Bu balık tazemi annem yeni almista ben sabah kahvaltıda sanayağı yemiştim markette olanlar varya ondan annemde akşama bunu almış bi sıkıntı cikarirmi tazemi bu biraz evhamliyim da

Bu balık tazemi annem yeni almista ben sabah kahvaltıda sanayağı yemiştim markette olanlar varya ondan annemde akşama bunu almış bi sıkıntı cikarirmi tazemi bu biraz evhamliyim da
Taze balığın etli kısmına dokunduğunuzda eti daha diridir. Ancak balığınız yumuşamışsa balık bayattır. Taze balığın pulları kolay bir şekilde kopmaz ve rengi parlaktır. Balık yeterince parlak görünmüyor ise yüksek olasılıkla bayattır.
Yani pullar parlak duruyor ama
Sert mi peki
Bilmem dokunmadım ki
Dokuniyim
Yumuşak baktım çok değil ama
Tazedir şu an ama bayatlamaya yakın yenilebilir
Yok bu akşam yicez onu sadece ben kahvaltıda sanayag yedim bişey yaparmi akşamda bunu yiyince diye merak ettim
Cevap
7Cevap
Balık kesilince içi diri olur bayat olan balık yayılır yumuşak olur. eksi yoğurt ayran yemezsen zehirlemez
Himm peki sağolun yani direk süt ayran falan içmem gerek öylemi yağ bı şey yapmaz
Hayır yapmaz
Peki teşekkürler şey
Ekşi ayran yapar taze ayran birsey yapmaz
Sen bu kadar kafana taktıysan yersen de psikolojik olarak etkilenebilirsin . Hiçbi şey olmaz normalde yiyebilirsin yani
Sanayağı yemiştim ondan korkuyorum bi sorun olur mu zehirler mi diye yani içinde süt varya
Yok hayır ben yanımda ayran bile içmiştim bişey olmuyo yani bi de sabahtan akşama arada saatler var nolcak ki
Hım peki
Gözleri parlak solungaçları da açık renkli olması lazımdı sanırım
Yani öyle gibimi duruyor anlamıyorum
dokun balığa knk kokusuna bir bak nereden bilelim balık taze mi
Normal balık kokuyor ne biliyim
Annem aldı bunu bilir o parlak duruyo pulları sanirim öyle olunca taze demekmiş
Ege çinekop balığı teze olmazsa kokar. Yemesi zordur çünkü Ege çinekobunun kılçığı berbattır.
Bu cinekopmu balıkçı uskumru demiş ama
Özür dilerim doğru uskumru bu dikkatli bakmadım. Pazarda bugün çinekop doluydu, oradan direkt konu çağrışım yaptı. Uskumru da kılçığı sıkıntılı olan bir balık olsa da eti lezzetlidir. En iyi balık bana göre denizden çıkan mezgittir.
Tazeye benziyor :D Kendisine sorsana :D
Abi millet kafayı yemiş yaa
Renginden belli bayat olduğu
Gerçektenmi bayatmi duruyo ama parlak pulları var
Tazeye benziyor
Sağol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?