#SelamGençlik Kesinlikle hayvansever ve hayvanlar tarafından sevilmeye önem veren biriyim. Bir hayvanla bir araya geleceksek onunla biraz vakit geçirmek isterim. Ben onu sevdim diyelim bakalım o da beni sevecek mi? Çoğu zaman cins hayvan almak için petshop'a gidilmesine üzülüyorum bir de petshop'lardaki hayvanlar daha depresyonda ve mutsuzlar. Sokaktaki kediler daha özgür ve adeta kendilerinden daha eminler, özgüvenliler gibi geliyor bana. Üstelik sevgi dolular. Petshop'lardaki tüm hayvanları koruma altına almak gerekir. Onlar sokakta kalınca da çok beceriksiz oluyorlar. Yine travma yaşıyorlar. Gerçekten ilgi ve korunma istediklerini düşünüyorum. İnsanlar daha farkında olurlar umarım.. #TubaSueda
Benim kedimdi bu.. anne baba van kedisi ama van kedileri sqdece bir tane tek göz (iki gözü farklı) yavru doğurur. Buncağızımın da kardeşler hep kartopu gibi, bunu kimse istememiş. Eğer alan olmazsa sokağa atacağım dedi sahibi, anında aldık. Çok hırçındı, bizi çok yordu ama evlat gibi sevdik. Cinsin önemi yok yani şu an muhabbet kuşum var alırken hep en çirkinini aldın dediler bana dünuanın en güzel kuşu gibi geliyor. 30 dan fazla kelime söylemesi de cabası😅
tekir kedi de besledim, cins kedi de besledim. halen daha evde var bitane cins kedim. sokaktan da çok kedi aldım eve , besledim , büyüttüm. bi ara 10 dan fazla kedim vardı evde, hepsini sahiplendirdim. ama şöyle de bişey var bazı tekirler gerçekten ev ortamına uyum sağlayamıyor, doğası gereği heralde. kimisi çok hırçın oluyor,çok tırnak darbesi yedim evimdeki tekirlerden :)) sokaktaki kedilere de mama, su koyarım , severim sevdirirlerse tabii. kuşlara pencere önüne bulgur, köpeklere yemek işte elimden geldiğince yapıyorum yani. bence hayvanseverim :)
konu beslemekse cins önemli bazı cins hayvanları evde beslemeye calısmak hayvana da eziyet oluyor beslemek isteyenede zor oluyor. Bazı cinsler bazı şartlara uygun değil
Öyle valla, bi komşum var aynı o kediden besliyor. Benim kedileri gördü şey diyo "sokak kedisini beslemek zor değil mi?" Kedi kedidir yani ne farkı olabilir ki? Güya onlar uysal diye tercih ediliyormuş.
2 tane kedi besledim 10 dan fazla köpek. 4tane tavşan 2 tane kedi. hepsi gitti. köpekler öldüler yerine yenisinin aldım hep. hayvan sevmeyen insan sevemez
Birgün İstanbul Veterinerlik fakültesine biri yavru ve şirin bir sokak köpeği getiriyor ve oradaki stajyer ögrencilere soruyor " şuna bir bakın cins ise bekleyeceğim yoksa sokağa bırakıcam" dediğinde oradaki stajyer hekimler abu cins olmaz mı sen bunu besle değerini iyi bil diyorlar🙂 adam peki cinsi ne deyince biri abi bu street doğ diyor ve adam mutlu bir şekilde köpeği aşılatıp evine götürüyor 😂 cins önemli değil.