İki tür balık var resimde biri yunus diğeri mavi ciklet mavi cikleti diyorsan çok agrasiftir yunus balığına göre
090 Yorumla- +1 yıl
Alvaryumcuda en son mavi ciklet vardı biri beyaz albino biri mavi filan yunus balığı vardı da bitmişti
Mavi cikletin bakımı zor mu - +1 yıl
Ben bugüne kadar hep japon balığı baktım ama hepsi büyütemeden öldüler neden ölüyorlar onu da bilmiyorum ne yapmalıyım yeni balık alıcam ama japon balığından o kadar çok soğudum ki başka balık arayışına girdim
- +1 yıl
Daha bu gün yeni akvaryum kuruyorum şu an kurduğum show akvaryumu olcak, senin soruna gelicek olursak arkadaşlarım balıkların dilinden anlayan çocuk der bana nasıl bir ortamda bakıyorsun balıklara fanus mu akvaryum mu fikitre vs. Bahseder isen yardımcı olabilirim hatta özelden yaz daha uzun yardımcı olayım
- +1 yıl
Ben eskiden fanusta bakardım balık ama işin garibi de şu fanus en büyük boydaydı ve 2 ufak japon balığım vardı onlar 1,5 yıl yaşadılar hiç hastalanmadan en son hastalanıp öyle öldüler
Onlar öldükten sonra akvaryuma geçmeye başladım önce en küçük kare akvaryum aldım geçen hafta 35 cm lik akvaryum aldım küçüğünün bi büyüğü
Küçük hava motoru var kum da var kendi odamda sehpanın üstüne koyuyordum akvaryumu cam kenarında ama perde olduğu için çok iyi güneş almıyordu
Geçen hafta 1 aydır beslediğim 2 büyük balık vardı biri japon biri ciklet ama turuncu renk ciklet ikisi yan yanaydı geçen günlerde öldüler
- +1 yıl
35 cm akvaryumda su 15 litreymiş daha büyüğünü de alırdım da bir de onun taşıması var çok ağır oluyor su değişimi filan çok zor olur ondan almadım
- +1 yıl
Fanusta o balıklar nasıl 1,5 yıl yaşadı akvaryumdakiler nasıl yaşayabiliyor ben onu anlamıyorum
- +1 yıl
Akvaryumdakiler nasıl yaşayamıyor *
- +1 yıl
15 -20 günde bir değişiyordum ve evet tamamını değişiyordum
- +1 yıl
E ama o zaman su kirli olmuyor mu içme suyu koyuyordum birden hastalanıp öldüler geçen haftakiler
- +1 yıl
Beta balığı yok benim balık aldığım yerde galiba lepistes, japon, ciklet filan var
- +1 yıl
Ben bide balık aldığımda 2 tane alırım sadece öyle 4-5 tane birden almam
- +1 yıl
Yanlış bilgilere sahipsin bir akvaryumun suyu en fazla %30 suyu değiştirilmeli yoksa sudaki bakteri popülasyonu bozulur ve balıklar hemen hastalanır ölür benim besledigim mavi ciklet elimden büyüktü çünkü akvaryum büyük fikitreleme çok güzel ve haftalık %30 su değişimi yapıyordum her şeyi on numara olduğundan uzun yaşıyor 15 litrelik benimde akvaryum var ben onu karantina tankı olarak kullanıyorum hasta baligi oraya alıp dinlendiriyorum onu 15 litrede uzun bir süre balık durmaz orada diyorsun ya hani kaldırmak zor ağır diye benim akvaryum 140 litre nasıl hepsini dökeyim yenileyim olmaz işte fikitresi iyi olucak ve haftalık az bir su alıp üstüne su koyucan anlayabilmişmdir umarim
- +1 yıl
Peki bu 15 litrelik akvaryumda ben ne kadar su değişimi yapmalıyım
- +1 yıl
Su peki
Yani çeşme suyu kullansam ne kadar dinlendirmem lazım
Ben 1 gün dinlendiriyordum - +1 yıl
1,2 gün çeşme suyu dinlenmeli sudaki klor uçsun diye ama ben kendim çeşme suyu kullanmıyorum çünkü çeşme suyunun içinde ağır metaller, silikon ve kloramin olduğundan zarar veriyor akvaryumdaki bitkilerime akvaryumum kendi arıtma suyu var ordan dolduruyorum ben ama çeşme suyu da olur yani dinlendir
- +1 yıl
Anladım teşekkür ederim
Hele bi balık alayım haftaya o zaman tekrar yazicam sana - +1 yıl
Selam orada mısın?
