Sabah 10 gibi iç dış paraziti için götürdüm. Yemesinde içmesinde hiç sıkıntı olmamıştı önceki akşam. Sabah her zamanki gibi 6'da mama için uyandırdı bizi. Ama veterinerden eve geldik tuvaletini temizlerken dışkısına dolanmış halde iğneyi gördüm. Hemen veterinerini aradım 3'e kadar gözlemleyin sonra bi sıkıntı olursa getirirsiniz dedi. Yine de sizden bilgi ve yorum almak istiyorum.
En İyi Cevaplar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
2Cevap
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Geçmiş olsun. İğne dediğiniz böyle bir şeyi dikme aracı olarak bildiğim olamaz. Çünkü onu yutması imkansız ve onun çıkması imkansız. Sizin dediğiniz çengelli iğne olabilir. Bunu yutabilir ve çıkabilir.
Yavru ve ergen dediğimiz 1 yaşından küçük kediler her şeyi ağızlarına almaya ve yutmaya meraklılardır. Bu sebep ile siz lütfen masa üstünde, sehpada kısaca kedinizin uzanacağı neresi varsa oralarda küçük boncuk olabilir, çengelli iğneler olabilir aklıma gelmeyen daha bir sürü küçük şeyleri bırakmayın. Şanslısınız ki kedini çıkartmış. Ucu açık bir iğne olsaydı ağız içini, yemek borusunu, mideyi, bağırsakları parçalayarak çıkmaya çalışırdı ki çıkması çok zor olur.
Bu durumlarda operasyon yapılır ve çengelli iğne nerede kalmış ise orası açılıp çıkartılır. Kısaca sonucu çok ciddi bir durum olabilirdi, kediniz çok şanslı ama bir sonraki sefer küçük bir boncuk tutar ve soluk borusuna kaçar nefes alamaz ölebilir. Delici bir şey yutar ve organlarda kanamaya ve hastalanıp ölebilir. Lütfen hayvanınızın etrafında bu tehlikeli küçük şeyleri bulundurmayın. Kontrol etmeye devam edin umarım tek bir tane yutmuş olsun ve onu da çıkartmış olsun. Çok geçmiş olsun size ve kedinize.