+1 yılVeterinerin tavsiyesi çok doğru. Mutlaka anne memesinde beslenir gibi beslemeniz lazım. Bebelac da doğru seçim. Onları mutlaka sıvı yoluyla beslemelisiniz. Çok zor olsa bile eğer yaşatmak istiyorsanız tek çare bu. Gerekirse ağızlarına damlatın ama ideal olanı daha gözleri bile açılmamışsa (en fazla 1 haftalıklar demektir) kendi kendilerine beslenemez. Mutlaka anne desteği gerekir. Bu durumda ya başka bir anne dişi kediye baktıracaksınız (süt anne) ya da anneleri gibi onları beslemeye çalışacaksınız. küçük uçlu biberon veya ona benzer ne olursa.
Bu mesajı okuduktan sonra vakit kaybetmeden onları beslemeye çalışın. Zaman onların aleyhlerine işliyor. Ayrıca onları sıcak tutmaya da özen gösterin. Sakın soğuk yemesinler. Öteki kedinizden de uzak tutun. Hem öldürmek isteyebilir hemde psikolojisi bozulabilir.11 Yorumla
Soran+1 yılhavluya sardım kutuya koydum ve sobayıda sırf onlar için açtım, sanırım sıcacıklar ama çıkmak istiyorlar kutudan sürekli. bitanesi firar bile etti. Aslında 2sinin gözü açık peltek peltek yürüyor ama 3.cü olan sanırım ufak doğmuş o yürüyemiyor ve avucumdan bile küçük nerdeyse.diğerlerinin altında kalıyo zavallı. çok zayıf. bide biberon ve bebelacla biraz besledim popolarınıda sildm karınları şiş ama inş tuvalet yaparlar. su vermem gerkeiyormu?
En İyi Cevaplar
Yapmanız gerek en önemli şey kedilerin tuvaletlerini yapmalarında onlara yardımcı olmak. Yoksa idrar keseleri patlayabilir. Bunun için genital bölgelerini ıslak pamukla fazla bastırmadan siliniz. Sonrasında soğuktan donmamaları için onları kesinlikle yanınızdan ayırmayın. (Üstlerini örtseniz dahi ısınamazlar) Mümkünse yanınızda yatırın. Zaten onlar boynunuzda yatacaklardır :) Besin olarak bebelac mama veremeseniz dahi süte biraz su karıştırarak biberonla verebilirseniz bu onlar için mamadan dahi iyi olacaktır. Biberonla beslerken biraz katı olun, kesinlikle beslenmek isteyemeceklerdir. Israrcı olun boğmadan zorla içirmeye çalışın. Alıştıklarında zaten şıpır şıpır içeceklerdir.
Saygılar...213 Yorumla
Soran+1 yılönce sulu süt verdim sonra bebelac aldım. sence hangisi daha iyi? evet 2 tanesi tam çılgın sürekli kutudan çıkmak istiyorlar bağırıyolar ha bide beni annesi sanıyolar sanırım :) diğeri ise çok bitkin, sanırım o fazla yaşamıcak. yinede elimden geleni yapıyorum tabi. bide gece uyuyunca sabaha kadar aç kalıcaklar mecburen ölürler mi?
- +1 yıl
Doğrusunu söylemek gerikirse ne hayvanlar için ne insanlar için mama tarzı yapay gıdaları önermiyorum. Zaten annelerinde alacakları besinde süt olacaktı. O yüzden suya süt karıştırarak vermek bir problem doğurmayacaktır. Su eklemeyi unutmayın yoksa ishal olurlar. Birde kedicikler kirli ise ıslak bez ile tüylerini ve patilerini silin. Sonrasında kutudan alın onları yoksa donabilirler. Eğer tuvaletlerini yaptırmayı başarırsanız bitkin olanda canlanacaktır.
- +1 yıl
Öleceklerini pek sanımıyorum. Dışarıdaki şartlara göre şuan ki şartları onlar için bal kaymak :) Dediğim gibi beslerken biraz katı olun. Kucağınıza aldığınızda sırt üstü koymamaya çalışın. Zaten zorla içiyorlar :) Süt boğazlarını kaçabilir biraz sağa veya sola meğilli tutmaya çalışın.
Soran+1 yılsildim ve saç kurutma makinesiyle kuruttum bile:) sabaha kadar kutuda donmazlar inş. şuan sobanın yanındalar ama kapatıcam yatarken mecburen :/
Soran+1 yılçok teşekkür :) bu işi biliyosun valla
Soran+1 yılyok artık nası başa çıktın :) e şimdi nerdeler peki?
