Aklıma geldi bu kış ayında şehre iniyolar açlıktan, bide uysal varlık olmadıklarından sen oraya bi et bile koysan 10 saat beklerler gine senin gözünden almazlar bizzat denedim videosuda var ama yotuba yüklenmeden atılmıyo, 7 tane sürü halinde gezen çakal görmüştüm videoya çekme fırsatını çalıştım fakat bi anda koşarak kaçtılar bi bunu çekebildim videosunu, şehre inenlerden kazanda haber aldım, adam tabanca silahıyla vuranımı dersin arabasıyla ezenimi dersin yazık ya vallaha kış hepimizi vuruyo heleki ankarayıda, köy hayatı bi başka aslında kurtla göz göze bile geliyosun korkulacak hayvana bile acıyıp yemek koyuyosun ama gel görki sırf korktuklarından değil öldürmek ve zevk aldıklarından bunu yapıyolar.(domuz olayında hak veriyorum) ama gel görki insanlar sadece hayvan sevgisini yemek bırakmak olarak algılıyo bazen yeri geliyo beslediğiniz sokak köpeği saldırıyo insanlara, haberlerde görüyoruz ama bazı hayvanların öyle bi huyu varki değil saldırmak tek derdi aç karnını doyurmak sahiplenilmediği için hayvan sabah ayrı akşam ayrı olabiliyo avrupa bu konuda çokca iyi, çok konuşulcak olaylar var adamlar burdaki sokak köpeğini alıp köye götürüyo barınaklar dolu olduğu için, sonra açlıktan şehre inene kadar o bölgedeki diğer hayvanlar geçit vermiyo geçse bile her insan aynı değilki vuruyo ya da göz yumuyo. Haber verse bile o vahşi hayvan barınaklara meze oluyo değişim için küçük şeyler bile hayatı derinden etkiler, bari hayvanlar konusunu tartışalım!!! çok farklı düşünüyorum bu konularda tartışmak istiyorum ciddi ciddi.
Çakal görseniz ne yapardınız ve avlananma hakkında ne düşünüyorsunuz son olarak hayvan sevgisi konusunda toplum olarak nasılız?
insanların zararını kim karşılayacak peki vurmaz iseler
mesela şehre ya da köye inen çakal senin kümes hayvanlarını, küçükbaşları, kedileri vs vs ne bulursa öldürür ve yer
hani bir de bu hayvanların huyudur mesela bir kümese giren çakal hayvanların hepsini öldürür birini alıp gitmez.
diğer yandan öldürmez isen de sayıları çok fazla artar ve kontrol edilemez bir hale gelir insan da avlar sonuçta avcı canlılar. sıkıntı şu çakalı avlayacak hayvan yok vahşi doğada aynı şekilde çakalın avlayacağı hayvan sayısı da az. insanlar tavşan avlamasa çakallar da şehre inmez mesela.
yorumun için çok teşekkürler iki dediğin kısım dorudur ama katılmadığım bi olay var tabi herkes maddi duruma göre kümes yapıyo dediğin olay köydeki kişilere çoğuna müzdarip oldu bizimde kümesimiz var aşırı sağlam inanılması güç bişekilde hiç bişey olmadı yıllardır olmazda, ona kalırsa yılanın tavuk bırakmadığıda oldu her hayvan aynı olmuyo evet çakal aynı dediğini yaptıda köydeki birinin kümseindeki hepsini öldürdü 2 tanesi alıp götürdü kalan 18 tavuk ölü halde kümesdeydi ama bu kış ayında şehre iniyolar ondan sonra inemiyolar ztn istesende şehre inene kadar bir sürü köpek geçit vermiyo kış ayında köpek bile dışarı çıkmazken çakal çıkmak zorunda kalıyo tartışmalı bi mesele bu benim görüşüm bu çakalın tekine hatta yakınlaştırmaya bile çalıştım her hayvanın aynı statüye koyulması bana farklı geliyo
her hayvana farklı gözle bakılıyor çünkü hepsinin farklı yaşayış şekli var. yılanda evet öldürür ancak yılanı avlayan pek çok canlı olduğu için sayıları fazla artmaz.
sırf bizim ülkede değil dünyadaki sorun şu; bazı hayvanların soyu tükendi ya da tükeniyor. otçul hayvanların sayısı azaldığında etçil hayvanlar şehirlerde köylerde yiyecek arar.
