Öbür kedilere nazaran sakın çünkü hayvan acı çekiyor. Bunun da bir diğer nedeni hayvan satın alan kişiler. Satın almayın sahiplenin. Şirin diye kedi bakmak sevgi değildir. Bir sokak hayvanını hayatını kurtararak ona hem iyilik yapmış oluyorsunuz hem de sokaktaki hayvandan daha çok sevgi alıyorsunuz.
Huyu suyu sana uyar mı o önemli bazıları çok sinirli oluyo bazıları odasından çıkmıyo bazıları çok sessiz oluyo sanki herşeyin farkında gibi evde geziyo kimseye pas vermiyo. Kolay bişey değil bu herseyini ne yaptığını ona neyin iyi geldiğini herseyini bilmen lazım. Her gün adım adım izleyip takipte olmalısın. Ağzına bişey atıyo mu yüzünde çenesinde yara var mı vs.
Sana iyi geleni al. Ben daha çok sessiz sakin bişey tercih ederdim. Kolayca tırnaklarını kesebileyim. Tüylerini kolayca tariyim duştada rahat dursun kolayca yıkansın diye.
Bu cins kedilerde kronik hastalıklar çıkabiliyor sonuçta sürekli aynı türün çiftleşmesinden ortaya çıkıyor kas ve kemik rahatsızlıkları böbrek hastalıkları olabiliyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim kızımda küçükken fotodaki yavru gibiydi şimdi böyle 😍🥲 evde kedi bakmak çok güzel bir şey ama sürekli kumunu temizle mama kabini yıka yeni mama koy yeni su koy aman cama pencereye dikkat et hatta o varken açma düşer derken yorucuda oluyor 😂 ama onun gelip mırlaması herşeye değer ❤️❤️
Scotish fold'lar genetik olarak uzun omurlu kediler degil, belli bi yaştan sonra omurga rahatsizligi yasiyorlar, hasta olduklarindan ve omurga yapilari bozuldugundan dolayi aci cekiyorlar ve hareket sikintisi yasiyorlar, yani hastaliklarindan dolayi mecburen sakin hareketsiz kediler haline geliyorlar. Baska bi tur al veya sahiplen, arastirmak lazim oncesinde
Kediden kediye cok degisiyor o durum eger cidden kediye omru boyunca bakma sorumlulugunu aliyorsan sahiplendikten sonra her turlu sevip baglaniyorsun yaramazlik yapmis tuy dokmus vs onlar olacak illaki ama gozunde olmuyor pek, kedi bakimi kolay zaten baya
İgnleri vurdursan düzenli bakımını yaparsan çok dökülmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sorunlu cins kediler hep british var bendede yine bizimki hareketli. Ama scottish çok ağır bir kedi üşengeç gibi bunlar koy biyere orada kalsın işte aksama kdr
0
5 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Tüy konusuda tüy dökmeyen kedi görmedim ben. Yıkadıgım çamasırlara kadar tüy agzımızdan burnumuzdan çıkıyor hep