Bebeğim kızgınlık dönemine girmiş bulunuyor ve kısırlaştırmak istemiyorum. Çiflteştireyim desem cinsi sarman kimse çiftleştirmek istemez kedisiyle. Bugün otururken kolumla çiftleşmeye kalktı 😂 ne yapacağım tuhaf tuhaf miyavlıyor? (erkek, 13 aylık)
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
kedim yok ama erkek köpeğim vardı aynısını bana yapıyordu sokak ortasında ön patileriyle bacağıma sarılır dayardı bi güzel 😂 veterinere sordum sokağa bırak bir kaç gün rahatlar gelir dedi ve dediği gibi de oldu sende deneyebilirsin
40 Yorumla
sarman kediye görede kedi bulabilirsin. herkesin kedisi cins değil sonuçta. kısırlaştırmak istemiyorum dedin diye böyle diyorum. yoksa kısırlaştır , o da sen de rahat et. ama narkoz de hayvanların dengesini bozuyor yaa, yazık
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
37Cevap
Evcil Hayvanlar konusunda 411 cevap paylaştı. 2 yoldan biri seçilmediği sürece kediye çok büyük zararları var. Ben %100 kısırlaştırma taraftarıyım. Ama eğer yapmayacaksınız her kızgınlıkta eve bir kedi getirmeniz lazım. Ömrünün sonuna kadar. Ve yılda bu 2 3 kez olacak. Belki de daha fazla. Tabi hastalık riski de çok ama çok büyük. Kedinizi seviyorsanız kısırlaştırın derim
10 Yorumla- +1 yıl
Sarman diye neden çiftleştirmek istemesinler? Eminim ki araştırsan yakınlarında evdeki kedisini çiftleştirmek isteyen bir kaç kişi bulabilirsin. Ama apartmanda yaşıyorsan ve çiftleştirecek bir kedi bulamıyorsan mecbur kısırlaştırmalısın
20 Yorumla Kısırlaştırılmasi tabi ki üzücü ama ben de kısırlastırdım. Çünkü evde bir kedi isterken birden 4 5 tane olur ve bu gerçekten büyük bi sorun. Sahiplendirmeyi falan da düşünürsen küçükken yapman gerekir ama annelerinden ayırmak da çok üzücü. Ben kısırlaştırmanı tavsiye ederim
10 Yorumla- +1 yıl
Aynı durum benim kedimde de var eve leş gibi koku bırakıyor. Interstellar daki amonyak gezegeni gibi oldu ev
20 Yorumla Ben kısırlaştırdım çünkü dişiydi. Sıçar gibi doğuruyordu ve mahallede herkesi zorla kedi sahibi yaptık. 3 senedir kafamız rahat ve böylesi daha iyi.
20 Yorumla- +1 yıl
Sağa sola sürekli koku bırakır. Veterinere götürebilirsiniz. Hafife alınacak bir durum değil çünkü o dönem hemen geçemez
20 Yorumla - +1 yıl
Kısırlaştırmamakla ona iyilik yapmış olmazsın. Olası sonuçları bir veterinere danış derim. Erkekse, sağa sola püskürtür ev içinde, işaretlemek için.
20 Yorumla - +1 yıl
onun da baba olmaya hakkı var kaderiyle oynayamazsın hayvanın birini bul çiftleştir.
30 Yorumla - +1 yıl
bence kısırlaştır. ben kısırlaştırdım. bir veterinerle görüştüm çok mantıklı şeyler söyledi sen de bir doktordan akıl al derim
10 Yorumla - +1 yıl
Eziyet çeker ama arkadaşımın kedisi bildiğin acı acı ağlıyordu kısırlaştırdılar.
20 Yorumla Eziyet etme dönemi bitince kısırlaştır. Daha uysal bir kedi olur rahat edersin
20 Yorumla- u+1 yıl
Geçici olacağını düşünüyorum tabi ki isterseniz yapabilirsiniz
10 Yorumla Kapı açık oldu mu işini halleder gelir o geri gelince de kısırlaştırırsın
10 YorumlaKısırlaştırırsan kedinin sağlık açısından ömrü uzar faydası çok araştırabilirsin
10 Yorumla- +1 yıl
Çip taktırıp sokağa salabilirsin, bir arkadaşım öyle yapıyordu. İşi bitince eve getiriyordu :)
10 Yorumla Erkek kedi yine iyi. Dişi koku bırakır. Ben sokaktan bulsam eve atardım. Rahatlasın garibanlar.
10 Yorumla- +1 yıl
Veterinere danış. Ama güvenilir olana. Onu bile yapamayan veterinerler mevcut.