çözüm dengeyi sağlamak. otçul hayvan sayısını arttıracaksın doğaya hayvan salacaksın. etçil hayvanları öldüreceksin sayılarını azaltacaksın. yok çakalı domuzu da öldürmeyelim diyorsan o zaman panter aslan gibi ağır siklet avcıları salacaksın onlar etçilleri de avlayacak. o zaman denge sağlanır. hiç bir hayvan şehre ya da köye gelmez çünkü yazın da kışın da yiyecek bulur. tabii avlanma kanunu da ona göre planlayacaksın.
dediğin mantığın geçiçi çözümlerde iyi sonuçlar verir ama işte bu yıllardır çözülmiyen bi olay yani köylüde ekmeğinden oluyo can sağlığı sıkıntıda oluyo ben köydeki adama bişey demiyorum benim derdim adam bildiğin glockla vuruyo bu tür zihniyetlerde, aslına bakarsan çok geniş çaplı bi konu bu fikrin için teşekkürler bu yorumu yaptın diye insanlar cani sancak bi millet var, bu algıda değişmesi lazım
doğayı işleyişini anlamayanlar ancak canilik olarak görür ki zaten adam hayatında ormana gitmemiş evde kedi besliyorum diye hayvanseverim diyor bahçeye çiçek dikti diye doğaseverim diyor :D
zamanında yapılan yanlışların bedeli bu meseleler zaten kurtların hepsini katletmeselerdi bugün ormanda bu kadar çok domuz olmazdı mesela. zamanında günah diye domuz işletmelerini kapattılar hayvanların hepsini ormana saldılar :D say say bitmez bu mesele
dostum bu şekilde düşünen birini görmek gerçektende sevindirdi cidden bak dediğin gibi burada saysak 1 güne anca çıkarız bu meseleleri, adamlar kedileri alıyo bakmıyo baksa bile özgür olması gerekiğini ya da özgür olacak bi platform oluşması gerektiğini bilmemezlikten geliyo burada sonra soruyolar yok nankörmü yok kedim nie sıkın canı diye en azından bilinçli olmak beni iyi hissettiriyo bu konuda. Bu arada kediler aç kalmasın diye neler yaptım neler bu sefer kedilerde bizim tarladan çıkmamaya başladı güvenilcek bi yeri olduğundan özgür hayvanlar özgür kalmalı güzel sohbetin ve fikrin için saygı duyuyorum hemde teşekkür ediyorum
Ankara'da kazan kısmında çoğu kişide ruhsatsız tabanca var ve adam glockla öldürüyo bu bilgi haberde söz konusu dahi olunmuyo yıl 2020 de olan bi durum adam ceza bile almıyo polisler silah sesine geldiğinde sormuyolar bile ruhsat nerde silahın diye hayvanlar konusunda çok tartışılcak mesele var bana göre hatta okadarki 1 gün konuşsan ancak tüm meselelerin konusuna değinmiş oluruz özgür olan hayvanları kısırlaştırmak evde tutmak bile bana sıkıntı geliyo bilmiyorum en azından hayvan sevgisini ön planda tutuyorum köyü görmeniz lazım 50 köpek dolaşıyo resmen aradığımızda bile gelmiyolar köye gittim geçen tavuklara verdiğimiz ekmeklerden attıydık resmen ekmek için birbirlerini parçalıyolardı hayat zor hele hayvanlar için
domuz görebilceğin en saldırgan ve çok çabuk üreyen hayvandır sürekli köydeki insanlara saldırır kurt bile bazen kaçar ama domuz ölene kadar saldırır zamanında çoçuk bile öldüğü söylenirdi köyde tabiki bu bilgiler haberlerde verilmez o yüzden dolayı
ayı mesala ormandan çıkmaz kendi bölgesinden çıkmaz ama domuz girmediği yıkmadığı yer kalmaz o an saldırıyo diyosunya işte o hiç beklemediğin an saldırır çok hızlı hayvanlar bunlar ben bu tartışmayı açarken çok sakıncalı bi konu olduğunu biliyodum ztn ama bu düz devamlık insanı strese sokuyo köyde tonlarca bırakılmış köpek var ve domuzlar bunları oldurup yiyebliyo sıkıntılı bi dünya görünmeyen kısımlar budur oyüzden
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Çakal görseniz ne yapardınız ve avlananma hakkında ne düşünüyorsunuz son olarak hayvan sevgisi konusunda toplum olarak nasılız?
En İyi Cevaplar