Bebek ve çocuk bakar gibi bakmak lazım bizde de var bir tane 2 defa balkondan aşağı düştü kalçasını kırdı (sinek avlamayı çok seviyor kerata) ama şu an çok iyi maşallah artık büyüdü hanımefendi, bağımlısı oluyorsunuz.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Önceden kendi evimizde vardı, tam da başımın dibinde uyuyordu. O da sorun olabilir şimdi.
Hanımefendiciğim, bir hayvana bakmak gerçekten büyük sorumluluk gerektiriyor. Eğer bakamayacaksanız, ilgi gösteremicekseniz bu işe hiç girmeyin. Ne yazıkki birçok insan bir hevesle sahiplendiği hayvancağızı, daha sonra sokağa atıyor. Eğer-ki; hislerinizde eminseniz o zaman durum şu; öncelikle, apartmanda hayvan beslemek çok zor. Kedi de olsa. Sürekli kumunu değiştirmek zorundasınız. (Günde 2 kez) aşıları mutlaka yaptırmanız gerekiyor. Yaş maması kuru maması olacak. Bitti mi? Hayır. Bitmez. Şimdi bu kedicik, günün 15 16 saatinde uyuyacak ama canı oyun da isteyecek. Yok ben yorgunum, hadi git, demeyecek, bir şekilde onla oynamanız da gerekecek. Bedavaya sevgi yok. 😅 Ama size önerim 2 kedi sahiplenirseniz, size çok bulaşmazlar, kendi kendilerine de oynarlar. Tabi maddi gücünüz varsa. Bizde 3 kedi var. Ama evimiz bahçeli olduğu için, kum vs para vermiyoruz. Mamayı da mecburen çok kaliteli almıyoruz. Ev yemeklerinden bazılarını seviyorlar. Hele bir tanesi taş bulsa taş yicek 10 kg zaten kendisi 😅 Evet durum bu, iyi düşünün
Ben besliyorum kolay diyemem sorumluluk ve ilgi istiyor tabi ki sorumluluğunu almak ağır gelecrkse hiç kalkışmamanızı öneririm etraflıca düşünün sahiplenmeden önce mama kum aşı masrafları olacak yeri gelecrk sizi cıracak belki eşyalarınızı kıracak belki yırtacak zaman zaman kusacak sık sık kumunu temizlemelisiniz tabi ki onun yanında mükemmel bir yoldaş arkadaş olacak size ufacık bir bakışı içinizi ısıtacak velhasılı evlat gibi görmelisiniz ki size yük değil mutluluk getirsin
Ben balkonumda sokak kedisi besliyordum 2 tane. Disi olan hamile kaldi ve doguracagi zaman icerdeki cekmeceyi bir guzel bosaltip icine yerlesti 😅 1 aylik oldular diye gecen gun balkona cikardim yavrulari anneleri tek tek geri iceri tasidi sgshdjd evim bahce kati oldugu icin eve alamiyorum cunku ne kadar asilarini yaptirip baksam da geri disari kacacaklar. Ayrica bakimlari da zor. Ustelik masraflari da oluyor. Duzenli asilarini yaptirmak lazim.
Mobilyaları tırmalama huyları çok kötü. Ayrıca artık kedi bakmak pahalı bir şey… Ben kedisever olmama rağmen arada bir sokaktakileri beslemekle yetiniyorum.