Annem babamla tek yaşıyorum evde tek başıma canım sıkılıyor ilgilenebilecegim sevebileceğim bi hayvan bakmak istiyorum o yuzden kedi bakması zor olur mu ev içinde?
Evde kedi beslemek istiyorum bakması zor mu?

Kedi bakmak zor değil ama masraflarını karşılamak zor. Aldığının ilk 6 haftasında (haftada bir) sürekli aşıya gitmen gerek. Tabi yerlere göre değişiyor ama bizim burada tanesi 150 tl. Yani aşılar için 900 tl yi gözden çıkar. Sonrasında almadan önce kum kabı (100), oyuncak (30), mama su kabı (50), aylık mama parası (min. 50 tl) aylık yaş mama parası (min 20 tl), aylık kum parası (70) tırnak makası, malt, Vitamin, tarak (200) yani sahiplenmeden önce 1 aylık masrafı dahil toplam 1420-1500 tl arası masrafı olacak. Sonraki aylar içinde yaklaşık 150 tl diye devam edecek. Masrafı dert etmezsen kesinlikle sahiplen derim. Günlük kapılarını temizlemeye vs 15 dk ayırsan ve günlük 25 25 :50 dk oyun oynasan iş bitiyor. Yani günlük 1 saatini ona ayırman geriyor. Tabi bir de sevgini göstermen gerek 🤗🤗 ama onların verdiği sevgi, öğrendikleri minik yaramazlıklar, şirinlikler, akşam yanına kıvrılması, dışarıya çıktığınızda ve geri döndüğünüzde sizi özleyip kucagımızdan inmemesi, gece uyurken yüzünüze yatması ve mırıldanması😍😍😍 Muhteşem bir sevgi
Bütün bunları karşılayacak parası olmayan ben😃 aydınlattığın icin sagol😂
😊 Ama şöyle bir şey de var ki eğer sokaktan sahiplenecekseniz onların şartları çok çok kötü. Çünkü onlar açlığa, susuzluğa soğuğa karşı bir yaşam mücadelesi veriyorlar. Soğuktan bir yere sığınmaya, bir parça yemek bulabilmek için bütün enerjilerini sarfediyorlar. Ve bu çıkmazda onları sıcak evinize almanız onlar için büyük bir minnet olacaktır. Evinize alın da yediğiniz yemekten verseniz bile olur. Çünkü her zaman yemek bulamıyorlar
Çok büyük sorumluluk.
Çünkü hayvanı eve aldığın zaman sokakta yaşamayı öğrenemiyor, yarın bir gün vazgeçip sokağa bırakırsan ya açlıktan ya da tehlikeli insanların tekmelerinden ve arabalardan kaçmayı bilmediği için ölür.
Eğer alacaksan ömür boyu bırakmayacaksan al, yoksa hiç bulaşma, hayvanı mahvedersin.
Ve hayvana bakmak sadece yemeğini suyunu verip kumunu temizlemek değil, onunla ilgilenmelisinde, oynamayı çok severler gün içinde vakit ayırıp onunla oynaman lazım.
Aşıları, mamaları oldukça pahalı, hastalanırsa veterinerler pahalı, üreme çağına gelince kısırlaştırman gerekecek, kısır kedi maması yedirmek zorundasın kısırlaştırdıktan sonra, veterinerlerde satılan özel mamalar pahalı, normal mama verirsen kısırlaştırdıktan sonra idrar yolları tıkanmasınması gibi son derece acılı sebeplerle can çekişe çekişe ölümünü izlersin.
Bu yazdıklarım özetti, gözünü korkutmuş olabilirim belki ama hayvan da bir canlıdır, hiç büyümeyen bir bebek gibidir, sürekli ilgi bekler masrafı vardır, ve aldığın zaman asla bırakmamalısın. Bunları göze alıyorsan al, göze alamıyorsa sakın alma.
İnternette evde büyütülüp sokağa atılan hayvanların hikayelerini incele ne demek istediğimi anlarsın, mahvedersin hayvanı. Bence dinler gerçekse yapabileceğin en büyük günah olur. Ona göre düşün.
Çok doğru söylemişsin teşekürler ✨
Cevap
14Cevap
Yani sorumluluk ister
Eğer gerçekten maddi durumun sahipleneceğin kedinin aşı, kum, mama vs. masraflarını karşılayabilecek düzeyde ise sahiplenmelisin. Bazen hastalanabiliyorlar ve maddi durumun yerinde değilse karşılamakta zorluk çekebilirsin, sonrasında vicdan azabı çekmeni istemem.
