Yavru kedi almak istiyorum ama annemle babam istemiyo :( yok pislik olurmuş yok bilmemne of yaaaa :(
Evde kedi bakmak zor mudur?
Evde kedi bakmak zor mudur?
Pislik çok sorun değil. Bir sıkıntısı olmadığı sürece kumuna yapar. Topaklanan kumlar var, çişini kakasını yapınca kum topaklanır, bir elek yardımıyla alır atarsın. Bu biraz uğraştırır sıkıcıdır.
Ayrıca özellikle küçükken ya da ishal olduğu zaman kakasını yaparken yanlışlıkla üstüne basmasın diye yaparken başında beklemen gerekebilir ki bu durumda burnunun direği yerinden oynar.
Bence asıl sorun, belli mevsimlerde tüy dökmesi, ve mobilyaların kumaşlarını tırtıklayıp yolması.
Bir de kısırlaştırma ameliyatı yaptırmak gerekiyor ki, ben bebişime kıyamıyorum ameliyatta bir sorun çıkabilir diye. Ameliyat yaptırmayınca da dönem dönem azgınlaşıp halden hale giriyor.
Ayrıca oturduğun daire üst katlardaysa pencereleri açık bırakamazsın, istemeden düşebilir, sakat kalabilir ya da ölebilir.
En güzeli geniş bahçeli bir ev sahibi olup bahçeyi kediler için düzenlemek bence. İleride dolar milyarderi olunca bu alternatifi düşüneceğim. ;)
Odasına ya da balkona bir minik leğen, içine biraz kedi kumu koyunca, evde kaka ronaldinho falan olmaz.
Kedi kendisini sürekli temizler zaten, dışarıdan kirlenip gelse bile kirli kalmaz.
Tüy dökümü konusuna gelirsek, yaz ayları hariç pek sorun olmuyor. Onu da rulo bant temizleyici ile şipşak alırsınız 5-10 liralık şeyler
Koltukları halıları tırmayalabilir perdelere tırmanalabilir. Birkere aşısını vs. yaptırmalısın,o masrafıda var. Mama almalısın yoksa hergün yemekle vs. uğraşırsın evide berbat eder.15 günde bir kumunu değiştirip almalısın paketi 8-15 tl arası..Bakımı kolaydır ama bazı şeylere dikkat etmen gerekir.Açıkta yiyecek kalmaması lazım oynar.Canlı çiçek varsa topraklarıyla oynar.Herşeyle oynar.Ama seversen çok mutlu olursun çok tatlılar.Eğer sonradan bakamıyorum diye sokağa atacaksan hiç alma..Tavsiyem gerçekten seviyorsan al,bir heves olsun diye değil,çünkü eve alıştıktalarında birdaha dışarda yaşamaları çok zorlaşıyor.Tüy konusuda tüyüne göre değişir,sokak kedileri diye tabir edilen tekir kedilerin tüyleri kısadır ve çok az dökülür,çok az,ama uzun tüylülerde mevsim geçişlerinde dökülebilir.
Aslında doğru söylüyorlar, ne kadar temiz hayvanlar olsa da herkes katlanamaz. Arkadaşım şehir dışına çıkarken 1 haftalığına bana bırakmıştı kedilerini, evde girip çıkmadıkları yer kalmadı. Suluklarını bırakıp banyo giderinden su içtiler, sonra gelip mutfak tezgahlarının üzerinde gezdiler, ihtiyaç giderdikleri kum havuzundan çıkıp halının üstünde temizlendiler, ayaklarından o kumlar döküldü her yere, perdeleri asılıp yırttılar, çamaşırlarımın arasına girip yattılar vs.vs. onlar gittikten sonra 1 hafta dezenfekte ettim evi, annen titiz biriyse zor yani.
Cevap
13Cevap
yok sağa sola işer ama.. kum koyarsan evin içine kumu tercih eder :D zorda kalmazsa rastgele işemez kediler.. kumu da temizlersen hiç bir sıkıntı yaşamazsın.
Ayrıca hiç de pislik olmazlar.. Sürekli kendisini temizleyen hayvanlardır kediler.. Tavsiye ederim eğer temiz hayvan olsun dersen yavru kediler 10 numaradır ^^
Ben iki kedi büyüttüm 2 aylıkken aldım ikisini de. Birisi buydu öldü: link Diğeri de bu link ve şuan hamile yavruları olduğunda sahiplendireceğim 2 aylık olduklarında istersen verebilirim :) Bakımı çok basit eğitimini verince geriye tek önüne su ve mama vermek kalıyor o kadar.
