Bayram dolayısıyla memlekete geldik dedemlere ev büyük kalabalık giriş kapısı da açık duruyordu bahçeye giriş çıkış için kedi eve girip en dip odada kutunun içine girmiş gizlice tam doğururken annem görmüş bağırdı falan kutuya topladım yavruları da. Dışarı çıkarmıyorum köpekler falan var baya başında beklemeyi düşünüyorum sabaha kadar yavrular yeni doğdu annesi de baygın gibi çok halsiz ne yapmam lazım :/
Öncelikle hayırlı olsun.💗💗 Kedi yavruları ilk doğduğu zamanlarda gözleri kapalı olur. Etrafı göremezler anneleri bu evrede kedileri gizli bir yerde büyütmek isteyecektir. 2 aylık olana kadar da yavrularını pek insan içine çıkarmazlar. 2 aylık dçnedede avlanmayı ve hayatta kalmayı öğretmek için dışarıya çıkarırlar.
Ona yumuşak etrafı korunaklı bir yatak ayarlayabilirseniz iyi olur. Bebek kedilere mümkünse siz dokunmayın. Kediye yeni doğum yapmış kedi mamaları var biten hangine yetiyorsa ondan al. Anne kediye çok iyi bakman yeterli.
Güzel güzel bekle bak, ama atma lütfen 🙏 ölüyorlar.. Hayırlı olsun dede olmuşun işte 💝 maşallah, hayvanlar merhametli insanlara denk gelsin senin gibi hep. Tavuk suyu ver, yaş mama ver yoksa sulu yemek ver kuzularıma.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hahah atmadım, karnı çok iyi doyuyo eksiği yok. Umarım dediğin gibi olur :)
Doğanın kanununa müdahale etmeyin. Sakın çıplak elle bebekleri ellemeyin kokunuz sinerse anne kabul etmeyebilir. Tek yapmanız gereken anneyi beslemek. Gerisini doğanın akışına bırakın. Bu arada kedi kendi yavrusunu felan yerse şaşırmayın. Doğuştan hasta olan yavruları anneleri yer.
Kediler doğum sonrası çabuk toparlar merak etmeSadece dedigin gibi sokaga atma bebişleri de anneyi de.. Köpekler saldırır.. Süt varsa süt ısıt annesine Annem dogum yapan kediye öyle yapardı.. Bir de sıcak tutmaya çalış.. Bebişlerin hayıtlı olsun :))
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bi canlı doğum görmediğimiz kalmıştı:)) süt verdim şu an
Dede oldun dedee😂 İyi bak onlara Bir de söylemeyi unutmuşum Sakin yavruları almaya kalkma annesinden Sana kızar ya yavrularını alır taşır, ya da yavrularını kıskanır korumak icin yer onları Dikkat et, elini sürme..
İlk bir ay bakabilirseniz çok iyi olur. Onları sokağa atarsanız günah olur. Yazık kediciğie. Anne özellikle emzirdiği için de çok acıkır. Yavruları anneden azla ayırmayın, kokusunu kaybederse tekrar görse bile benimsemez yavrusunu sonra.
İlk günlerde sıcak yerde kalmaları gerekiyor. Anne kedi girip çıkabilrn karanlık güvenli ve sıcak bir yere koy. Mama su olduğu sürece bişey yapman gerekmez