Yaklaşık nekadar oluyor masrafları
Yani bilemiyorum kedim yok ama köpeğim var veterinerden veterinere değişiyor. Aşılarının tanesi 100 liraydı köpeğimin ama kedi için ne kadardır kaç tane gerekiyordur bilemem. Araştırdıktan sonra sahiplenmeniz daha doğru olur.
Rahatsızlandıklarında fazla masrafları olabileceğini de düşünmelisin. Köpeğim kanlı ishal olmuştu bin lira da tutabilir dört bin lira da demişti veteriner ve ben sadece antibiyotik iğnesini karşılayabilmiştim. Yani eğer köpeğim ölseydi ömrüm boyunca o tedaviyi yaptıramadığım için kendimi suçlayacaktım. İyi düşünmelisiniz.
Haklısın teşekür ederim 🌼
Yani alışana kadar. Eve alışma süreci yaklaşık 2 hafta. Sokaktan kedi edinmeni tavsiye ederim, onca sahipsiz hayvan var. Aylık sabit masrafı var. Mama ve kum. Bir de yıllık aşı ve damlaları var. (Ömrünü uzatman için) . Kedi almadan önce kedilerle ilgili yazılar okumanı tavsiye ederim. Aldığın kediyi tanıman adına. Unutma, her kedinin kendine özgü karakteri vardır. :)
Hayır ilgilenmek zor değil sadece onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek maddi durumun olması yeterli kedinin aylık olarak aşılarını veterinerde yapmalısın bir tane kum kabı almalısın ve herhangi bir petshoptan kum almalısın sonra mama kabı ve su kabı almalısın. Kedine mama alırken ona uygun olanı seçmeyi bilmelisin paketlerin üstünde yazıyor zaten ve güzel markaları tercih etmeye çalış kedi güzel beslenmezse tüy dökülmesi dahada artıyor. Ve kesinlikle tırmalama tahtası alın kediniz orada stresini atıcak diybilirim tırmalama tahtası olmadığı zaman çok daha fazla tüy döker ve koltuklara falan saldırabilir bu bahsettiğim şeyleri halletikten sonra gerisi kolay
Eğer bunu gerçekten istiyorsan, ne maddi ne manevi seni hiç yormaz.
Bu 2 günlük bir hevees olmamalı tabiki bir canı kendımize alıştırıp sonrada bırakmak pek mantıklı değil. Ki azıcık sevgın varsa kedılere evıne aldıktan sonra bırakman pek de mümkün olmuyor. Tuvalet eğitimi olmayan bir kedicik sahiplenirsen biraz başta zorlanırsın ama onuda zamanla halledersınız😍 Gerisi zaten cok ama çook keyifli🤗
Bizde iki kedi var tatlı mı tatlı yaramaz mı yaramaz ama o kadar çok eğleniyorum ki onlarla işten çıkıp geldiğimde günün stresini onlarla atıyorum biraz zorluğu olabilir belki yani şöyle ordan oraya atlayıp dağıtıkları için ve bazen mamalarını etrafa da dağıtabildiklerinden extra iş çıkıyor ama kediler gerçekten evde beslenebilecek en temiz ve bakımı daha kolay hayvandır kesinlikle tavsiye ederim 🤗
Ben sokaktan kedi sahiplendim yaşı yaklaşık 1 civarında. Sorumluluk almak başta beni korkuttu ama 1-2 gün içinde alıştım. Sadece aşılarını, öngörülemeyen hastalık masraflarını, mamasını vs. karşılayacak maddi durumda olduğunuzdan emin olmanız lazım.
Anladım teşekkürler ☺️✨
Aslında kolay tabi çocuğun gibi bakmalısın sabah uyanır uyanmaz tüyünü tarayacan sonra tuvaletini temizleyecen sonra hiçbir şeyi yok tüy tarama derken dökülen tüyleri alan tarakları var. Yemeğini koyacan bide oldu biti
Sırf sıkıldığın için bi hayvanı sahiplenemezsin önce onun için uygun bi ortam hazırlamalısın sonra kendini bu sorumluluğu alabileceğine inandırmalısın mama, kum, barınacağı yer, aşı takvimi, bakımı, gezdirmesi ayrı ayrı ilgilenilmesi gereken konular bi bebek gibi ilgilenmen lazım yoksa hayvana eziyet etmiş olursun
Hayır bence değil ve değilde
Bana hep kedi bakmak zordur sen bakamazsın dediler, sadece dediler
8 aylık calico bir kedim var İnstagram sahiplendirme hesabından sahiplendim
Sadece bazen çok masraflı olabiliyor
Birde hastalandıği zaman çok zorlu süreç oluyor. Ha birde kısırlaştırma süreci veya kısırlaştırmak istemiyorsan o zamanki dönem ve durumda zor. Eğer dersenki bunlar ne ki ben yaparım durumumuz iyi ailem zaten izin veriyor
Ne duruyorsun
Ama lütfen sahiplen 🙏
Asla zor değil sadece aşıları falan masraflı. Günlük yemini vermen lazım nasıl ki sen de günlük yemek yiyorsan ve kumunu değiştirmen lazım ( çok koku olmuyorsa ve sık kaka yapmıyorsa 2 günde 1kum temizliği yapabilirsin.)
