Selam arkadaşlar muhabbet kuşum bu görseldeki durumda sebebi ne olmuş olabilir Daha evvel gaga mantarı oldu krem kullandım hem ayaklarına hem gagasına sürdüm gagası iyileşti şu anda ise kanadının altında tüyü kalmamış durumda ve kulak altında da aynı şekilde. Sebebi ne olmuş olabilir tedavisi ne olabilir veterinerler kuşlara bakmadığımı söylüyor elim kolum bağlı kaldı nereye götürebilirim ne yapabilirim bilgisi olan paylaşabilir mi lütfen?
Önce gaga mantarı, sonra tüylerinin gitmesi konusunda elim kolum bağlı. Ne yapabilirim?
Google a veteriner kliniği yaz. Zaten konumuna göre en yakın klinikleri görürsün. Numaraları da çıkıyor. Ilk önce ara danış. Zaten büyük ihtimal getir muhabbet kuşunu der. Bende de muhabbet kusu var. Çok kaşınıyordu. Bu aylarda onlarda bit pire falan olabiliyor. Bende ilaç damlattim tüylerine. Şimdi iyi gibi. Ama rahatsızlık durumlarında geç kalmamak çok önemli. Yarın erkenden veterinere görür bence. Geçmiş olsun.
Ama böyle bekleyerek de zaman kaybedersin. Bir ara ben hepsini tek tek arayıp sormuştum. Horozum için. Allah korusun bir şey olursa üzülürsün çok. Ki evcil hayvani kaybetmenin acısını çok iyi bilirim. 7 yıl baktığım horozum ölmüştü. Hala zaman zaman beni ağlatır. O yüzden vakit varken hiç ihmal etme. Inşallah iyi olur. 😇