Evcil hayvan olarak düşünmesemde bence bilgeliğin temsili yılanların bir kısmı çok asil duruyorlar… renklerine ve şekillerine hayran olmamak elde değil…
#SelamGençlik Şimdi güzel kardeşim 🙂 Allah'ım düşmanın bile vicdanlı ve dürüst olanını versin. Her hayvanın insanlara ders vermek için kendilerine özgü bir karakteri vardır. İnsan hayvanlardan bakıp kendisine dersler, ibretler çıkartır ve ilhamlar alır. İnsana insan gibi olmak yaraşır, yani vicdanlı ve dürüst, merhametli, diğer insanlara hainlik yapmayan. Yılana yılan gibi olmak yaraşır. Onun karakteri "yılan olmaktır." İnsana yılan gibi olmak yaraşmaz. Fakat insana kalkıp durduk yere yılana zulmetmek de yaraşmaz. Fikrimce yılan asilliği öğreten dersi vermediği için, hainliği öğreten ibreti vermekle görevli olduğu için asil değildir. Ben her hayvanın insanlara ders verdiğine inanırım. Fakat asalet yılanda, bana sorarsanız yoktur. Her hayvanın karakterini araştırırsak her birinde nice enteresan kişilik özellikleri buluruz. Asil bir duruş arıyorsak bakın kurt misal. Yine alçakça tavır misal, bir mukayese yapmak amacıyla belirteyim, çakalda, adi kurnazlık tilkide. İnsana ise tüm hayvanlara insan gibi, istisnalar hariç, merhametli ve haklarını koruyarak davranmak yaraşır.. #TubaSueda
Ama bunlar lafonten masalları etkisi. Şu hayvan kurmaz şu hayvan kötü tilki kurnaz karga şöyle diye. Bence yılanların derisi ve yaratılışı soğuk ürkütücü olsa da güzel bir yandan.
Yılan veya tüm diğer hayvanlar pekçok güzellik içeriyor elbette.. Lafonten masalları ilhamını hayvanları gözlemleyerek almış fikrimce. Hayvanlar Lafonten kitabına girince karakter geliştirmedi. Esasen hayvanların karakterini en doğrucul gözlemlemek için daha fazla belgesel izlemeyi tavsiye ederim. Hayvanların orijinal kişiliklerini en çok onların orijinal yaşam alanında vakit geçirerek anlamak mümkün..
Yılan çok soğuk bir hayvan olduğu için daha çok diksiniyo insanlar asil olarak kobra derim kobra yılanı çok estetik refleks olarak jerenik bir izlenim görünüm veriyor kendine
Sinsilikle zekanın pek alakası olduğunu sanmıyorum sinsilik kurnazlıktan gelir, zeka başka kurnazlık başka hoş insanlar aleminde kurnaz olan herkes kendini akıllı olarak tanımlıyor, hayvanlar aleminde durum nedir bilemiyorum.
Senin adına çok sevindim. Bazı insanlar yılanları çok yanlış anlıyor. Sürüngen diye hiç yakışmayacak sıfatlar kullanıyorlar. İlk yaratılan hayvan olduğunu bilmiyorlar galiba :)