Başka bir yerden bulursun artık ama ailen yok diyorsa iyi düşün. Bizimkiler de istememişti getirdim yıkadım sonra birkaç gün geçmedi hiçbiri kucağından düşürmüyor. Babaannem bile sabah geliyor odaya seviyor oynuyor :)
sokaktan al gözünü seveyim bir sürü güzel kedi var kediler temizdir sessizdir biraz uzun tüylüyse yaşlanırken ve mevsim geçişlerinde tüy döker tarayarak sorunu azaltabilirsin kist hapları var onlardan kullanınca kist riski ortadan kalkar dişiler aşırı korumacı olur aileyi korumaya kalkar :) köpek gibi bakım istemez çok uyurlar başka aklında ne varsa sorabilirsin :)
kız arkadaşımın var ve evinin her yeri kedi kılı. temizliyoruz ama yine de çok var. başka bir zorluğu yok. sevimli hayvan. evde var mı yok mu hiç belli olmuyor. ve harbi komik. ve kediyle oynamak çok güzel bir şey.
Bir buçuk sene önce sokaktan bulduk şimdi aynı evde yaşıyoruz..:) Tüy dökmemesi için yöntem var. Tuvalete alıştırmak da kolay..
Annene sokaktan alalım bak ölecek vs. duygu sömürüsü yap..:) Benim annem de istemezdi..Kendi aldı getirdi..:)
Benim kedim vardı tüy dökmemesi için iğne yaptırdım... veterinere götür sonrası hallolur. Mırrr mırrr çok sevimli
tırmalıyo heryeri bir legen falan içine kum atıcan oraya yapacak pisliğini mesela yeni koltuk almışsın gözün gibi bakıyon bide bakmışsın tırnakları geçirmiş çekiştiriyo :D heryerde tüyy falan ıyyy resmen iğrençti ya cocukken vardı bizim evde
Sitede-Apartmanda kalıyorsan problem olur. Bizim apartmanda kedi besliyor diye kiracıyı şikayet etmişler ev sahibine kiracıyı evden çıkarmışlar. :)) Sonradan haberim oldu benimde
bahcenız varsa bahcede bak evde cok zor oluyor bız bı sure evde bakmıştıkta o kuvetın ıcı hep boktu elımde domestosla gezıyordum boklarını toplamaktan bımmıştım artık evde olmaz ya
çok sevimli oluyorlar ama evde bakımı zor oluyor tüyleri dökülüyor kuyruklarının altında kaka olabiliyor bazende kusuyorlar bahçe varsa bahçede bak
kardesım okul bıtıp eve donunce annem butun kıyafetlerını atmıstı.
kıldan...
çok tüy döker mobilyaları tırmalar ama ona sarılmanın verdiği mutluluğu hiçbir şey vermiyor.
kedi sakin hayvandır, tuvaletini kuma yapar, tüy dökmesi dışında da bir pisliği olmaz
al al bir şey olmaz bende almak istiyorum nolcak seviyorsan al ve kendıne guvenıyorsan cunku buyuk bir sorumluluk bende çok ıstıyorum okullar kapansın alıcam Ankara kedisi :D
Sorun olmuyor köpeklerim olduğu halde.apt isen gene sorun olmuyor;)
tüy döküyor :((( birde kuşum var 2 tane onları yer birde kedi sevmem :S
Keşke yavru bi' kedim olsa, keşke .
kedinin tüyü boğazına kaçtığı zaman bir ömür boyu ameliyat olmak zorunda kalabilirsin
o kedi hastalıklı olduğunda veya pis olduğunda olur ve dikkatini çekerim ki emin ol o tüy kolaylıkla senin boğazına veya burnuna kaçamaz çünkü Allah vücudumuzu öyle yaratmış ki herşeye karşı savunma sistemimiz var ev kedisini zaten sen temizleyeceksin ve o da kendinii yalayarak temizliyor emin ol ki onun kadar temiz olamazsın!!!
fil beslemekten kolaydır herhalde
ev bahçeli değilse zor
sakın ha sakın iğrenç bşy o yaa
Niye iğrenç ki
evet var.. girme hiç boşver
Annen-baban haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar