Su temizliğini biraz aksattim. Bi 15 gün temizlemedim şu hafif bulanmaya başladı sorun olmaz derken 1 gecede yemyeşil olmuş. Suyun 3 te 2sini boşalttım dip temizligi yaptım kumları yıkadım tekrar temiz su doldurdum. Mavi damla ve tuz ekledim. Filtre temizliğini yaptım. İlk gün iyiydi. Bu sabah bi kalktım bildiğiniz yemyeşil. Bi sorun var belli. Anlayan var mı?
Filtre sungerini hergun temizliyorum bu ara. Petshop sera ya diye bir damla verdi onu kullandım dün ama fayda etmedi. Yem olarakta yine sera nin temel yemini kullanıyorum. Vatozum var. Bitkilerden sonra çok fazla salyangoz doldu ici akvaryumun ve konumu direk güneş almasada gün ışığını gören bi yerde. Bunlardan herhangi birinde hata yapıyor olabilir miyim?
Süngeri temizlemek değil bu durumda değiştirin. Bitkileri aldığınız akvaryumda salyangoz varmış ve siz akvaryuma koymadan dezenfekte etmediniz muhtemelenki yumurtalardan çıkmışlar.
Akvaryumda kullandığınız bitki rengini veriyor olabilir, bitkinin türü akvaryuma uygun olmayabilir.
Bu kadar kötü duruma gelmesi ışıktan önce diğer sebeplerden
Bitkileri ve görünen salyangozlari temizleyeyim. Filtre sungeri alayım. Suyun bi kısmını boşaltıp tekrar su ekliyorum. Şimdilik bu yeterli mi? Biri minik hamur mayası ekle demiş deneyeyim mi?
Bir çok şey sebep olmuş olabilir güneş ışığı degdiyse yapabilir, filitre uzun süre temizlenmediyse olabilir, sudaki amonyak ve nitrat seviyelerinde bozukluk olabilir, kullanılan bir aydınlatma varsa yapabilir. Çözüm olarak dengeli olarak su değişimi yapmak 2 güne bir %30 su değişimi iyidir dinlenmiş su ile devam edersen bir süre sonra yok olur ve akvaryumu bir örtü ile sarin karanlıkta kalması süreci daha kolay atlatırsın diğer bir çözüm ise uv lambaları hem yeşil suyu önler hemde korur geçmiş olsun 😇
Birden geçmez normal olarak su değişimini bol tut 2 günde %30,40 dinlenmiş su özellikle zamanla azalır balıklara bir zararı yok zaten yeşil suyun aksine Japonlar bayılır sadece görseli kötü yemi de az at ki sudaki amonyak değeri düşsün :)
Melek genetik tetra birde mini tetralardan var. Henüz ölen olmadı. Bitkileri aldıktan sonra inanılmaz salyangoz sardı akvaryumun içini. O da etkiler mi? Sudaki oksijen seviyesini düşürüyorlar mıdır?
Japon sanmistim yanlış görmüşüm demek ki sorun yok gene ölen olmaz bol oksijen verin suya gelen salyangoz adi salyangoz sudaki oksijeni etkilemez ama yosunları yedikçe o da amonyak aticak bu da suyun kalitesini daha çok bozar yani çözüm gene bol su değişimine çıkıyor sudaki oksijen az ise balıklar zaten belli eder ağızlarını suyun dışına çıkartıp nefes almaya çalışırlar böyle bir durum yoksa sorun yok
Kumları asla çıkarıp yıkama yararlı bakterilerin en çok olduğu yer orası aynı şekilde iç filtre çeşme suyuyla yıkadığın zaman akvaryumun dengesi anında bozulur. dip sifonu ile kaba pislikleri çek sadece. akvaryumun su dengesi yerine gelene kadar yemlemeyi azalt. su değişiminde dinlenmiş su (en az 12 saat) kullan veya içme suyu. Dış filtren var mı peki?
Top yosunları çıkart akvaryumdan patlama yapmışlar tıpkı denizdeki musilaj gibi su şartları kötü olduğundan dolayı aşırı reaksiyon gösterip fazla yayılıyorlar
Bir taktik daha vereyim sana canlı tatlı su midyesi al 3 4 tane at akvaryuma suyu nasıl temizlediklerini gör canlı doğal filtreler , bir iki gün içinde su berrak ve temiz olur
balıkları baska bır kaba alıp aynı su ıcınde beklet akvaryumu komple bosalt yıka scoh brıte ıle temızle yenı su koy ıcıne azcık tuz koy sonra motoru calıstır en son balık koy
Koymadım da yoncalar vardı heryeri sardı inanılmaz çoğaldı. Dip bitkileri çok büyüdü. 2 tane salyangoz vardı ilk başta şimdi yüzlerce olmuş. Baya sıkıntı oldu yani
Fazla veriyorum yemi sabah ve akşam saatleri oynuyor aynı saat denk gelmiyor. Marka mi yaramadı ya da ? Sera ya diye bi damla verdi petshop onu kullandım bide
Valla bizim de askerdeyken akvaryum vardı, dediğin gibi indirdik, sıfırdan temizlik yapıp herşeyi yeni yeni koyduk. Balıklar suya girince üçüncü gün renk değişti
Suç ortağım olarak , sen zaten ünlü birisinde şurda normal takılıp gidiyorsun gözüme çarpmışlığın varda magazin takip etmediğim için kimin kim olduğunu pek bilmiyorum