Muhabbet kuşlarının konuşabilmesi için bir insanla iletişim halinde olması gereklidir. Sürekli insan/insanlarla iletişim halinde olan muhabbet kuşuna eş alınırsa. Dişiyle yahut erkekle çiftleşmek için onun gibi davranmak zorundadır. Yani onunla bağ kurup sizi yavaş yavaş unutacaktır. Küsmez bir süre merak eder dişinin sesine alışana kadar.
Eş almayı düşünüyorsan ve sendekilerin ikisi de erkekse, kavga ederler. Kafesleri ayırıp eş alabilirsin veya erkeğin birisini elemen lazım bir şekilde.
Bak onlar bizim gibi düşünmüyor. Ben de de vardı bu kuşlardan bir zamanlar. Kafesleri ayrı tuttuğun sürece kavga falan etmezler dişiyi bir oraya bir buraya atarsın, hangisiyle anlaşıyorsa orada kalır.
Bende ondan korkuyorum 🥺 mavi olanı ilk almıştık ben baya egitmistim çok konuşuyordu yeşil olanı kuzenim bakamadigi için getirdi sonradan mavi olan da konuşmayı azalttı çok eş alırsam hepten bırakır gibi geliyor bana da 🥺
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Arkadaşlar iki muhabbet kuşum var ama birine eş almak istiyorum yoksa her ikisine de eş alayım mı ikisi de erkek?