- +1 yıl
Evim bahçe girişi olduğunda kedileri rahatça besleyebiliyordum. Bir süre sonra rahat rahat eve girmeye başladılar. Doğum mesimi yaklaştığında üst üste iki dişi girip evde doğum yaptı. Bende onları atmaya kıyamadım. Yavrular dört, beş aylık oluncaya kadar onlara baktım. Sonrasında anneleri ile beraber kedilerin bolca olduğu bir yere bıraktım. Çünkü alerjim vardı.
- +1 yıl
Erkek olan kedim vefat etti. Sokağa alışkın olduğundan ara ara dışarı çıkıp geri dönüyordu. Bir gün baktık ki pencerenin altında bağıyor. Veterinere götürdük beline sopayla vurulduğunu öğrendik. İnsan silüetindeki bir canavar sopayla beline vurmuş hayvanın. Yavrum felç kaldı. Ne kadar ilgilendiysekte fayda etmedi. Psikolojisi alt üst oldu. Sonrasında kendini bize karşı kapadı, ne su içti, ne mama yedi bir süre sonra ise öldü. Hala hatırladığımda çok üzülürüm. Sanki ailemden birisi ölmüş gibi...
Soran+1 yılne güzel ya ilk defa bu kadar duyarlı biini görüyorum:) erkek kedin çok kötü ölmüş.. ne pislik inanlar var ya elime verseler boğazlarım öylelerini. aynısını onlara yapıcaksın. benim büyük kedimde sürekli çıkar gezersonra kafasına göre eve gelir. evim bahçeli orda da takılır. umarım böyle bişey başıma gelmez çok üzülürüm yoksa.
- +1 yıl
Keşke herkes bu kadar duyarlı olabilse o zaman evrende mutsuzluktan, üzüntüden eser kalmazdı. Hem vicdansız, kaba bir birey olunca sanki birşey kazanılıyor. Aksine kazanılmadığı gibi her geçen gün iflas ediliyor. Umarım böyle birşey yaşamazsın. Bilen bilir harbiden evlat acısı gibi insanı üzüyor.
Soran+1 yılumarım yaşamam gerçekten :( ama dediğin gibi insanlar sapıtmış artık. bu arada yatıyorum ben yorumların için çok teşşkür :) iyi geceler :) gelişmeleri bildirirm:)
Veterinerin yanlış bilgilendirmiş kesinlikle Bebelac kullanma Milupa Aptamil kedi sütündeki ve antibakteriyallerle birebir uygun. Küçük biberon yardımıyla besleyebilirsin. Ilık pamukla ya da çayın demiyle gözlerini günde 2 defa silersen daha kolay açılır ve en önemlisi mutlaka tuvalet ihtiyaçlarını gidermen gerek karın şişliğinden anlayabilirsin zaten. Bölgeyi ılık pamuk yardımıyla yukardan aşağı silersen küçük tuvalet ihtiyaçlarını giderebilirler büyük içinde zeytin yağı ile masaj yapman gerek. Ve fazla üşütme çokda yüksek olmasın oda sıcaklığı. Tuvalet çok önemli bu ihtiyaçlarını normalde anneleri dil yardımıyla gideriyor yapamazlarsa malesef ölebilirler. Bu arada yaptığın bu davranış çok güzel umarım örnek olur bir yerlerde birilerine. Hayvanlar Allahın sessiz kullarıdır , hesap günü konuşurlar.
00 Yorumla
biberonla yapamıyosan şırıngayl beslemen lazm her uyandklarnda. bide ıslak mendille karnlarndan popolarna kadar anneleri yalıomuş gibi silmen lazım. o sırada bağırsakları çalışır ve tuvaletlerini yaparlar. Eğr karnı çok şiş ve kaka yapmamışlarsa 1-2 damla zeytinyağı ver. umarım kurtarırsın.