10 Yorumla Kedini kısırlaştırma
üzülüyorum kedilerin kısırlaştılırmaısna20 Yorumlayolda kızana gelmiş kedi bul :D önüne at hayvanın benimde erkek kedim var kızana gelmiş kedi dekkeldi yakalayamadım :D dekkelirse bir daha kedimin önüne atacağım
02 Yorumla- +1 yıl
Yollar da kızana gelmiş kediler ile dolu zaten 😂
- +1 yıl
@ErdiAyyıldız yani çoğu zaten sürtünüp duruyor al git kedisi tikilasin 😅
- +1 yıl
Aynısı bizim bura da küçük emrah gibi dolanıyor ortalıkta 😂
10 Yorumla Kısırlaştırmak istemiyorsan da sal biraz dışarıya çiftleşip gelsin çocuk yoksa kolunu si*kmeye kalkıyor. :D
00 Yorumlabende sarman dişi var 😂
33 Yorumla- +1 yıl
Gel kız dünür olalım ahahsnxn
- +1 yıl
Olunca haberim olsun 😂
- +1 yıl
Bizde kısırlaştırmıyoruz ayda bir yapıyo 1 hafta sonra geçiyor ama kısırlaştırmak onun sağlığı için daha doğru bizimki yaşlı diye ameliyat ettirmiyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Ya derhal kisirlastir ya da bu kizginlik bitince ama 1 2 hafta gecer boyle kiyamam ya ama muhakkak yaptir
20 Yorumla - +1 yıl
Kısırlaştır benim de 2 yaşında erkek kedim var kısırlaştırmazsan bir yerlerden atlayıp kaçmaya çalışır
10 Yorumla Ya günah bence ksıırlaştımak bence şey yap bir haftalığına sal djdndn
20 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
:) benim kedi evin her tarafına attırdı bıktım ama kısırlaştırmadım doğal hayatına müdahale etmek istemedim
20 Yorumla - +1 yıl
Hayvanlar kısırlaştırıldıkları zaman daha uzun ömürlü oluyorlar ve onlar için çok daha sağlıklı
10 Yorumla Daha sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için kesinlikle kısırlaştırmanızı öneririm.
10 Yorumla- +1 yıl
13 aylik ve ciflesmek istiyor insandan daha cabuk buyuyorlar 😂
10 Yorumla - +1 yıl
Benim kedi hala bakire 5 yaşına girdi
20 Yorumla - +1 yıl
Çiftleştirmek en iyisidir bence sonuçta cinsel zevk onlarında tatmin ediyor. Kalçanı nasıl beğendiysen onlarda uyarılıyor.
00 Yorumla - +1 yıl
Papazı buldun hayırlı işler😀😀
10 Yorumla - +1 yıl
Şu hayvanları Bi rahat bırakın yahu..
10 Yorumla Erkek kedi ise zorlanirsin koku birakir
10 Yorumla- +1 yıl
Tüh kız olsaydı benimkiyle ciftlestirirdik
10 Yorumla - +1 yıl
Kısırlaştır ya ne olacak?
10 Yorumla Evcil Hayvanlar konusunda 315 cevap paylaştı. Bir veterinere götürebilirsin o çare bulacaktır
10 Yorumla- +1 yıl
Etraftaki veterinere haber ver bulurlar
10 Yorumla - +1 yıl
Bırak kızsın içini boşaltsın yoksa çok asabi oluyor
00 Yorumla - +1 yıl
popon bastır 30 sn bekle bağırır ama bırakma sonra gidiyo zaten gaza basıp
00 Yorumla - +1 yıl
Başka bir kediyle bı araya getir hayvanı bu zevkten mahrum bırakma
00 Yorumla Çiftleştşr hakkı değilmi o tadı alması
00 Yorumla- +1 yıl
Kısırlaştırmazsan bı yolunu bulup kaçabilir
20 Yorumla - +1 yıl
Kısırlaştırmanız onun için daha iyi
10 Yorumla - +1 yıl
kısırlaştır bence fazla duygusal olmaya gerek yok
10 Yorumla - +1 yıl
Veteriner kliniği daha iyi bilir
10 Yorumla Gerekeni yapmalısın
10 Yorumlao kedi kısırlaştırılırmı be at gibi kedi
11 YorumlaDişi bul
10 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Bebegim taş gibisin ya
00 Yorumla kısırlaştır gitsin
10 Yorumla- +1 yıl
Prezervatif taktır 😎
00 Yorumla Bndede var getir ciftlestirelim
00 YorumlaAzgınlığıni giderecek şeyler nxnxbjdhd
00 YorumlaAynı yatakta yatmalısın
00 Yorumla- +1 yıl
Akışına bırak
10 Yorumla - +1 yıl
kedileri severim
10 Yorumla Bencede öyle yap
10 Yorumla- +1 yıl
Kısırlaştırma
10 Yorumla - Devamını Gör (1)
Devamını Gör(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Kedimi kısırlaştırmak istemiyorum ama kızgınlık dönemine girdi, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar ,
Kedinizi kısırlaştırıp kısırlaştırmama sizin elinizde ama onların bizler gibi olmadığını lütfen bilin. Kısırlaştırılmayan kediler kızgınlığa gelir ve bu kızgınlık dönemlerinde sabırlı olmalısınız. Siz çiftleştirmekten yanaysanız eğer her yıl çocukları (en az üç dört) olacak kedinizin ve bu çocukları ne olacak? Bunları düşünmelisiniz.
Kısırlaştırmak istemiyorum çiftleştirmek de istemiyorum diyorsanız erkek ve dişi kediye göre bazı şeyleri göz arda etmeniz lazım. Bunlar dışı kedinin sürekli bağırması , açık balkon, pencereden atlayıp kaçmaya çalışması ki bu durumlarda kedilerde bacak kırılmaları çok yaşanır, erkek kedilerde her yere koku bırakmaları ve bu kokularının zor çıkmazı. Huysuz ve saldırgan olmaları.
Tüm bunlara katlanmak zorundasınız. Bir hekim olarak şartlarınız var ise bir kere çiftleşsin ve çocukları olsun sonra kısırlaştırın derim.
Hayvanlarda çiftleşme insanlardaki duygular ile olmadığı için hayvanları damızlık gibi her sene çiftleştirip çocuklarını satarak bir rant kapısı yapan sözde hayvan severleri var. Bu yanlış ne yazık ki devlet bunun önüne şu an geçemiyor. :(
Çok haklısınız. Teşekkür ederim 🙏
Ama kedinin annesi, yavrusunu bırakınca sahiplendirilebilir. yavru yani