Kedim şu an 7 aylık. Doğduğundan beri Royal Canin ile besliyorum. Şimdiye kadar internetten Royal Canin’in 4 Kg’lık yavru kedi mamasını alıyordum. Şimdi büyüdükçe çok yemeye başladığı için 10 Kg’lık söylemeye karar verdim ve yine internetten aynı mamanın büyüğünü sipariş ettim. Bu sırada sahte mama ve barkod, QR sorgulama olayını duydum. Daha önce açık mamaların tehlikeli olduğunu biliyordum ama kapalı mama aldığım için ve iyi sitelerden aldığım için içim rahattı ama şimdi aldığım mamanın barkod veya QR kodunu sorgulamak istiyorum orijinal olduğundan emin olmak için. Bu mamayı daha hiç açmadım ve yedirmedim, önce kodu sorgulayıp emin olmam gerekiyor. Uzun lafın kısası hangi kodu nereye okutup sorgulayacağım? Bir uygulama mı indirmem lazım yoksa websiteden mi yapılıyor? Yardımcı olur musunuz lütfen?
Kedi-köpek mamasının sahte veya orijinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Devlete ait bir iki uygulama var ama ne yazık ki bu uygulamaya kayıtlı firma o kadar az ki sadece şirket kayıtlıysa çalışıyor kayıtlı değilse hata veriyor. Yani orijinal olup olmadığına bakabileceğin bir yazılım yok şu an.
Kanka o urun barkodu. Qr code degil ondan bulamazsin. Bandrolu menseisi vs varsa orjinaldir pakette taklit olmaz. Ayrıca royal canin orta segment pahali bir mama cok bi vasfi yok. Hills yuksek segment ve pro choise orta segment tavsiye ederim.
royal canin mamaların üzerinde hologramlı bi şey oluyo ama onu da kopyalamışlardır belki. güvenilir yerden almaktan başka fazla çare yok. petaboly'i öneririm