Benim 2 tane kuşum var bir tanesi kesin disi kuş öbürü bu cinsiyeti tam belli olmadı yuvaliga girip girip duruyor baktım yumurta var şimdi bu kuş da dişi diye kızgınlık yumurtası mi yaptı erkek mi anlayan var mı
Elinizde tuttuğunuz bu muhabbet kuşu fotoğrafta görüldüğü kadarıyla kesinlikle güzel bir dişi. Bazı renk mutasyonlarında dişi erkek ayırımında zorluk çekilebiliyor olsa da burun deliklerinin çevresindeki halka şeklindeki beyazlık bu kuşun dişi olduğunu gösteriyor.
Diğer kuşunuzu görmedim ama yumurta o kuşun ise ya da yuvalıkta yumurta üzerinde kuluçkaya yatıyorsa dişi olduğuna şüphe yok. Diğer kuşun dişi olduğuna emin iseniz kızgınlık yumurtasıdır.
Yumurta kontrolü
Yumurtlama döneminde muhabbet kuşları birer gün arayla yumurta yapar. Yani bir gün yapar bir gün yapmaz. Dişi kuluçkaya yattığında yumurtanın 5 veya 6’ncı gününde arkasından cep telefonu ışığı gibi bir ışıkla yumurtanın döllenmiş olup olmadığı anlaşılır. Her ihtimale karşı bir hafta sonra bu kontrolü yapın. Döllenmiş yumurtada ışık kaynağına tuttuğunuzda kırmızımsılık görürsünüz. Kuluçkadan 18 gün sonra yavru çıkar.
Rahat bırak hayvanı yazık ya. Dışı kuş yuvalığın içinde oturmasını. Dışı kuş yumurtanın üzerinde oturacak bu sürede erkek kuş dişiyi ağzıyla besleyecek. 21 gün sonra ilk yumurtadan canlı et parçası (kus) çıkacak inşallah sen hayvanları rahat bırak stres yapmasınlar düzenli suyunu yenile yem kalsiyum gaga taşı kalamar kemiği kafeste olsun
0
5 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Dışı kuş yuvalığın içinde oturur. Erkek dışarıda veya yuvanın dibinde bekler