- +1 yıl
Para biriktirdim sonunda balık almak için😅 2 balık param var
10 tl lik alırsam 4 balık geliyor
20 tl lik alırsam 2 balık geliyor , 20 tl lik olanlar azıcık daha büyük
Akvaryum suyu henüz ayarlamadım
Şimdi ne yapmalıyım
- +1 yıl
Öncelikle akvaryumun suyunu ayarla nasıl bir akvaryumun var bilmiyorum zeminde ne tür bir kum var önden hazirlamak istiyor isen akvaryumunu su ile doldur ve boş bir şekilde çalıştır 2 gün felan, filitren nasıl sonra akvaryumuna hangi balık uygun ise onu almam gerek bence küçük al akvaryumun da küçük diye hatırlıyorum
- +1 yıl
Hee
https://www.hizliresim.com/kz6omrr akvaryum 35 cm lik böyle google dan buldum kum sarı renk akvaryumum mor renk
Suyu çeşme suyu mu olsun kaç gün dinlendireyim, akvaryuma döküp motoru çalıştırmadan önce suyu dinlendirmeme gerek var mı? - +1 yıl
He tamamdır
Valla sadece para biriktirdim öyle balık almak için
Henüz balık almadım yani
Ama artık o kadar çok yoruldum ki ölmelerinden hevesim sıfıra indi - +1 yıl
Evet öyle yaparım yarın akvaryuma su koyucam bekleticem 2 gün dediğin gibi
Ama 2 gün değil de 1 gün bekletsem olmaz mı sence - +1 yıl
https://www.hizliresim.com/o6b3s2n
Hava motorum böyle bu arada şimdi çektim fotoyu - +1 yıl
Anladım bunla bi süre idare edeyim de akvaryum büyütünce daha iyisini alırım
Balığa henüz karar vermedim önce bi su dinlensin akvaryumcuya gidince bakıcam öyle şu an akvaryuma su doldurdum motorun hava püskürttüğü yerin içi temizlenmiş bir sürü kir çıktı onu temizledim boş kovada çalıştırıyorum biraz sonra akvaryuma takıp çalıştırıcam - +1 yıl
Hızlı resim sitesinden resmini yükleyip linkini oluştur sonra linki kopyala buraya gel yapıştır sonra gönder
- +1 yıl
Çok güzel olmuş ya maşallah
- +1 yıl
https://www.hizliresim.com/hswxr6v bende akvaryumu böyle hazırladım başka ne yapayım bugün alıcam balık
- +1 yıl
Metilen mavisi damlatayım mı peki balıkları almadan evvel
- +1 yıl
Bir de su ısıtıcısının fiyatını sorucam ucuzsa 2 haftaya alırım onu da
- +1 yıl
İsiticiya gerek yok ben kullanmıyorum kışın kullanilir o akvaryumun ısısı 21 altına düşmesin yeter bu havada bile şu an 23,24 akvaryum, metilen mavisine gelecek olursak akvaryumun kendisinde kullanma kesinlikle çünkü metilen sudaki butun iyi ve kötü bakterileri öldürüyor ve balığın yaşamını tehlikeye sokar metileni hasta balığa uygulanırken balığı ayrı yere alıp uygulanır
- +1 yıl
Aldım balık 😇
- +1 yıl
https://www.hizliresim.com/lq26n9y böyleler bak
- +1 yıl
orada mısın
- +1 yıl
Ciklet aldım bi sarı bi mavi ama sarı olan maviyi kovalıyor sürekli ya😕
- +1 yıl
Lepistes ufacık bişey ya
Mavi ciklet daha uysal ama karşılık vermiyor kaçıyor hep sarı cikletten ne yapıcam şimdi ben - +1 yıl
Akvaryumcuya geri götürsem almaz da belki balıkları geri takas yapmak için
Ölmesini istemiyorum da kaldım öyle çok aceleci davrandım alırken japondan sıkılmıştım diye🙁 - +1 yıl
Peki takas yapmazsa ne olur nasıl idare ederim ben bunları
- +1 yıl
Ufak boylarda yavru cikletler de vardı onlar olur mu sence lepistes dışında
- +1 yıl
Akvaryumcu takas yapmazsa ne olur peki
- +1 yıl
Ortamın sahibi kim olursa onu da camdan fırlatırım 😁😁
- +1 yıl
Haksızlık ya kanka olup takılsalar ne olacaktı sanki 😄😅
