Ben iki kez kedi dogurttum. Oncelikle ona kutudan bir ev yap sadece yanları kapalı olsun ustu acık. İcine havlu (yada kullanmadıgın eski battaniye) ser. Cok goz onune koyma kutuyu, doguma yakın goz onunde olmayı sevmezler. kedini kutunun icine koy. Yerini sevip sevmedigi gunun cogunda orada uyuyup uyuyamadıgından anlayabilirsin. Yerini sevmediyse degistirmeni tercih ederim. cunku kedin orda dogurucak. Boyle bir kutu yapmazsan dogum zamanı gelince masanın altına veya dolabına girip orayı dogum icin kullanabilir, ve o alanı kanla pisletir.
Hic korkma. O kendi kendine yavasca dogurucak zaten. bir yavru en gec yarım saate tamamen cıkmalı (yani bacakları gozukmeye basladıgından itibaren) 4-5 yavrusu olabilir her biri dogduktan sonra bir iki saat arayla cıkabiliyolar endiselenme. yavru dogunca annesi onu yalayıp temizleyecektir32 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKedi dogrumu kendisi yapan bu Hayvan ztn Senin hicbisey yapman gerekmiyor.
Ona güzel bir Karton gibi bisey hazirlaman gerekiyo ilk önce ona girip cikabilsin yavrularini onda dogursun.
Büyük ihtimal ztn biyer secmistir kendine ama Sen Bunu yap kesinlikle Sonra dogum olmadan Biraz önce ztn kendine ebe olarak birini secicektir evden o kisinin ona cok sakin sesle yardimci olmasi gerekiyo güc vermesi gerekiyo.
Yavrularina sakin dokunma. Kokusunu tanimayip ilgilgisiz birakabilir. Kedi herseyini kendisi hallediyor Sen yaninda ol o Yeter ve onu rahat birak.
Senin yapman gereken tek sey güzel havlulari yumusak olmadi Icin kartona ser karanlik ve sakin olan biyer de beklet o kartonu kedini bir yatir kartona dikkat et dolabin icinde dogurmasin00 Yorumla
Evcil Hayvanlar konusunda 3,1b cevap paylaştı. anne kedı doğuracagı yerı bulduysa temız guzel olsun ve yemek suyu nu eksık etme soğuk olmasın doğurdugu yer mumkunse yakının da ol anası yavruları kendı temızler yalar annenınde ustu kan olur ama kendı temızler bu yuzden bol su ıcerde ve doğurduktan sonrada cok yakınında yemek olsun bulundugu ortam sıcak olsun
08 Yorumla- +1 yıl
karanlık kuytu köse arar genel de ya odan da doğuracaksa karton kutu koy ama girebileceği sekılde kes orasını tabıkı kutu buyuk temız olması lazım altına carsaf ser hem soğuk olmasın hem de kan olur elbise dolabı acık olsa orda doğurmak bıle ısteyebilir doğurdugu sey puf olmasın zaten kan olucak ve rahat donebılmesı lazım doğururken eskı buyuk bez olabılır sonra onu kaldırırsınızda temız bırsey serersiniz
Evcil Hayvanlar konusunda 1,4b cevap paylaştı. yemeğini suyunu önünden eksik etme malum hamile daha fazla acıkacaktır doğum zamanıda onu rahatlatmaya çalış yanında ol yavrular doğdumu onları zarlarından nefes almasını sağla ciyerlerini aç daha sonra sil yağlarını sonra doğru anne memesi :) (ama şöyle düşünüyorum o yağlar hayvanı belli bir süre korur) ne
06 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
eğer doğum evinizde olacaksa doğum sırasında kedinizi gözetmeniz ve yanında olmanız çok önemli. sancılardan kaynaklı acı acı inlemeleri olabilir panik yapmayın ve akışına bırakın. ama doğum sırasında bir vet. ile irtibatta olursanız da çok iyi olur. bazi anormali durumlarda ne yapmanız gerektiğini size söyleyecektir
03 YorumlaKedin için bir kaç Güvenli ortam hazırla kutulardan ve içi temiz tüysüz yumuşak bir kumaş olan, kuytu yerlere yerleştir birini seçecek ve içinde dogum yapacaktır, bazı kediler yanlız kalmayı tercih ederken bazıları shiplerini yanında ister benim kesim kendi halinde kutulardan birine girip doğumunu yapmıştı.