Özelden bana kedilrin bir resmini atp bide nerde oturduğunu,tl ve adını vrirsen ilan açalım belki süt anne buluruz ben 2 defa süt anne buldum sokaktan bulduğum kedilere33 Yorumla
Soran+1 yılpopolarını sildim ama karnından silmeye başlamamamıştım birde öyle deneyim. evet şiş karınları :/ sanırım kaka yapmadıkları için yemiyorlar. Tamam özelden ekliyorum :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılBnce elinden geeni yap unutma onlarda bir can, benimde kedim vardi :(
bence anne suttu ver sicak tut veterinere gotur aramakla bir sey olmaz baksinlar nesi var diye Allah bu iliginin karsiligini mutaka sana geri verecektir kedilerden daha masum zararszi bir canli yoktur :( BASARILAR :(22 Yorumla
Soran+1 yılelimden geleni yapıcam :) teşekkür :)
- +1 yıl
:)
+1 yılBiberon alacak durumda değillerse, şırınga aklıma gelen ilk şey. Sütü biraz ısıtırsın, şırıngaya doldurursun azar azar beslersin. Ama kedileri tutarken dikkat et. Kemiklerinin yamulma ihtimali oldukça yüksek. Kucağına filan aldığında sırtını düz tutmaya çalış.
Daha eğer çok küçüklerse, tuvaletlerini etmemeleri normal. İlk ettikleri zamanı ise kesinlikle anlarsın. Kendi kendilerine eder onlar, sorun yok o konuda.12 Yorumla
Soran+1 yılsanırım üşütmüşler dışarda ondan kaka yapmıyor olabilirler mi?
- +1 yıl
sıvı gıda ver bol bol, cırcır olurlar zaten çabucak. Daha kolay yaparlar. Katı gıda vermedikçe kolay kolay yapamazlar zaten kakalarını.. Daha ufacık hallerini kastediyorum ..
daha gözlerını açmamışlar dıyosun onlar anne sıcaklığı ararkı.oyuzden ağlıyolar sureklı.aslında yemelerı lazım oyle ama.süt ılıt koy bıde dene.kutuyla belkı annesınınde oraya goturmuşlerdır.keşke bısure almadaydında gozlemleseydın.belkı annelerıde ordadır.şimdi oda arıycak yavrularını
12 Yorumla
Soran+1 yılyok hayır 2 gündür ordalar zaten. Dün gördüm almadım fakat bugün ıslanmış bir halde ve ölmek üzereydiler. pisler ayrıca. sanırım annesi olsa temizlerdi onları ve o şekilde bırakmazdı daha kuytu bir köşeye taşırdı yavrularını bunlar bildiğin cadde üstünde kutuya konup atılmış :/ sobanın önüne koydum, sardım sarmaladm. inş ölmezler
Evcil Hayvanlar konusunda 3,6b cevap paylaştı. bıberon değilde şırınga al ıgnesını cıkar zorla yedır beslenmelerı sart.. hayvan severlere falan ılan verebılırsın facede yuva aranıyo dıye cok ılgılenıolar orda :)
12 Yorumla
Soran+1 yılbiraz büyüseler vericem zaten ama dokunmaya korkuyorum çok minikler:)
- +1 yıl
korkma yaw..ben unideyken bulmuştum parfum kutusunun içindeydi..:D cat milkle küçük 2,5 ml lırıngayla besledm..sonra memlekete geçince veteriner arkdaşa teslim etmiştim..dedğim gibi şırınganın ucuna bulabilirsen bisiklet siboplarında lastıikleri var onu şırınganın ucuna geçir çok rahat içerler..
+1 yıl20 tl kedi süt tozu al suda erit ısıt ve biberonla ver..işe yarar...ve eczanede polivit çocuklar için vitamin şurubu al..gunde 0,5 ölçek sabahları ver..bu şurup çabuk toplanmalarını sağlar..
212 Yorumla
Soran+1 yılşurubu ilk defa duydum. faydası olucaksa alırım tabi ama 10 günlükler daha bir yan etkisi olurmu ki?
- +1 yıl
olmaz..veterinere götürürsen o da seni destekleyecektir..zaten 0,5 ölçü dedim bu çok az bir miktar..yavrualrın ihtiyacı olan vitaminleri sağlayacaktır..
- +1 yıl
bu arada şırıngaya bulabilisen bisiklet lastiklerinin sibopları var bunu (2,5 ml) şırangının ucuna takarsan anne memesi gibi yumuşak olur ve daha rahat içerler..yoksa şıranga ucu sert olduğu için ağızlarında yaralar oluşmasına sebep olabilir..ve poliviti sakın unutma ecz 3-5 tl gibi birb fiyatı var emin ol bebelactan daha faydalı...bu kedi süt tozları çok ideal..ve alışınca zevkle içiyorlar..bu arada polivit gunde sadece bir defa sabahları aç karnına 0,5 ml ver..ne kadar az odluğnu göreceksn.;)
Soran+1 yıltamam poliviti denicem :) biberon aldım ucu anne memesi gibi, şimdilik pek benimseyemediler ama içicekler mecbur:) ozaman sabah polivit, diğer öğünlerde bebelac veririm
- +1 yıl
vet milk cat almanı isterm ama masraf olablr..ama bebelacta ucuz değildir..olmazsa küçük paketlerinden al..15 tl olanlardan.. en azından kendilerini toplayana kadar verirsin..
