Acı çekermiş gibi ses çıkarıp kustu, burnundan bile çıkarıyordu. Beyaz ve köpüğümsüydü. Soğuk falan mı aldı acaba? 8 aylık bu arada.
Kedim köpüğümsü kustu, neden olabilir?

Selamlar,
Sebebi birden fazla olabilir. Kimyasal bir şeyi yutmuş olabilir haliyle istifra eder. Kıl da tutarsa toğaç halinde kusar kediler. Ancak köpüklü olmaz. Ve kıl yumağını da çıkarırlar.
Siz fark etmeden bir deterjan, sabun, losyon gibi bir şeyi de yanlışlıkla yutmuş olabilirler. Bu sebeple kusmuş olabilir.
Ancak kanlı kusmaysa bu parazit kaynaklı olabilir iç kanama olabilir acilen bir veteriner hekimin görmesi gerekir.
Yine de veteriner görsün işi şansa bırakmayın derim.
Şimdi şöyle; 1) aşılarını yaptırdınız mı?
2) kediler kendilerini temizlerken tüylerini yutarlar daha sonra onu kusarak dışarı atarlar. Evinizde bahçe yoksa kedi için çim alıp ekin. Onu gidip yerler ve kusarlar.
3) peynir süt vs yedirip içirmeyin. Henüz erken.
Açılarını yaptirmadik henüz ama yaptırcam bu hafta. daha önce hiç böyle olmamıştı neden birden böyle oldu anlamadım:(
Peynir nadiren yiyo, gidince soracağım zaten genel bi kontrol yaptırcam
Cevap
4Cevap
Köpekler midesi bulandığı ya da karnı ağrıdığı zaman kendilerini tedavi etmek için bazı otlardan yerler ve sonrasında bu şekilde kusmalar olur. Yinede bir veteriner görsün tabiki
kıl kusuyorlar normal kedi maltı var pet shoplarda ondan al ver düzenli
Bilmiyorum fakat veterinere götürmeni tavsiye ederim.
Veteriner ile görüş 😊
Boğazına bir şey durmuş olabilir mi
zehirlenmiş olabilir veteriner hekime gösterme şansınız varsa gösterin bir
gençlik aşısı oldu mu
Hayır olmadı
Bence vet. Gösterin
Tüy kusmuş olabilir mi?
zehirlenmiş yediği bir şeyden
En İyi Cevap