04 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 460 cevap paylaştı. Ona büyük bir kutu bul ve onu yalnız bırak. Kedin kendi kendine doğum yapacaktır. Kutu bulmazsan bunu klozet gibi bir yerde deneyecektir. O yüzden ona bir alan vermelisin. Kediler kutuları sever. Orada kendi işini kendi halledecektir. Sen sadece izle. O yavrularını da kendisi temizleyecektir o kısmada hiç karışma. Yani müdahale etme. Kediler bu konularda uzmandır.
01 Yorumla
+1 yılsenın bır şey yapmana gerek yok. o doğurur. benım kedım bız mısafırlıkdeyken doğurmuştu. doğumdan sonra pek ayrılmıyor yavrularından. çıkmadı yemek yemeye.2-3gun sonra yemeye başladı. ama yavrularını çok kıskanıyordu. elıme alsam patılerını uzerıme atıyordu. o doğum yaptığı yerıde yavrularınıda temızler yalayarak. ama bır yer yap sen yoksa evın kuytu köşede kalmış yerlerını kullanır.
22 Yorumla- +1 yıl
bence kendı halıne bırak. nasılsa doğuracak:)
oluruna bırak hayvanların doktora falan sadece hastalandıkları zaman yani ölecekleri zaman ihtiyaç duyarlar ondan başka herhangi birşey yapmana gerek yok tek yapman gereken kediye uygun bir yer ayarla
NOT : doğum yaparken zemin toprak olsun sen kediye bırak fazla düşme üstünee00 Yorumla
+1 yılKedinin dogumuna bu kadar onem veren (olmasi gerektigi gibi) biri esine nasil onem verir. Akillara zarar. Tebrik ediyorum sizi 😊😊😊😊
41 Yorumla
+1 yılBenim köpeğimde hamileydi beraber uyurduk uyandığım yatakta 3 kişiydik kendi kendine doğurmuş bir güzel temizlemişti hemen ikisini sepete aldım. Yalnız annelik iç güdüsü yemeği yakınına koyun yavrusunu tek bırakmamak için ne yemek yer nede wc gider
24 Yorumla- +1 yıl
Sakın ama sakın yıkama zaten yıkamana gerek kalmıyor anne bir güzel temizliyor
+1 yılKorkmana gerek yok normal surecinde gerçekleşir inşallah bir aksilik çıkmaz. Bekliyoruz bizde dogurmaya baslasinlar eve alcam hepsini :D
14 Yorumla- +1 yıl
:/ zor ya o korkuyu bende yasadim gece birden yorganin uzerinde dogurdu allahtan bebeklerde veya kedide bir sorun olmadi ama hazirlikli ol bir sabah kedi yavrulariyla uyanabilirsin
- +1 yıl
Biz goturmedik ama icinde sıkıntı kalmamasi icin goturebilirsin.
doğurması için yer hazırla yorgan örtü koy bide yanlız birakma doğumda
31 Yorumla
+1 yılkedine zarar vermez. kendi kendilerine sessiz bir sekilde dogum yapiyor onlar anlamiyorsun bile. ama cok iyi bakmalisin ki sutu bol olsun. yavrulara da cok dokunma
10 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 8,5b cevap paylaştı. Senin bir şey yapmana gerek yok.. Doğum yemek içmek gibi doğal bir şeydir.. Kedinin kıvrılıp yattığı bir sepeti falan varsa orada kendisi her şeyi halleder..
00 YorumlaOyy ne guzel minikler geliyor :) ben izlemistim kedi dogumunu neten bak ya da veterinere sor ins saglikla gelirr hepsi
24 Yorumla- +1 yıl
Sari hakli
- +1 yıl
:) ...
Babası nerde o düşünsün. Koyup geçmicek o sorumlu olacak.
92 Yorumla- +1 yıl
Eic Seçilmeli.
- +1 yıl
Ahaha :D
Korkma aşıları isin veteriner hekime götür ama kedi normal şekilde sağlıklı bir halde doğumunu yapacaktir
10 YorumlaKedine bir kutu bul içerisine bir bez parçası ser. Kutuyu karanlık kıytu bir yere koy. Elbise dolapları bunun için iyidir. Eğer yüksek değilse... Kendi işini halledecektir.
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılinterntten kedi doğumları izlemekle başlayablirsin ve araştır bol bol
10 Yorumla Bir ultrason çektir bebek sağlıklımı diye :D
Kendi kendine yapıyor benim bildiğim. Sen sadece ona mekan ayarla :)01 Yorumla
+1 yılKediler dogumda yalnız olmak ister, dolap aralarına ya da salonda köşelere minder koyabilirsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca dogumda karnını hafifçe ovalaman kedini rahatlacak ve yardımcı olacaktır.
- +1 yıl
Kedi köpeklerin hal ve hakaretlerinden anlarım, rica ederim. :) ;)
Benim dişi kedim hala 0 km.