Soran+1 yılmilk cat'te ilk defa duydum. Ben 6 aylık kediye mama veriyorum sadece gayette mutlu yiyo garibim. Bu yavru kediler ne zormuş yahu:)
- +1 yıl
6 aylık nire 2 haftalık kedi nire..:d 6 aylık kedi yakında çiftleşmek için ortalığı yıkar..:D 2 haftalık ya da ynei doğmuş yavrular için bu cat milk anne sutu yerine gecer..zaten anne sutunun içinde ne varsa bu bu sutlerdede var..a b c d e f g k k1 k2 vitaminmlerinin kısaca alfabenin hepsi var..:D bende hemen hemen bir kutu var aslında polivitte var..istersen bulunduğun şehirdeki ptt şubesinin adresni ver sana göndereyim..hiç olmazsa kullanılsın..
- +1 yıl
Soran+1 yılçok teşekkür parası önemli değil alırım ben, maaşımı kediye yatırıyorum zaten:) veterinerde vardır ozaman bu. alayım bari. benim korkum yarına kadar kaka yapmamış olmaları. inş yaparlar. kedinin kakası bile derdim oldu olaya bakarmısın:) çok teşekkür ne çok şey biliyosun
- +1 yıl
yahuu maaşını da yatırma..halla ptt kargosunu karşıla 4 tl tutar zaten..:D ama senin acil ihtiyacın vardır..hayvanalra olan ilgi bilgimin kaynağı..daha öncede yavru doğan yakalamıştım kanatı zedelenmişti uçamıyordu yanına yaklaşıp elimi uzattığımda koluma çıktı bende eve getirmiştim.. ama sesi çok yankılıydı evi yıkıyordu..ev arkadaşlar fazla dayanamamıştı bir kaç gün sonra bırakmıştım uçmuştu..:D
Soran+1 yılveterinere götürdüm dayanamayıp, iyiler dedi :) ama çok bağırıyolar ya.
- +1 yıl
sağlıklılaar ki bağırıyorlar..:D
Hım anladım bende kedi bakmıştım bahçede olunca kolaydı o zamanlar bahçe vardı ama evde bakmak çok zor bence bende yenidoğmuşken almıştım bol bol süt koyardım ve şap şap yalamaları sesi çok hoşuma giderdi ne günlerdi be kedileri bende çok severim çok yakışıklı masum tipleri var.
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 13b cevap paylaştı. Tatlım hiç anlamam fakat ne güzel insanlarsınız; çok memnunum böyle insanların da burada olmasına <3
11 Yorumla
Soran+1 yılbende senin için aynısını düşündüm:)
+1 yılhahahah son cümlene cok güldüm :)
cok iyi yapmısında büyük sorumluluk almısın:)12 Yorumla
Soran+1 yılsorma:)
- +1 yıl
büyük cesaret :)
+1 yılilkin tamamen kurutmalısın.sıcak tutmalısın.biberonla emmeye halleri yoksa, enjektörle besleyebilirsin.çok umudun olmasın.tuvaletlerini yapana kadar umudun olmasın.
11 Yorumla
Soran+1 yılkuruttum ve elektrkli sobanın önüne koydum cırcır bağırıp duruyorlar:) şırıngayla hiç içemediler biberonla az biraz. Ama tuvalet konusunu napıcam bilmiyorum inş ölmezler
+1 yılKedi canını senin ^^
şırınga ile günlük süt dene derim sonra da bir yumak al oynasınlar efem14 Yorumla
Soran+1 yılyaşatmaya çalışıyorum kendimi doktorlar dizisinde hissettim vallahi :) hadi bakalım bir iyi olsunlarda yumağın teralellisini alırız bebişim :p
- +1 yıl
4 ayak üstüne düşmüşler daha doğar doğmaz ;)) Yalnız Önümüzdeki Mart ayı veya bir sonraki senenin martı zorlu geçebilir 4 kedi ile sadsafdsfds
Soran+1 yılahaha bende harakiri yapıp kendimi balkondan atarım sonra :D
- +1 yıl
olmaz kedilerin sana ihtiyacı var bırakma dfsdfksd
olduğun yere yakın yerde hayvanseverler derneği tarzı bişey varsa yardım isteyebilirsin hiç çekinmeden sonuna kadar yardım ederler.ben üyeyim bizim burdakine ve o yuzden emin olabiliyorum kesin yardım ederler hatta sahiplendirirler bile.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende yavru bir kedi bulmuştum şırıngayla süt veriodum ama sütü sulandırmak gerekliymiş sanırım .bide sürekli miuv miuv hiç susmuodu ensesinden tutuodum uyuyodu :( 2 hafta falan yaşadı :S
12 Yorumla
Soran+1 yılbayada yaşamış sonra neden öldüki :(
Cevap sahibi+1 yılannesinimi özledi bilmiomki hiç susmuodu ve ben ha bire süt veriodum belki de ben sebep oldum Elmeyra gibiyim ay :D
Benimde vardi öldü. Kedi hastasıyım ben çok görkemli yaratiklar bence.
