Asla eşyalarımı kimseyle paylaşmam ama konu bu üç yaramaz olunca varımı yoğumu önlerine serebiliyorum 💜 Bu hikayede yanan yine kulaklıklar oldu tabi 🤦🏻♀️
Sizin de var mı böyle yaramaz çocuklarınız? 🐾
Değerli olan eşyan mı, evcil hayvanlarının mutluluğu mu?
Kediler aynı evde yaşadığımız dostlarımızdır. Onlara karşı sabırlı olmak önemlidir. Kedinizin sevdiğiniz bir yeri veya bir eşyayı tırmalamasını bıraktırabilmek için ona zaman tanımalısınız. Kediler alışkanlıkları olan ve bu alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçmeyen hayvanlardır. Bazen tahammül sınırlarınızı zorlasalar da, onlara sinirlenmek veya öfkelenmek ters tepebilir; ilişkiniz bozulabilir. Siz onun alışkanlığını değiştirmesi için elinizden gelen her şeyi yapın, yine de tüm ısrarlara rağmen sizin istemediğiniz yerleri tırmalamaya devam ediyorsa, altta yatan başka sorunları olabileceğini unutmayın. Böylesi durumlarda uzman bir veterinerden yardım almak gerekir.
Öyle saldırgan, etrafa aşırı zarar veren cinsten değiller. Daha birkaç aylık oldukları için fazla meraklı ve hareketliler, haliyle bunu eşyalara veya bize yönelip atıyorlar. Az da olsa zararları var tabi eşyalara ama onlara kızamam, benim gözümde insan çocuğundan farkları yok. Yaramazlık yapabilirler, tepkisiz engel olmaya çalışıyorum sadece ya da böyle oturup izliyorum 🤷🏻♀️
Canlının mutluluğu herşeyden önce gelir. Bu hangi canlı olursa olsun. Eşyaların cisimlerin bu güzel eğlence dolu zamanların karşısında hiç bir değeri yoktur bence. Maalesef yok. olur mu? Mutlaka olucak zaman ve mekan şu an elverişli görünmüyor.
Onun için cisimler değersizdir. Onların bu ortamı sağlaya bilmeleri için sana ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçlarını giderip eğlendiklerini görmenin değeri paha biçilmez.
Kedim tüm koltukları perdeleri yatakların kenarlarını yedi parçaladı. Akvaryum, bitki falan hepsini başka odaya götürmek zorunda kaldım. Ama kurban olsun ona. Ömürlük sahiplendim ben onları çocuğum gibiler fedakarlık yapamayacak olsaydık hiç sahiplenmezdik.
Yerine yenisi alınabilecek şeyler için onlara kızıp azarlayamayız ki. Takdir ediyorum düşüncenizi, sizin gibi gerçek hayvansever görmek o kadar hoş ki. Kalbiniz gibi geçsin ömrünüz 🌸
Ben bir canımı kaybettim bi tanesi yaşıyor.. Bu soruları görmemek için bile kategoriyi engelledim ama sorunuz denk geldi. Sizin duygularınızı anlıyorum o yüzden benzer çünkü..
Değerli olan benim. Benim işimle ilgili bir şeyi parçalıyorsa ay değerli olan sensin diye köpeğin ya da kedininin önüne işime ait şeyleri ya da benim sevdiğim eşyaları mı atacağım. Üfff bu saçmalıkları kim çıkarıyor bilmiyorum ama benim özel eşyama zarar veren kedi köpek insan ya da maymun hiç farketmez hareketlerini kontrol edecek. Al uğruna eşyamı sererim modunda bir insan değilim sınırımı da hiçbir canlı hiçbir şirinlikle bozamaz. Düzen severim ben karmaşa değil.
Sizi ilgilendirmez benim ne besleyip beslemeyeceğim. Hiçbir canlı benim özel eşyamı parçalayamaz; siz parçalattırabilirsiniz ve benim tavrımla sanki hayvanlar alemi zora girmiş gibi bir tavırla yaklaşamazsınız.
@Nhskdj evcil hayvan besleyip beslemiceğini size mi sorcak? İstedikleri gibi davranıp eve veya sizin eşyalarınıza zarar vermesi sizin sorumsuzluğunuzdur. Bunlara izin vermedi diye hayvan sevgisinden yoksunmuş gibi gösteremezsiniz insanları. Sizinki hayvan sevgisinden çok tapmak gibi bir şey her şeyin bir sınırı olmalı.
@Makinecamee yoksunsun kardeşim çocuk yapıp evi dağıttı diye çocuğu evden atıp şiddet mi uygulayacaksın aynı şey. Bir şeyin sorumluluğunu alamıyorsan bakmayacaksın bu kadar basit. Kimse senin bencilliğin yüzünden acı çekmel zorunda değil. Ve bakıyorum sen bana kafayı takmışsın her youçrumuma yorum yazıyorsun. İlginç.
Benim ilgilendiğim kediyle sandalyeyi paylaşamiyoruz ben kalkayim hop orada hadi kaldırdın hop kucakta tırnaklarını da geçiriyor hadi atta göreyim der gibi. 🤦
Bizimkiler de öyle. Mutfağa gidiyorum bir şeyler almaya, bi geliyorum üçü bir yerimi işgal etmiş. Başka yere geçiyorum bu sefer de bana yapışıyorlar, anlaşılması güç canlı bunlar 🤷🏻♀️ Bir de onlar kucağımdayken hiçbir şeyle uğraşmamam gerekiyor telefona bile dokunamam yoksa el ve kollarım çiziklerle doluyor 🙀
Düşündüm de benimkiler galiba yıkım ekibi olur. En iyisi bahçeli bir ev alana kadar köyde kalsınlar. Harekete alışıklar ama en güzeli evde ördek veya kaz yavrusu beslemek tavsiye ederim. Koşup düşüşleri, kaymaları efsane tatlı oluyorlar ve büyüyünce yine köye gidiyorlar :D