- +1 yıl
Ahaah sanmam bu yüzden böyle büyük akvaryumlara balık alırken hep şöyle alırım 4 dışı 1 erkek en ideali bu erkeği biraz fazla atınca savaş çıkıyor akvaryumda manyak kavgalar gördüm pat küt öyle bir daldılar ki akvaryumun kapağına çarptılar mavi ciklet uysaldir biraz daha sarı presnsesler dehşet verici şekilde saldırgan hatta erkekleri sarı renkte iken biraz büyüyünce siyaha dönüyor hafif dişiyi etkileyebilmek için 😄😂
- +1 yıl
Aha işte bende 2 erkek bile anlaşamıyor tek başına bilseydim sarı olanı almazdım mavi olan çok tatlı çok uysal valla erkek olduğu halde o kadar uysal ki sarı olana karşılık vermiyor pasif kalıyor yanında 😅 bide arada cama vuruyorlar kumu dağıtıyorlar sarı ciklet şerefsiz ya afedersin ama 😅😅 ne biçim karakteri var nerden geliyor bu egoları da bu kadar saldırgan oluyorlar bu tiple bir de dişi mi tavlıyorlar😅😁
- +1 yıl
Hangi akılla ciklet aldım hiç bilmiyorum 🤦🏻♀️ japon balıklarım hep öldü ve annem de müsaade etmedi japon alma ciklet al bu sefer dedi onun aklına uydum aldım o gün lepistes vardı ve japon vardı yine akvaryumcuda mavi cikletin günahına girdim hayvan strese girdi çok sürekli bir yere kaçma çabasında 😕
- +1 yıl
Peki bişey dicem sar cikletin yerine yine başka mavi ciklet olsaydı 2 mavi ciklet şeklinde, o zaman yine böyle kavga olur muydu
- +1 yıl
Balığın dişi olup olmadığını nerden anlayacam peki
- +1 yıl
Anladım sence yarın açık olur mu akvaryumcu
- +1 yıl
Takas için şansımı deniycem umarım adam kabul eder ya
- +1 yıl
Bugün veya yarın gidicem denicem şansımı
- +1 yıl
Kardeşimi şimdi gönderttim akvaryumcuya soracak bakalım
- +1 yıl
Akvaryumcu adam kabul etmedi ya
- +1 yıl
Adam ben bunları almasına alırım ama başka suya geçtiler şimdi tekrar başka suya alışamazlar iç parazit olur o yüzden alamam dedi
- +1 yıl
Ahaha adamın akvaryumundaki su senin sudan on kat daha kalitesizdir satılacak diye akvaryumlarında ki suyu temizlemiyorlar ve birde balığın suya alışması 15 gün o kadar geçmedi bahane uyduruyor şerefsiz gıcık oldum bidaha ordan bir şey alma harbi başka pets shop varsa oralardan al ben çok balık değiştirdim pets shopumda sağ olsun her zaman kabul etti ne istiyorsan onu al derdi senin akvaryumumda parazit yoktur onun akvaryumumda parazit vardır asıl ondan alınmaz balık cahil herif 🤦🏻♂️😒
- +1 yıl
😂😂 vallahi bana da bahane ediyor gibi geldi almamak içindir kesin😒
Ben şimdi bu balıkları nasıl beslicem ne olacak ikisini ayırdım beraber yanına koyunca yine kavgaya başlıyorlar nasıl idare edicem bunları ben 😐 - +1 yıl
Başla balık satan petshop yok ki😕
- +1 yıl
Cidden, balıklara kayalık alsam saklanmalık o zaman normale dönüp anlaşabilirler mi sence yarın kayalık bulmaya çalışıcam onlara
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılGüzel görünüyor ben kedi besliyorum iki tane balık besleniyorum ilk görüyorum
00 Yorumla
+1 yılgörüntüsü güzel ama hantal mı hareketli bir balık mı bilemedim.
02 Yorumla- +1 yıl
İkisinin ortası karakteri sakin bi balık
- +1 yıl
hımm bunlardan birkaç tane atıp tek tip olursa güzel görünür bence.
+1 yılbu ne
01 Yorumla- +1 yıl
Mavi ciklet balığı akvaryumda besleniyor
Güzelmiş
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih