Tararken ellerimi ısırıyor izin vermiyor sürekli zorlamaktan da sıkılıyorum bir süre sonra bunun için ne yapabilirim acaba? Bir de taraktan çıkan tüylerde beyaz parçacıklar oluyor şu şekilde 👇 Tarağın parçası mı deri parçası mı anlayamıyorum tararken çok bastırmıyorum da 😶 ne yapayım ne yapayım?
Kedim taranmayı sevmiyor sevmesi için ne yapmalıyım?
Öncelikle her kedinin taranması gerekmiyor. Kedi perisan kedisi, maine coon, norvegian forrest kedisi gibi uzun tüylere sahip değilse kedinizi sık sık taramanıza gerek yok.
Bunun haricinde tüyleri seyrek ya da kısa olan kedilerin tarakla taranmaya karşı maalesef ki olumsuz bir tavrı olacaktır. Bunu bilerek yaklaşın kedinize.
Kedi nasıl taranır?
Öncelikle ne çok yumuşak ne de çok sert tüylere sahip, orta yumuşaklıkta tarak alın.
Baş kısmını özel tarayın.
Ensesinden sonrasını ayrı tarayın. Bu şekilde yaparsanız tepki göstermez.
Kuyrupua tarağı değdirmeyin pek hoşlanmayabilir.
Daha sonra boynunu da yan şekilde yavaş yavaş tarayabilirsiniz.
Karnı için sorun çıkarıyorsa biraz okşayın, sonra küçük küçük tarama işlemi yapın. Karın bölgesine de kuyruk gibi tepki gösterebilir.
Doğru taramayı bilmek lazım. Güzel tarak seçimi de önemli. Ben eldiven tarak kullanıyorum. Gayet de memnunum. Taramaya önce kedinin en sevdiği yerden başlamak lazım. Boyun. Kafasından kuyruga doğru taranır. Tersi yönde kedinin tüpünü koparırsınız. Bundan hoşlanmaz. Önce kafa, boyun çevresi taranmalı. Sonra kafadan kuyruğa. Taradıktan sonra da ödül vermek ihmal edilmemeli. Bir süre sonra alışır ve taranırken daha da hoşuna gider önüne, yere uzanır.
Kucağına alıp tariyorsan sevmiyordur öyle. Ben banyoda tariyorum. Ayakta taranmayı seviyor, bazen yere yatiyor öyle yaptırıyor bazen gezerek 😄 Beyaz parçalarda taraktan gibi gelmedi bana bir derisine bak bence
Ya ne zaman tarasam çıkıyor o beyazlar da anlam veremşyorum derisi iyi durumda yani bi sıkıntı var gibi durmuyor. Banyo yaptırmıyorum sudan korktuğu için. ayakta taradım bugün biraz işte ama tarağa bir garezi var gibi ısırmaya filan çalışıyor canını yakmak da istemşyorum aceleye getirip yok mu bunun bi kolayı ya kafamda deli sorular 😅