Kafesin içinde masum masum bakışlarına dayanamıyordum, bu karara çok sevindim.
Siz bu kararı nasıl buldunuz?

Kafesin içinde masum masum bakışlarına dayanamıyordum, bu karara çok sevindim.
Siz bu kararı nasıl buldunuz?

Bu çok iyi ama geç alınan bir karar onlar ancak can dostudur sadece sahiplenilirler ve sahiplenirler. Birine bakarsın büyütürsün ve ilgilenirsin sonra birgün sessizce gider ya en çok üzende bu oluyor.
Geçde gelmiş olsa isabetli bir karar olmuş. Çocukları için ya da bazan genç ergen kizlar aliyordu ve ilk defa beslediği için bakimini bilmiyordu. Kisa zaman içinde zevkini alip veya bakmadığını bahane ederek sokağa saliyordu. iste orada sorun başlıyor. Evde birinin eline muhtaç hayvan disarda sogukta ac kalip perişan oluyordu... inanin çok sevindim
Gayet yerinde bir karar.
Fakat bu kararın ardından tek bir şey düşündüm; Hayvanlara ne olacak? Tamam satılmayacak ama, onca hayvan nereye gidecek? 🤷🏻♂️
Cevap
25Cevap
Güzel bir karar
Bu karar 5-8 sene kadar öncede çıkmıştı ama hiç bir şey değişmemişti…
Yine değişeceğini zannetmiyorum. Kendini insan sayan müsveddeler çocuklarına oyuncak alır gibi petshoplardan pati aldıkça onlar da satmaya devam edecekler… haberlerde göreceğiz yine ses telleri kesilmiş yüzlerce canlı.. yazık çok yazık..
Sahte hayvan severler belli placak, kokonalık için kedi köpek besleyenler vardı bunlar sokaktan yavru felan almazlar. Birde Türkiyedeki yaban hayata son zamanlarda yerleşen papağan türleri istilacı olarak ilan edildi yuvaları dağıtılacakmış, bu nasıl iştir arkadaş tür kıyımı yapıyor bu hayvanlar küresel ısınmadan dolayı buralara yaşam umuduyla göçtüler telef etmek nedir
Kesin çözüm değil. Akrabam çatır çatır satmaya devam ediyor. Kafes hayatı yok tabii, mis gibi bakıyor, eliyle büyütüyor havyancıkları. Geçen kendisine sordum "Beni bağlamaz, ben ticaret yapmıyorum sadece bakım masrafını çıkarıyorum." dedi.
bence dogru bir karar olmus. hayvanlar da canli ve nesneymis gibi satilmalarini dogru bulmuyorum. su ana kadar 6 tane kedim oldu. besini sahiplendirdim. hayvanlari para kaynagi olarak gormek bana yanlis geliyor. bu yuzden bence hayvanlarin satilmamasi dogru bir yasaklama olmus.
yani benim de mi bi tane yuumim olcak hı
Eşya değil sonuçta zaten satilmamasi gerekiyordu peki çiftliklerde evde uretenler ne olacak? Cins hayvanlari ciftlestirenler?
Zamanında Amerika'da alkol tamamen yasaklandı ve satımı İtalyan mafyalara devredildi : )
Her şeyi en doğru şekilde yapmalı devlet 😊
Umarım oranın dışında sağlıksız koşullarda yetiştirenlere de adam gibi el atarlar ve denetime alırlar
Çok sevindirici bir haber yine bu işin ticaretini yapıyorlar ama ev ortamında bakıyorlar daha konforlu en azından minik canlar için.
Çiftlik de satış serbest mi? Ben kangal köpeklerini çok seviyorum ilerde almak istersem alamayacak mıyım
iyi ortam olduğu sürece satılır orada hem sertifikası oluyor safkan
Kedi avcı bir hayvandır köpek de bekçi ne işi var kafesde eskiden zenci köleleri kafeslerde satıyorlardı hiçbir farkı yok
İnternet üzerinden veya evlerinden satarlar her türlü, bunu yasaklamak yerine güzel bir düzenleme getirip denetimi arttırmak daha faydalı olurdu.
Daha önceden uygulanması gereken bir karar aslında. Hayvanlar satılmaz, sahiplendirilir.
Adam evin kömürlüğünde çiftleştirip yavru alsın diye güzel yöntem.
Bknz ; pitbull satanlar
Çok iyi ama başka şekilde satmanın yöntemini bulur insanoğlu insanlar
Güzel bir haber ancak internetten yine ilan verip satarlar bunun bir çaresi yok gibi
Aslında güzel bir karar ancak yine de yasal olmayan yollardan yapılacak bu.
Güzel buldum keşke kökten kapansa artık şu yerler hayvan satışı yasaklansa tamamen
Umarım sokağa atmazlar parayla satsalar bile karınlarını doyuruyorlar sonuçta
Phhhh beeww
Rahatladım
Sokakta o kadar hayvan var
Alan oradan alsin
ohh sonunda hayvanlar ticaret aracı değil iyi olmuş
Nolacak peki? Sokağa mı salacaklar? Zaten her yer kedi köpek kaynıyor.
ayy gerçekse çok iyi bir haber hayvan ticaretine son
Kesin oyle zaten son.
Zaten yasaktı ki? neyin yasağı bu?
kendileri de ne yaptığını bilmiyor.
Doğru bence satın alma olayı yüzünden para eden cinsler çoğaltılıyor ticareti yapılıyor
Çok doğru bir karar hatta bu yasak diğer hayvanların satışı için de uygulanması lazım.
Umarım yasal olmayan yollardan bunu yine yapmazlar..
Daha önce yasaklanması gerekiyordu
Ne olacağını bilmiyorum.
Yerinde bir karar olmuş bence
Doğru bir karar insan kıyamıyor
Ohaaaa çok sevindimmmmm
Yasadisi durumlarin önunu acan bir durum bence
Bu zaten yasak değil miydi?
Guzel karar bence
çoktandır yasak değil mi zaten
sonunda gerçekten
Geç alınan karar ama sonunda yani.
oh bee sonunda
çok iyi bir karar çünkü alıp sokapa atana çok insan var
E nasıl cins kedi alıcaz?
almıcan
Almak istiyorum. Evde tekir bakamam
Barınaklar var
Barınaklarda scottish fold var mı?
annen var o hayvanlar hasta anlayın artık şunu
Bilmem. Sokakta sahiplenilmeyi bekleyene onca kedi köpek varken paralı bir şekilde hayvan satın almanızı anlamıyorum. Her kedi bir değil sokak yavru kedi kaynıyor 1, 2 aylık yavru bir kedi alabilirsin. Bütün tekirler saldırgan değil
Ne satacaklar o zaman yılan akrep mi
Yasaklama ne olacak sanki satilmaayacak
Zaten tuhaftı
Gec oldu ama oldu
İyi olmuş
Çok iyi karar..
sonunda alınan bir karar
Çok güzel bir haber :)
sonunda alındı bu karar
Geç bile
Çok iyi oldu.
Mantıklı