Umarım sen yaşatırsın.13 Yorumla
Soran+1 yılinş.. 3 tane. bide benim kendi kedim var. hangisini yaşatcaksam artık:)
Soran+1 yılamin :)
annem de çok annesiz kedi büyüttü,
süte su karıştırır boş göz damlası kutularına koyardı öyle zorla içirirdi evet pek içmek istemezler
azıcık zorlanırsınız ama çok kocaman bir iyilik yapmış olursunuz inanın
minikler adına size teşekkür ediyorum:)00 Yorumla
+1 yılAt dışarı onlar hayatta kalır doğal ortamlarından alırsan daha çabuk ölür anneleri baksın ya da bir köpek boğsun onları hiç üzülme bu doğanın kanunu gözleri bile açılmamış daha kesin ölürler evde bende eve 5-10 tane keklik yavrusu getirdiydim kırdan bulup hepside 2 gün içinde öldü
25 Yorumla
Soran+1 yılmanyakmısın be
- +1 yıl
İyi o zaman emzir onları başka türlü yemez onlar birşey
Soran+1 yılsenide mümkünse ormana ayıların içine, insanlıktan uzak biyere atalım. doğanın kanunu sonuçta. hastalıklı zihniyet.
Kakalarını yapmaları şart bebelacla ve biboran iyi pamukla popolarına masaj yap karnınıda baya küçükler kendi başına yapamazlar :)
10 Yorumlagözleri kapalıysa işin zor bir kere benim kedim doğurup ölmüştü ve yavrular gözleri kapalı annesiz kalmışlardı ne yaptıysam beslemeyi başaramadım ve öldüler. belki bir yolu vardır bilemiyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılelimden geleni yapıcam artk ./
- +1 yıl
Benim de 1 yaşında kedim vardı hamileydi 4 gün önce suyu geldi kendim diğer kedimi dogurtmustum şu an çok iyiler onun gibi yardım etmeye çalıştım ama 2 gün boyunca acı çekti önce anlamadım ne olduğunu sonra veterinere götürdüm analist ettiler içinde 1 parçalanmış yavru zehirlemis 2 tanesi ölmüştü 3. ÇÜ dün öldü normal sütle besledim hiç bilmiyordün veteriner de söylemedi böyle böyle yap diye kendimce yaptım ama yaşamadı bugün aptamil aldım şu an besliyorum uyuyor ama gözleri bile kapalı daha 4 5 günlük bebek inş yaşar
Evcil Hayvanlar konusunda 3,4b cevap paylaştı. ay canım yaa keske bende bakabilsem :( biberonla süt versen onlara?
00 Yorumla
+1 yılBarinak aklima gelen tek sey. Şırıngayla damla damla vermen lazim mamayi
00 Yorumla
+1 yılSabah olunca veterinere götür onlar napacaklarını bilirler ..
04 Yorumla- +1 yıl
nerden baksan bir laptop parası isterler :D
- +1 yıl
yok be bir laptop parası da değil yani :D bir 300 TL ni alır diye düşünoyrum çünkü hayvanlar çok hassastır ve titizlik gerektirir :)
Soran+1 yılveretinere götürdüm gayet iyiler dedi :) büyüyorlar..
- +1 yıl
İyi hayırlı olsun yeni kedilerin diyelim :P
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim yavru kedilerimi annesi kayboldu, daha gözü açılmamış yavrular ölmek üzeydi, ben onları 1 ay bebek biberonu ile besledim...
00 Yorumlaşiringayla ağızlarından içeriye sık
10 YorumlaŞırınga dene :)
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler