Öncelikle kararın için tebrik ederim, bir cana yuva açmışsın bu çok önemli ve güzel bir karar. Hem kedi hem senin için. Sana yeni sahiplendiğin kedinin masrafları için aşağı yukarı şöyle bir fiyat listesi çıkacak
İç dış parazit aşısı
Genel muayene
Boyundan damla
Kuduz vs aşıları 1 yaşını doldurduktan sonra
Kısırlaştırma tercih meselesi onu düşünüyorsanız onun için de ekstra ücret alınıyor.
Toplamda 2 bin civarı çıkıyor diye biliyorum. Ama yerine göre bu fiyat değişiyor.
Veterinere sokak kedisi olduğunu belirtirsen belli bir miktar indirim yapıyorlar. Fiyat olarak net bir şey söylemem zor. En az 100-200'den çıkarsın gibi. İnsaflı biriyse ücret de alamayabilir. Belediyelerin veterinerlerinde ücretsiz oluyor sokak minnoşlarına genelde. Senin gibi henüz 1 hafta önce öyle bir kedi bulup özel bir kliniğe götürdüm yemeği, ilacı, vitamini vs 200 tl istediler.
Antibiyotik verdi, 1 hafta kullandım. Bir vitamin verdi göz, solunum ve bağışıklık desteği üzerine, onu kullandım, sürekli tavuk suyu ve yaş mama vermeye çalıştım şırıngayla. Bol bol uyudu. Toparladı şimdi.
Sen bir mamasını önüne koy yiyormu gözlemle baktın 24 saat felan hiçbir şey yemiyor. Şırınga mecbur, ben enjektörün iğnesini çıkarıp, iğnesiz ucuyla ağzının kenarından verdim. Antibiyotik olarak azitro yazdı eczaneden aldım. Tozdu zaten sulandırdım onu. Sen yemeğine ya da sütüne de katabilirsin. Benimki hiç yemediği için mecbur onu da şırıngayla verdim. Sabah akşam 0,5 mg. olarak şekilde uyguladım.
Yani onların bakacağını sanmıyorum, baksalar da özel klinikse gecelik ücret alıyor. Ancak belediyenin kliniğinde ücretsiz. Ben belediyeye güvenemedim hayvanı uyuturlar, uğraşmazlar diye.
Bazı veterinerler hasta ve sokak hayvanı diye ücret almıyor umarım öylelerine denk gelirsin ya da durumj olan birine ver hayvan perişan olmasın yazıktır