Bebeğim kızgınlık dönemine girmiş bulunuyor ve kısırlaştırmak istemiyorum. Çiflteştireyim desem cinsi sarman kimse çiftleştirmek istemez kedisiyle. Bugün otururken kolumla çiftleşmeye kalktı 😂 ne yapacağım tuhaf tuhaf miyavlıyor? (erkek, 13 aylık)
Kedimi kısırlaştırmak istemiyorum ama kızgınlık dönemine girdi, ne yapmalıyım?
Kedinizi kısırlaştırıp kısırlaştırmama sizin elinizde ama onların bizler gibi olmadığını lütfen bilin. Kısırlaştırılmayan kediler kızgınlığa gelir ve bu kızgınlık dönemlerinde sabırlı olmalısınız. Siz çiftleştirmekten yanaysanız eğer her yıl çocukları (en az üç dört) olacak kedinizin ve bu çocukları ne olacak? Bunları düşünmelisiniz.
Kısırlaştırmak istemiyorum çiftleştirmek de istemiyorum diyorsanız erkek ve dişi kediye göre bazı şeyleri göz arda etmeniz lazım. Bunlar dışı kedinin sürekli bağırması , açık balkon, pencereden atlayıp kaçmaya çalışması ki bu durumlarda kedilerde bacak kırılmaları çok yaşanır, erkek kedilerde her yere koku bırakmaları ve bu kokularının zor çıkmazı. Huysuz ve saldırgan olmaları.
Tüm bunlara katlanmak zorundasınız. Bir hekim olarak şartlarınız var ise bir kere çiftleşsin ve çocukları olsun sonra kısırlaştırın derim.
Hayvanlarda çiftleşme insanlardaki duygular ile olmadığı için hayvanları damızlık gibi her sene çiftleştirip çocuklarını satarak bir rant kapısı yapan sözde hayvan severleri var. Bu yanlış ne yazık ki devlet bunun önüne şu an geçemiyor. :(
kedim yok ama erkek köpeğim vardı aynısını bana yapıyordu sokak ortasında ön patileriyle bacağıma sarılır dayardı bi güzel 😂 veterinere sordum sokağa bırak bir kaç gün rahatlar gelir dedi ve dediği gibi de oldu sende deneyebilirsin
sarman kediye görede kedi bulabilirsin. herkesin kedisi cins değil sonuçta. kısırlaştırmak istemiyorum dedin diye böyle diyorum. yoksa kısırlaştır , o da sen de rahat et. ama narkoz de hayvanların dengesini bozuyor yaa, yazık
2 yoldan biri seçilmediği sürece kediye çok büyük zararları var. Ben %100 kısırlaştırma taraftarıyım. Ama eğer yapmayacaksınız her kızgınlıkta eve bir kedi getirmeniz lazım. Ömrünün sonuna kadar. Ve yılda bu 2 3 kez olacak. Belki de daha fazla. Tabi hastalık riski de çok ama çok büyük. Kedinizi seviyorsanız kısırlaştırın derim
Sarman diye neden çiftleştirmek istemesinler? Eminim ki araştırsan yakınlarında evdeki kedisini çiftleştirmek isteyen bir kaç kişi bulabilirsin. Ama apartmanda yaşıyorsan ve çiftleştirecek bir kedi bulamıyorsan mecbur kısırlaştırmalısın
Kısırlaştırılmasi tabi ki üzücü ama ben de kısırlastırdım. Çünkü evde bir kedi isterken birden 4 5 tane olur ve bu gerçekten büyük bi sorun. Sahiplendirmeyi falan da düşünürsen küçükken yapman gerekir ama annelerinden ayırmak da çok üzücü. Ben kısırlaştırmanı tavsiye ederim
yolda kızana gelmiş kedi bul :D önüne at hayvanın benimde erkek kedim var kızana gelmiş kedi dekkeldi yakalayamadım :D dekkelirse bir daha kedimin önüne atacağım
Merhabalar ,
Kedinizi kısırlaştırıp kısırlaştırmama sizin elinizde ama onların bizler gibi olmadığını lütfen bilin. Kısırlaştırılmayan kediler kızgınlığa gelir ve bu kızgınlık dönemlerinde sabırlı olmalısınız. Siz çiftleştirmekten yanaysanız eğer her yıl çocukları (en az üç dört) olacak kedinizin ve bu çocukları ne olacak? Bunları düşünmelisiniz.
Kısırlaştırmak istemiyorum çiftleştirmek de istemiyorum diyorsanız erkek ve dişi kediye göre bazı şeyleri göz arda etmeniz lazım. Bunlar dışı kedinin sürekli bağırması , açık balkon, pencereden atlayıp kaçmaya çalışması ki bu durumlarda kedilerde bacak kırılmaları çok yaşanır, erkek kedilerde her yere koku bırakmaları ve bu kokularının zor çıkmazı. Huysuz ve saldırgan olmaları.
Tüm bunlara katlanmak zorundasınız. Bir hekim olarak şartlarınız var ise bir kere çiftleşsin ve çocukları olsun sonra kısırlaştırın derim.
Hayvanlarda çiftleşme insanlardaki duygular ile olmadığı için hayvanları damızlık gibi her sene çiftleştirip çocuklarını satarak bir rant kapısı yapan sözde hayvan severleri var. Bu yanlış ne yazık ki devlet bunun önüne şu an geçemiyor. :(
Çok haklısınız. Teşekkür ederim 🙏
Ama kedinin annesi, yavrusunu bırakınca sahiplendirilebilir. yavru yani