Bahçemize atıp kaçmışlar. Kıyamadım sahiplendim. Ama merak ettim. Ankara mı Van mı?
Bahçemize atıp kaçmışlar. Kıyamadım sahiplendim. Ama merak ettim. Ankara mı Van mı?
Öncelikle göz renginin farkli olmasi her kedi ırkında görülebilir ve bu durum odd eyes diye adlandırılır.
Fotograftaki kedi Ankara kedisidir
Ankara kedileri keskin göz hatlarina
Van kedileri ise yuvarlak göz hatlarına sahiptir.
Her göz rengi farkı kedi van kedisi diye bi atlamayın
Ankara kedisi
https://www.hizliresim.com/q6k6ycm
Van kedisi
https://www.hizliresim.com/ae5m9n6
Selam :) (selam verdim)
Bu faydalı bilgi İçin teşekkür ederiz. Sanırım kediler hakkında bilgi sahibisiniz. Vahşi kediler ve evcileştirme hakkında konuşabilir miyiz?
@AleynaDerenoğlu WCF Cattery belgeli yetistiriciyim aynı zamanda veteriner hekimim
Bu faydalı yorum için çok teşekkür ederim, dediğinizle sad ve renkli gözü gören çoğu kişi Van diyor ama keskin bakıştan şüphelendim bende. Çünkü bende bir Van kedisi var , bebeklik fotolarına da baktım. Gözleri yuvarlak ve uysal bakıyor o, bu bildiğin haşin bakıyor :)
Van kedisnde gözler daha yuvarlak olur, Ankara kedisinde gözler daha kesiktir ce daha uzun tüyler sahiptir çoğu arkadaş beyaz ve renkli göz dişe Van demiş :)) hemserimi ben bakışlarından tanirim
Valla sanırım en en mantıklı cevap bu oldu, keskin bakışlarından Ankara olmasından şüphelendim bende. Çünkü bende bir tane Van kedisi var, bebeklik fotosuna da baktım , gözleri yuvarlak ve uysal bakıyor o, bu haşin bakıyor :)
:)) bir de Ankara kendilerinin tüyleri büyüyünce daha uzundur özellikle kuyruk tarafi
Van kedim de tilki kuyruk çıktı, onun da baya uzun kuyruğu ve tüyleri :) bakalım bu bebe büyüyünce nasıl olacak :)
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Van kedisi
Van kedisinin tüyleri Ankara kedisine göre daha kısa ve kalındır, aynı zamanda kuyruğunda ve kulaklarında kahverengi-sarı tüylere rastlamak mümkündür. Ankara kedisi ise bembeyaz ve daha uzun tüylüdür. Van kedisinin tüylerine kadifemsi, Ankara kedisininkilere ise ipek gibi de diyebiliriz.
Kaynak: web2. bilkent. edu. tr/.../
Bir kedi aldım Van kedisi diye , iki gözü de kehribar , tilki kuyruklu , beyaz. Ama ne sağır ne tüyler arasında başka renk var. Bugün bulduğumun da kulağı duymuyor gibi geldi
Van. Ankara beyaz olur. Van hem beyaz hem de gozleri birbirinden farkli olur
Nasıl bir fark var aralarında? Çünkü Ankara kedilerinde de farklı iki göz olabiliyor
Yaaa mal onlar bu bırakılır mı of keşke bana da bıraksalarr van kedisi bu :)
Bir gözü yeşil diğer gözü mavi olan cinsler Van kedisi oluyor zaten
Hepsi için geçerli değil bu dediğiniz bazen british bazen Ankara kedilerinde de var
Sağırsa van kedisidir. Duyuyorsa Ankara . Sesle çağırmayı deneyin tepkisine bakın
Bende bir Van kedisi var şu anda ama iki gözü de kehribar, tilki kuyruklu , o duyuyor. Bugün bulduğum duymuyor gibi geldi
Kehribar gözlü van kedisi hiç görmedim görmedim her vanda doğan kedi van kedisi degildir. Van kedisinin gözleri 2 renkli olur şu resimdeki gibi yani. Duymuyorsa kesinlikle vandır
İnternette Van kedilerini araştırın, en yaygın iki farklı göz, ama ikisi de mavi ya da ikisi de kehribar olan Van kedileri olabiliyor , resmî Van kedisi araştırma sayfasında var bu bilgi. Sağır olmaları ile ilgili bir şey yazmıyordu sitede
Van kedileri sağır mıdır diye aratın. Ben öyle gördüm duydum. Hem cinsinin ne önemi var sahiplenmişseniz sizin kediniz artik ne olursa olsun
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi bu konuda bir araştırma yapmış. Yapılan araştırmaya göre ise sağır olarak bilinen Van kedilerinin %86 oranında işittiği ortaya çıkmış.
Neden van kedi sahipleri hep sağır diyor o zaman? Ben van kedisi görmedim benim kedim calicoda neyse sevindim duyuyorlarsa. O zaman tınlamıyorlar demek ki 😂
Ankara kedisi diye biliyorum
Ankara da olabilir bence
Bana da öyle gibi gelmeye başladı
Van kedisi ya da kırma (melez) olabilir.
Bana da öyle geldi ama Ankara mı diye de kafamı karıştırdı. Biraz keskin bakıyor. Ban kedisi biraz daha uysal bakıyor gibi
Bildiğim van kedisi bu
Van kedisi
Bir Vanlı olarak onaylıyorum ✨
Eminseniz size güvenebilirim :) bende geçen sene Van’dan gelen iki gözü kehribar , tilki uzun kuyruklu bir kedi var zaten ama ikisi birbirinden biraz farklı gibi geldi
Yahu eminim
Elbette farkları olacak sonuçta kedi de olsa farklı bir görünüme sahip olabilir
Bizim burada çok var
Valla ne diyim ki
Van kedisini Ankara kedisi ilan etmişsin
Hayırlı olsun 💞
Van kedisi tabi ki, dünyaca ünlü.
Minnoş ya van kedisi
Ne güzel kalbin var.. İnsanları seveceğine kedileri sev tatlişler arkadaş olurlar işte ne güzel🙃
Valla çok haklısınız, en azından bunların ağzı var dili yok, yiyip içip kötülük yapmıyor :)
Valla öyle bir kap yemek verirsen yerler başlarını okşarsan sevinirler.. İnsandan uzak hayat ne güzel yerim olsa bende sahiplenecem bir tane
Van kedisi göz renkleri farklı.
la pisi pisi de gelirse angaralidir
Angara bebesi bu
Van kedisi tabikde gözlere baksana
Van kedisi
Van herhalde
Halis Muhlis Van kedisi
En İyi Erkek Görüşleri