Bazı kedilerde tüy dökümü oluyor onun da tedavisi var, bakımı var.
Yani bir insan gibi seninle arkadaş, dost, sevgili her şeyin oluyor.
Bakımı zor değil bir bütçe ayırmak lazım beslenmesi kumu hasta olabilir sorumluluk alabirim ömürlük bakarım diyorsanız neden olmasın bende 3 tane var sokaktan hasta ve bakımsız halde bulundular biri görmüyor sevgileri çok özel eve hareket getiriyorlar çok seviliyorlar.
Yavru kedi bakmak zor çünkü beslenmesi kuma alışması biraz zaman alıyor büyük kedi de zor uyum sağlıyor o yüzden zor oluyor ama ilk iki haftadan sonra uyum sağlıyorlar.
Beslemedim * abana göre zor, tüy döküyor , düzenli yürüyüş, tatile gitsen kime bırakacaksın ayrı dert
Yemini Suyunu Ver İyi bir yatak hazırla biraz sevip oyun oynat aşılarını yap bu kadar bir de kumunu haızrla dışkısını temizle
Sorumluluk istiyor ama bir köpek kadar zor değil bakımı
Tüyü rahatsız etmeyecekse başka bi sıkımtısı yok. Aptal komik hayvanlar. Bi de uzaylılar :)
Köpek kadar değil ama sorumluluk sonuçta.
Ömür boyu bakmayacaksın sahiplenme
Değül mamasını alacan günlük kakasını atacaksın ayda bir de yeni kum
Bu soruyu soruyorsan ve zorluklarına katlanabileceğinden emin değilsen, aldıktan sonra yarı yolda bırakıp sokağa atacaksan asla alma!
Evcil hayvan sahiplenmek sorumluluk sahibi yapar
Sahipleneceğin kedi yavru mu yoksa yetişkin mi bilemiyorum. Her ne olursa olsun ilk zamanlarda biraz zorlanabilirsin.
Yavru kedi dostlarımızı anne sütünden kesildikten sonra sahiplenirseniz eğer yavru kedinin bağışıklık sistemi güçlü olacağından hastalıklara yakalanma oranı düşük olacaktır. İki aylıktan büyük yavru kedilerde ilk iç dış parazit aşılarını yaptırmanız şart. Kediniz için bir tuvalet için kum kabı, kum oyuncak, mama ile su kabı , bir minder. Sadece bu kadar malzeme yeterli.
Durumunuz müsait değilse ücretsiz olarak belediyenin veteriner kliniklerine gidebilirsiniz. Bakım ve beslenmesini ihmal etmediğiniz sürece sağlıklı kediniz olacaktır. Bir veteriner kliniği ile görüşüp yapılacak aşılar için bir takvim oluşturmanız lazım. Gün içerisinde onunla ilgilenmeyi lütfen ihmal etmeyin, onu sevin ve sevdiğiniz belli edin. Şimdiden ikinize sağlıklı günler dilerim.
Baya yararlı bi yorum olmuş teşekürler ✨
Merhaba. Soru sahibi değilim ama bir şey söylemek isterim. Yanıtlarsanıx çok memnun olurum ❤️ belediyenin ücretsiz kliniklerinde sahipli olan kedilere bakmıyorlar, geri gönderiyorlar diyor herkes. Ve hasta olan bir sokak kedisini götürdüğünüzde de alıyorlar ve sokak vs adres verseniz bile kafalarına göre bir sokağa bırakıyorlarmış. Bu yorumu onlarca kez görmüşümdür. Sistem değişti mi acaba? Artık alıyorlar mı?
Sokaktan sahiplenilmiş kedi ve köpeklerin rahatsızlıklarında , belediyenin veteriner hekim işleri var ise sizlere ücretsiz bakım tedavi yapmak zorundalar. Beldiyenin beterienr hekim işleri yok ise ilçe tarım müdürlüğünün hayvan sağlığında çalışan veteriner hekimlerin sizin evcil hayvanınıza bakmak zorundalar.
😊Tamam çok teşekür ederim ❤️