Doğum tehlikeli ve acılı olacaktır.01 Yorumla
+1 yılbir veteniere danis yanlis yazdim ama aliskin degilim kusura bakma :D
10 Yorumla
+1 yılDoğum çantasini hazırla biberon zibin bez battaniye hastanese lazim olur
11 Yorumla- +1 yıl
hahahha :D
+1 yılYavrularına sakın dokunma yoksa reddeder. Hayvanın içgüdüsüne bırak onlar insanlar gibi birilerine ihtiyaç duymaz. benim kedim çok doğurdu.
00 YorumlaAnne kediyi sakın aç bırakma yavrularını yeme özellikleri var ve bir hafta yavruları gozetle sonrası kolay😊
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOwwww tanrı aşkına onlara çok iyi bakmalısın, verme başka kimseye annesinden ayırma. Çok tatlı olacaktırlar eminim. :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo kadar aülama ya, ne zararı gelicek doğasında var onların insanmı sandım iila bir doğurana ihtiyaç duyulacak diyte kendileride doğum yapabiliyorlar
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyok merak etme sen onların iç gdüleri var başarırlar inş , o eksi veren koca kafalı erkekse çıksın ortaya
sıcak su ve temız havluyu 24 saat hazırda bulundur normal dogum olcaksa daha kolay ama sezercikse bıraz zor olabılır
00 Yorumla
+1 yılPohahahhahahaah millet uzaya gider biz yerin dibine mk
02 Yorumla- +1 yıl
Ver doğurturum
Evcil Hayvanlar konusunda 4,1b cevap paylaştı. Yav bekle nedemişler kadının gebeligi erkeyin askerligi sancılı olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce doğururken yaninda ol miyav miyav demesini şöyle sonra 1 ay anne sütü onemli
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl1 ay didim ya
Cevap sahibi+1 yılTabiki olmaz kediler öldurmekmi istiosn minimum sureyi soyledm
Evcil Hayvanlar konusunda 357 cevap paylaştı. Hiçbirsey yapmana gerek yok o işini biliyor bu arada ebe ben olabilirmiyim :)
00 Yorumla
+1 yılYaparken bize mi sordu cagirin o babayı
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğum esnasında derin derin nefes alması konusunda tembihleyin hatta sende patisinden tut
00 YorumlaUzman tv diye bir site var bence oraya bak
02 Yorumla- +1 yıl
bunlara bak googlede çok içerik bulabilirsin kedileri seviyorum
https://www.friendsvet.com/KEDI-dogum.html
Evcil Hayvanlar konusunda 15,7b cevap paylaştı. dıkkat et yuksekten falan atlamasına ızın verme
05 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılSöyle kimden peydahladıı bu kedileri?
01 Yorumla Bol bol moral ver konuş :-)))
01 YorumlaYorumlara gülmeye geldim, gidiyorum.
40 YorumlaSancıların sıklığını kontrol et yeter.
01 YorumlaBabasını çaģırsan kedinin
02 Yorumla
+1 yılYavrulardan birini bana yolla :D
02 Yorumla- +1 yıl
:( yaa
bitane yavru bana gönder :)
01 Yorumlasicak su sampuan ve havlu...
11 Yorumla
+1 yılDoğum yapana kadar veterinere bırak.
01 Yorumlakesin ölür o doğum yaparken vedalaş bence
01 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılBoyu devrilesice babası kimbilir nerde şimdi.
00 Yorumla nikah şart cüzdan olmadan olmaz.
10 YorumlaAllah anali babali buyutsun
01 Yorumla
+1 yılebe kediler oluyo onlardan bul bir tane
10 YorumlaYavru satarmısın bana
03 Yorumla
+1 yılAllah bağışlasın😃
12 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle telaş yapma hayırlısıyla olur, çok deneyimim yok ama hallolur sağlıklıca inş😊
Babası belli mi babası :)
00 YorumlaKürtaj. Erken doğum olacak. Mart ayına daha var.
00 YorumlaDaha Mart ayına girmedik bu ne hiz :)
00 Yorumlavalla başında bekle bence :D
01 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 64b cevap paylaştı. Sezeryan mi
normal doğum mu ^^02 YorumlaAş ererse mutlaka yerine getir isteğini
00 Yorumla
+1 yılSıcak su hazırla :D
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSıcak suyu hazır et sürekli****
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDoğum yaptırırken gerekli ani aniden doğum yaparsa onun için///
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz ne bilekkk yandexxx miyekkk?
10 Yorumla
+1 yılTorun mu geliyor ;))
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler