kedim 4 aylık dişi bi van kedisi henüz bi problem yok ama ergenliği bitince doğal olarak çiftleşme dürtüsü gelişecek ben hemen yavruları olsun istemiyorum çünkü daha 1 yaşını bile doldurmamış olucak ama kısırlaştırmaya da karşıyım hayvanın doğası değişiyo çünkü.. korkuyorum pencereden falan atlar ya da evden kaçar diye o dönemi nasıl geçirmem lazım? sakinleştirici türü ilaçlar mı versem diye düşünüyorum.. Kedi doğum kontrol hapıvar mı ve işe yarar mı? lütfen tecrübesi ya da bu konuda bilgisi önerisi olanlar yardım edebilirler mi?kedi kısırlaştırmamak isteyenler
Kedini kısırlaştırmak istemediğini anlayabiliyorum ama bence bu doğru değil. Neden mi dersiniz? Kızgınlık dönemine gelen bir kediyi çiftleştirme yapmanız gerekir, yapmazsanız onlar ve sizin için kötü etkileri vardır.
Erkek kediler kızgınlık döneminde çok koku bırakır, dişiler bırakmaz. Dişiler kızgınlık döneminde direk evden kaçmaya çalışır. Bu da sizi büyük oranda pişman edebilir. Kediniz böyle bir durumla giderse, kısırlaştırma yapmadığınız için vicdan yapabilirsiniz. Ayrıca kısırlaştırma işlemi de yumurtalık, meme tümörü ve rahim kanserlerini büyük ölçüde engeller.
Yine de kısırlaştırmak istemeyenler için doğum kontrol haplarını öneririm. Kedinize verebilirsiniz.
Kedi doğum kontrol hapı
kedi kısırlaştırmamak
Kedi doğum kontrol hapları ağız yoluyla alınır, kedi ve köpek gibi hayvanları hamile kalmaktan korur. Hapların içinde bulunan projestin, kızgınlık döneminden ve yumurtlama dönemlerinden korur. Hap satın almadan ve kedinize vermeden önce kesinlikle veteriner desteği almalısınız. Veteriner gerekli dozu ve talimatları vermeli.
Ayrıca doğum kontrol haplarını vermenin en kolay yolu ise yemeklere gizlemektir. Yumuşak yemeklerin içine ekleyerek verebilirsiniz.
Size tavsiyem, doğum kontrol haplarına en son çare başvurmanızdır çünkü bu haplar kedinizde sağlık açısından zararlı yan etkiler yaptırabilir. Tümör, kanser gibi şiddetli sağlıksal olayları tetikler ve enfeksiyonlara yakalanma olasılığını arttırır.
ayrıca bir doğumdan sonra kedini kısırlaştırmanı şiddetle tavsiye ediyorum bu ilaçların sürekli kullanılması kedi için zararlıdır bir kere doğum yapması yeterli eğer istiyorsan
1) Her dişi kedi ömründe bir kez olsun annelik duygusunu tatmalı, bu onun doğal hakkı, elinden almak bence günahtır.
2) Eğer bir van kedisi sahibiysen kedini yalnızca bir van kedisi ile çiftleştir, bu sayede safkan yavruları yüksek fiyata satma imkanın olur, ayrıca gen kırılması olmaz.
3) Kediler ergenliğe 6 ayda erişir, bu sana göre normal olmayabilir, ufak diye düşünüyorsun ancak durum öyle değil, kediye göre normal.
4) Van kedisi gibi kıymetli bir ırk sokağa salınmaz, erkek sokak kedilerinin eline bırakılmaz, bu resmen bir prensese varoşta tecavüz edilmesi gibi bir durum olur. Hepsi birden üstünden geçerler, sonra resmen kötü kedi şerafettin gibi kenara geçip bir sigara yakarlar (abarttım kabul ediyorum) bir de bakmışsın 5-6 değişik renkte yavrular olmuş.
5) Kedini 6 aylıkken çiftleştirebilirsin sonrasında kısırlaştırabilirsin. 6 Aylık kıyamam, bekaretini erkenden bozamam diye düşünüyorsan bu süreci evden kaçmadan geçirmesi için iki yöntem var, ya kısırlaştırma ya da kapıyı pencereyi kapalı tutma, sakinleştiriciyi falan unut.
6) Kedi candır, gerekirse çamurdan olsun yeterki kedi olsun.
kısırlaştırmayı hiç düşünmüyorum ama... çünkü sonradan çok değişiyolar hormonal denge değiştiği için.. 1 belki 2 kez yavruları olsun istiyorum ama tabi ki van kedisiyle çifteştirerek.. asıl amacım çifteştirip yavrularının olmaması değil hiç çiftşememesi çünkü dışarı bırakamam kıyamam evden falan kaçar diye de korkuyorum
Bir kez dışarının tadını aldı mı artık evde tutamazsın. Kısırlaştırma kedi sağlığı için iyidir. Pek çok kanser türünden kedileri korur. Ancak bir kere olsun yavrulamasına izin ver lütfen.
İlaçlardan uzak durun, bizim bir kediyi o kızgınlık önleyici ilaçlar kanser etmişti. Veterinere gidip ameliyat yaptırın. Bizim tavsiyemiz 1 kez doğum yaptıktan sonra kısırlaştırmanız. Kısırlaştırılan kedide bir bozukluk olmuyor, tam tersine sağlığı için gerekli. Ama 1 kere anne olsun, evin içi güzel oluyor ;)
o zaman geldiginde veteriner hekiminize danışın konuyu...
şimdi buradan çözümünü yazacam da kendiniz uygulamaya çalışacaksınız ve çok farklı problemlere yol açacaksınız.
ben veteriner hekim olarak her türlü kısırlaştırmaya karşıyım. bunun için çıkarılmış beşeri ilaçlar var, veteriner ilaçlarını değil de daha çok beşeri ilaçları kullanıyorum ben ve kedinin bu dönemini gayet normal şekilde atlatabiliyoruz. kesinlikle tavsiye edeceğim şey, bir hekimden yardım almanız eğer size kısırlaştırmayı tavsiye ederlerse ben bunu katiyen istemiyorum diyin faydalarını falan saymaya başlarlar ise de istemeyin ve de yaptırmayın.
kastrasyondan sonra kedinizin gerçek kimliğini bir daha asla bulamazsınız.
evet ben kısırlaştırmaya kesinlikle karşıyım zaten o yolu en son çare olarak bile düşünmüyorum.. bahsettiğiniz yöntemler neler? uygulamıycam tabi ki sadece fikir edinmek için soruyorum dediğinize göre o dönemi çok rahat atlatıcağım ilaçlar varsa çok mutlu olurum gerçekten çünkü asıl sorunum çiftleşmesi değil o girişimle evden kaçması evim apartman olduğu için bi bahçede güvenli şekilde tutamam ya pencereden atlar ya kaçar diye korkuyorum..
Doktor bey lütfen ben Zonguldak merkez de oturuyorum dışı kedim var 8 aylık ve kedim mahvolmus durumda su an bu aksam esim veterinere getirdi kızgınlıkda ki kedime boğazında kızarıklık varmimis diye antibiyotik yapıp yollamislar bir de vitamin ama geldi geleli bir tuhaf sesi bile çıkmıyor doğru düzgün kısılmis bir de dünya para aliyorlar her seferinde ama tedaviler eksik veya yanlis teshisde oyle benim kızıma feda olsun parasında değilim de teşhis ve tedavi yanlış ne iğnesi yaptıysa antibiyotik kedim mahvoldu benim asıl sorum şu Allah rızası için kedimi kisirlastirmak istemiyorum varsa burda arkadaslariniz bana bilgi verin gideyim siz ne uyguluyorsaniz onu uygulatayim lütfen yardımcı olun acil cevap bekliyorum çok acil kedim zaten bir gözü ve kulağında sıkıntı olan çok zorluk çekmiş bir kedi bu günlere gelene kadar da tedaviler geçirdi şimdi bi kızgınlık mahvetti hemen ameliyat diyorlar ama ona Kıyamam ben hem bişey olur diye korkuyorum lütfen beni yönlendirin bana yakin varsa da olur Zonguldak ve civarı
@bytarfox lütfen acil cevap bekliyorum Zonguldak merkez de arkadasiniz var mı yonlendirebileceginiz kedim dişi kedi ve kızginlikta ilk kızgınlık bu 7 aylık ve acı çekiyor sanki neresine dokunsam acı çekiyor gibi lütfen acil ulaşın bana özelden mesaj atabilirsiniz isterseniz yeter ki sizin gibi düşünen kim var bana yakın civarda getireyim kedimi lütfen acil cevap bekliyorum kaç gündür mahvoldu kedim
@redbangerr Merhaba acil cevap bekliyorum ne yaptınız ameliyat ettirdiniz mi benim de kedim şu an kızgınlıkta ve zor durumda acı çekiyor ben de ne yapsam olmuyor burdan sana yazan veteriner hekime de yazdim ama cevap gelmedi hala sana birini önerdi mi kisirlastirma yapmayan veya ilaç olarak bişey kullandin mi özelden yazar misin bana burda kime sorduysak hap vermiyorlar ameliyat diyorlar zor durumdayım ameliyat ettirmek istemiyorum kedimin zaten özel durumları var acil cevap bekliyorum sizden
dişi ve erkek 2 kedim var 2 side kısırlştırıldı. şöyle diyim bunu yapmazsan ilerde çok büyük problemler yaşıcaksın şimdiden söyliyim. hele dişi kedi o dönemde uyutmaz bile seni. yapabilceğin şeyler var gerçi ama geçici yollar. hayvanın doğası zaten bozulmuyor öyle bişe yok için rahat olsun anlamıyolar bile kısır mı olmuş olmamış. muhakak kaçma teşebüsü olucaktır. birde imkanın varsa tek kedi bakma bakabiliyorsan 2 kedi bak hayvanın ruh sağlığı için tek kediler zamanla harektsizlikten obeziteye gidiyolar.
kısırlaştırıldığında yuurtalıklarla birlikte tüm dişi hormonları da gidiyo ama...benim hayvanım diye onun doğal formunu bozma yetkisini görmüyorum kendimde ve ben yavru istiyorum ama henüz değil.. haklısın 2 kedi konusunda ama kedim çok kıskanç doğduğu günden beri ben bakıyorum belki aynı anda başka bi kedi de alsam olurdu ama şu an başka birinin (kedi olmasa bile) varlığını çok zor kabul ediyo kıskançlık yapıp küsüyo falan.. geçici yöntemler dediklerin neler? doğum kontrol hapı gibi mi?
merhaba . Bytarfox sehrimi mesaj atmak istedim ama yeni uye olunca olmuyormus. İstanbul da yasiyorum. Disi kedimi kisirlastirmak istemiyorum. bir yer var mi?
kötülük yapmak istemediğim için kısırlaştırmak istemiyorum zaten ama 3 4 ayda bi çiftleşme istekleri olan hayvanlar bunlar en azından şu küçüklük dönemi geçsin istiyorum
En İyi Cevaplar