Evet arkadaşlar bir çok defa sormama rağmen mantıklı bir cevap almadım. Verilen cevaplar tüm büyük ve ünlü balıkçılarda balıktan sonra helva yenir. Merak ettiğim için buradan sorma gereği hissettim... Bilen varmı?

Balık bazı mineraller bakımından zengindir. Fosfor miktarı da yüksektir. Fosfor mide asitlerini bozar ve midenin dengesini bozar. Reaksiyon olarak da kan şekerinin düşmesine neden olur. Balık yedikten sonra canınızın şeker çektiğini hissedeceksiniz. Tatlı aşerirsiniz. Balık deniz kültürünün ürünüdür. Dolayısıyla Baklava ve kadayıf gibi tatlılar ile aynı bölgenin yiyeceği değildir. Trabzonlular beton helvayı bilirler. Meydanda güzel helva yapar. Balık kültürüne en yakın tatlı helvadır. Ayrıca şerbetli tatlılar balıktan sonra mideyi zorlar. Helva lezzet olarak balığa en iyi eşlik eden tatlıdır.
kokuyu alır, rakıdan sonra da yenir
Mantıklıca bir cevap daha =))
Balıktaki yoğun fosfor bir süre sonra mide asitlerinin dengesini bozup şekeri düşürüyor. Asitlerin dengesinin bozulması midede bulantıya neden oluyor. Şekerin düşmesi ise halsizlik ve baş dönmesine neden olabiliyor. Bu yüzden tatlı yiyerek dengelemek gerekiyor. Helva balik uzerine yenebilecek en idaal tatli sutlu tatlilarda mideyi tamamen bozuyor.
Hmmm Değişik ve mantıklı...
Benim teorim daha mantıklı
@Maymunun1ustu onu yazicaktim gordum yazilmis ben dogru bildigimi yazdim 😄
Kokuyu alır. Şekeri düzenler. Mide asitlerini dengeler gibi akıllıca cevaplar gelince insan seviniyor =))
balık öldüğü için helvası yeniliyo işte ne bileyim ahhaha :D
Cevap
9Cevap
Balıktan sonra neden helva yenir? kısaca
"Balıklar ölüyo ya, ölünün üstüne helva yenir", "Balıklar öldüğünü anlasın diye"
Balıktaki yoğun fosfor bir süre sonra mide asitlerinin dengesini bozup şekeri düşürüyor. Asitlerin dengesinin bozulması midede bulantıya neden oluyor. Şekerin düşmesi ise halsizlik ve baş dönmesine neden olabiliyor. Bu yüzden tatlı yiyerek dengelemek gerekiyor.
Cenaze törenide olacak mı :)
@Bay-KARPUZ tabiki yapilicak.😁
Eyy cömaat balığı nasıl bilirdiniz :D
Hahahahahaha hahahahaha.😂😂😂😂😂
Iyi biliriz ama ah su kilciklari olmasa hocam daha iyi olucak.
Kilcik yuzunden hakkimi helal etmiyorum.:p😂
Hayvanlarla neden dalga geçiyorsunuz bakayım o hayvanlara yazık değil mi? Hem onlarda insan dalga geçmeyin =))
Insan sevdigini yerden yere vurar.:p
Balıktaki yoğun fosfor kandaki şeker oranını düşürdüğü için baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik falan olabilir. Şerbetli tatlılar mideyi rahatsız eder, sütlü tatlılarda balığın bayat olma ihtimaline karşı zehirleme yapabilir diye tercih edilmez. En uygun tatlı o yüzden helvadır.
Balıktaki omega3 yağ asidi ve fosfor mide asidindeki dengeyi bozar şeker oranını minimize eder buda bulantı ve hazımsızlık yapar ve mideyi bozar rahatsız eder helva bunu dengeler
Ben öyle bir gereksinim duymuyorum ve bunu da yeni öğrendim şu an..
Vücut o vitaminin üzerine demek ki helvadaki vitamini vs. gerek duyuyor olabilir.
Nedense balıktan sonra benim vücudum da tatlı istiyor..
helvaya para almıyorlar... karadenizde çok meşhur bir helvacı var... oradan yayılmış gitmiş türkiyeye..
balik oldugunu anlasin diye yenir diye bir geyik var ama😂
balıktaki fosfor mide asiti yapıo kan şekerin düşmesin helva dengelesin die yenilio..
at gibi balık yerim ama sonrasında helva yemem.
ancak düzenli düzensiz helva yerim ve severim
Valla ben yemiyorum ama yiyenler neden yiyor orasınıda bilemiyorum
anaa daha dün aynısı oldu :D
İş yerinde mi oldu?
Hayir evde 😆
hic duymadim oyle bisey...
Balıkla pek aran yok anlaşılan...
Balık sevmeme sebebin koku mu?
balıktan sonra hıc helva yemedım kı
Balık tüketiminden sonra mide bulantısı kan şekeri düşmesi gibi sorunlar yaşıyor musun?
O halde balıktaki fosforun şekeri düşürdüğü hikaye mi?
Yoksa sadece sizde mi şeker düşmüyor?
Peki ağızda ve midede koku oluşmasını önleme ya da balığın sindirimine ve balığın yanında yenilecek tatlı olarak uygunluk açısından ne düşünüyorsun?
Ölenin arkasından helva yenir asfafafafaaa 😂😂😂
balığın ölüsüne hürmeten
valla ben ilk defa duydum bunu
Balıktan sonra helva mı? Öykkkk
yiyeceksinki südün çok ola :D
Klasik ege kültürü
Balık öldüğünü anlasın diye.
=)) balığı öldürdük helvasını yiyoruz...
Benden önce aynısı yazan varmış 😪😪
@Maymunun1ustu evet sadece senden önce değil ilk gelen cevap =))
Ilk defa duydum iyy
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar