Merhaba3-4 gündür fark ediyorum sırtını elleyince var ben ayağa kalkınca geçtiğini düşündüm ama gerçekten var derisine baktım kabuk bağlamış gibi masaj yapar gibi ovaladım herşeyi normal içme , tuvalet sadece kilo aldı inşallah hamile değildir zaten düşünmüyorum kızgınlığa giren kedi hamile olmaz , fakat çok bağırıyordu geçe kalkdırıyordu şu son zamanlarda artık gece uyandırmıyor yarın aşı yaptırmaya götüreceğim veterinere söyleyeceğim 3 4 hafta önce de kuduz aşısı olmuştu o mu yaptı acaba ilaç sürdüm fotoğraf atıyorum ilacın bakın...#Moldovyapapatya
Pati dostunuzun sırtında çıkan kitle önemli bir rahatsızlığın belirtisi olabilmektedir. Zaman kaybetmeden bir veteriner hekimin görmesi gerekir. Hekimin yaptığı muayene ve gerekliyse kitleden aldığı örnekler ile kitlenin ne olduğu net olarak anlaşılıp ona göre bir tedavi yolu izlenmelidir.
Bazen enseden yapılan aşılarda ense bölgesinde aşının yapıldığı kısımda bir şişlik oluşmaktadır ve bu şişlik bir hafta sonra kaybolmaktadır, bu normal bir durumdur. Şişlik ense bölgesinde ise ve yakın zamanda o bölgede bir aşılama yapıldıysa korkmanıza gerek yok.
Bazen hareketli kediler bir yere girmek için veya bir yerden atladıklarında kendilerine zarar verebilirler ve vücutlarının bazı yerlerinde darbeler sonucu morluklar, şişlikler oluşabilmektedir. Bu durumda da ağır darbeler dışında korkulacak bir durum söz konusu değildir.
Kedilerde görülen Fibrosarkom gibi kanser hastalıklarında da kedi dostumuzun derisinin yüzeyinin altında başlayıp bazen yavaş bazen hızlıca yayılan kitleler görülebilmektedir. Bu durum ciddi bir rahatsızlık olup tedavisi çok uzun sürmektedir. Bu korkulacak bir durumdur bilginiz olsun.
Kedinizin yaş durumu? Bu bilgi önemli. Yavruysa aksatmadan veterinere götürün, şimdiye kadar aşıların bahsettiğiniz gibi bir yara yaptığı hiç olmadı benim kedilerde. Bir yerden sırtüstü düşmesi de zor. Kediniz dışarıya çıkan bir kediyse sırtını bir yerlerin altına girerken falan vurmuş olabilir.
Ev içinde böyle bir yarayı kolay kolay alamaz. Dışarı çıkmadığına göre düşmüş olsa da alamaz. Yazdığınıza göre epeydir seninle yaşıyor. Bunun ne olduğunu kestiremedim tam olarak. Sürdüğün şeyin yararı olur diye tahmin ediyorum ancak yerinde olsam ne olur ne olmaz diye yarın ilk iş bir baktırırım.
Merhaba Yani okurken üzüldüm ve yorumlardan bi tanesi aşırı derecede sinir etti beni. Cidden ne insanlar var cümlesindeki insanlar kelimesinden nasibini almamış bunlar.
Götürmem. Gece işe gidiyorum. Gece veterinerler uyuyor. Götürsen de senden başta imza alıyor. Bazıları dünyanın tedavi masrafını kitliyor ancak köpeği uyutuyor ve sana kurtaramadım diyor. Ya da bazıları kurtarsa da tedaviyi uzatıyor seni yoluyor. Ben 5-10 bin tl için 2-3 ay çalışıyorum. Yolların kedi köpekle dolması benim suçum değil.😎
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.
Pati dostunuzun sırtında çıkan kitle önemli bir rahatsızlığın belirtisi olabilmektedir. Zaman kaybetmeden bir veteriner hekimin görmesi gerekir. Hekimin yaptığı muayene ve gerekliyse kitleden aldığı örnekler ile kitlenin ne olduğu net olarak anlaşılıp ona göre bir tedavi yolu izlenmelidir.
Bazen enseden yapılan aşılarda ense bölgesinde aşının yapıldığı kısımda bir şişlik oluşmaktadır ve bu şişlik bir hafta sonra kaybolmaktadır, bu normal bir durumdur. Şişlik ense bölgesinde ise ve yakın zamanda o bölgede bir aşılama yapıldıysa korkmanıza gerek yok.
Bazen hareketli kediler bir yere girmek için veya bir yerden atladıklarında kendilerine zarar verebilirler ve vücutlarının bazı yerlerinde darbeler sonucu morluklar, şişlikler oluşabilmektedir. Bu durumda da ağır darbeler dışında korkulacak bir durum söz konusu değildir.
Kedilerde görülen Fibrosarkom gibi kanser hastalıklarında da kedi dostumuzun derisinin yüzeyinin altında başlayıp bazen yavaş bazen hızlıca yayılan kitleler görülebilmektedir. Bu durum ciddi bir rahatsızlık olup tedavisi çok uzun sürmektedir.
Bu korkulacak bir durumdur bilginiz olsun.