebilir. Bilinçli bir şekilde sevmeniz gerekir. Kuşu avuçlamak özellikle hem tüylerine zarar verir hem de ne kadar alışkın olsa dahi size karşı güvenini yitirebilir. Parmağınızın üstüne alabilirsiniz fakat dediğim gibi çok fazla darlamayın kuşu, çocuklara da oyuncak niyetine teslim etmeyin lütfen onunda bir canının olduğunu düşünerek hareket edin.
Rainbow spangle sanırım kuşun cinsi. Güzel kuş maşallah tüyü kadar ömrü olsun.
Teşekkür ederim, amin inşallah tüyü kadar ömrü olur.
Mavi renktte bir kuş cinsiyeti erkek fakat ırkını bilmiyorum.
Yemini yiyor ama suyunu pek içtiğini görmedim inşallah suda içmeye başlar.
Avuçlamak yerine parmağımıza kolumuza konduruyoruz.
Avuçlamaya bende karşıyım
Özellikle youtubeden kuş sesi açtığımda ötüyor ve hareketlenmeye başlıyor.
Bunun sebebi nedir acaba
Kuşlar sürü halinde yaşayan varlıklar. Aslına bakarsak doğasında bu var. Başka kuşlara tepki vermesi gayet olağan ve normal bir durum. Bende iki çift kuş var mesela biri ötmeye başlayınca diğerleri de çıldırıyor, siz kendi sesinize alıştırın onunla muhabbet edin. Kuş sesi dinletirseniz kuşunuz konuşmaz. 😃
Yani sürekli bir şeyler mırıldanıyorum ama inşallah konuşur bir gün :)
Konuşur konuşur bak bu da benim kuşlardan bir tanesi https://www.hizliresim.com/l85awk9
Hey maşallah buda erkek galiba :)
Bizde bilerek erkek aldık, erkek kuşlar dişiye göre konuşma olasılığı daha yüksekmiş ve daha enerjikmiş.
Nasip olursa 6 ay sonrada dişi almayı düşünüyoruz yanına.
Sürekli konuşmak ilgi göstermek lazım dimi tek bir kuşa :)
Bu sabah nedense ele gelmek istemedi canı :)
ele almaktan kasıt parmağın üstüne konmasıysa sorun olmaz ama elin içine almaksa yapmayın korkar. evin içinde uçabilir sorun olmaz 2 3 kez uçsa alışır zaten.
Cevap
1Cevap
Yok hiçbir zararı olmaz. Bizimde var iki tane sürekli evin içinde elimizde geziyor. Böyle olması daha iyi çünkü size alışır zamanla.
Ama parmağıma gelmek konmak istemiyor. Dışarı avuçlayıp çıkartıyorum gidiyor başka yerlere konuyor elimde durmuyor
Zorla ele almak piskolojik olarak etkiliyor zamanla merak edil kendi geliyor ilgi istiyor ya da oyun 😂 bazende kemirmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?