Sadece bugün değil aslında her gün onlara sahip çıkmalıyız, evimizde beslediğimiz birlikte yaşadığımız dostlarımız haricinde sokaktaki çocukları da unutmamalıyız. Pekii, sizin bir evcil dostunuz var mı? 😋4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olsuunn! 😍
Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü!😸 Sizin evcil bir dostunuz var mı?
Benim bir kedim var adı ponçik, ailem beni çocukluğumdan beri hep hayvan sevgisi ve hayvanlar ile iç içe büyüttüler. Bunlardan bazıları; keçi (prenses) güvercin (babamın guverciniydi adı Şila idi) köpeklerim (gümüş, viski, Oskar ) horozlarım ve tavuklarım, yaram (kara), annemi kara kaplumbağası (kaya) annemin muhabbet kuşu (maviş) annemin kedileri (kimyon, duman, çilek...) Dediğim gibi ailem beni ve kardeşlerimi hayvanlar ile iç içe yetiştirdi ve iyi ki böyle bir yetiştirme yöntemi vermişler.
Doğada yaşayan tüm hayvanları birgün değil her gün sevmek, korumak ve yaşama haklarına saygı duymak zorundayız. Her şeyden önce onlarında doğal hayatın bir parçası olduğunu, onlarında bir canlı olarak yaşama haklarının olduğunu kendimize çocuklarımıza, çevremize söylemeliyiz.
Bir hayvanın gözlerinin içine bakın ve orada o hayvanı göremeyeceksiniz. Orada bir varlık göreceksiniz, orada bir dost göreceksiniz, orada bir ruh göreceksiniz, orada doğa göreceksiniz, orada kendinizi göreceksiniz. Mahatma GANDHİ'in dediği gibi, bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişmişliği hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir" demiştir. Ülkemizde sokaklar da, barınaklarda aç susuz ve ölümle pençeleşen binlerce dostumuz var. Bu sanırım gelişmiş bir ülke resmi olmasa gerek. Lütfen doğadaki tüm hayvanları sevin ve onlara saygılı olun. Onların bizden istedikleri şey biraz sevgi biraz başlarının okşanması, bir kap su ve mama. Hepsi bu.
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlu olsun. 🦉🦦🐫🦒🦌🐐🐘🦬🐇🐖🐎🦨🦜🐬🦞🐟🐜🦋🐞🐾🐾🐾
Bizim çete bunlar 🧿🧿🧿😃😃 Evdeki köpeklerimizi paylaşmıyorum nazar ediyorsunuz😈
Hayvan sevmeyen insan sevemez insan sevmeyen eksiktir. Bu canlılar bize emanet, eziyet etmeyin, bakamayacağınız hayvanları edinmeyin. Hiçbir canlının canını yakmayın. Hepsi bizim dostlarımız ❤️❤️❤️
Evet Kedim var. Az önce İnternetten Sokak Kedileri için 15 Kg Mama aldım. Petshop tan azar azar alıyordum. Hem pahalıya geliyor hem de az miktar oluyor.
Havalar soğumaya başlıyor Hayvan sever arkadaşlar yuva yapmayı unutmayın. Her Mahallede illa birileri var. Birlikte hareket edin.
20 tane kediye 10 tane kediye elimizden geldiğince bakıyoruz. Hepsi bizim yavrularımız, çocuklarımız. Küçük bir mahallede yaşıyoruz ve biz bu hayvanları beslemesek kimse beslemiyor tam tersi onlara canavar gözüyle bakıyorlar. Hala böyle insanların olduğu, günü birlik haberlerde kedilerin yakıldığı, köpeklerin vurulduğu, patilerinin kesildiği, annelerin ve yavruların zehirlendiği haberlerle uyanıyoruz. 4 Ekim Dünya hayvanları koruma günü. Ama sözde koruma günü. Koruyamıyoruz, onları kötü kalpli mahlukatlardan koruyamıyoruz. O yüzden böyle günleri kutlamak bana çok saçma geliyor. Ülkemizde doğru dürüst bi hayvan yasası çıkana kadar da bu günü kutlamayacağım
2 kedim var. Akvaryum ve kuşu saymıyorum. Kedilerin karakterleri çok farklı. Biri bombay. Bildiğin kara kedi. Benimle resmen konuşuyor. Kapıyı aç. Mama kabı neden boş. Suyu senin şişenden içemem kabıma koyman gerek. Kuşa ulaşamıyorum indir de kafasına vurayım. Camı aç. Diğer kedi tekir. Kucakta durmak en sevdiği şey. Saklanır en güvenli yerleri bulur. Bombay gibi tam yol ortasına serilip yatmaz. Bombay çekingen tekir baskın ama temkinli.
Şu an sadece muhabbet kuşlarım var ama ileride bir köpek alıcam kendime. Alman kurdu ve presa canario arasında seçim yapıcam.
Bunun dışında mahallemizdeki kedilere her an dikkat ediyorum suyunu vs eksik etmiyorum ama bizim mahalle bu konuda bilinçli bir sürü kişi mama koyuyor kediler için bu çok güzel bir şey böyle bir mahallede olmaktan mutluyum.
Sokak hayvanlarını ayrıca ilgi alaka göstermeliyiz hepsi şanslı değil ne yazık ki herkes mahallesi'nde ki hayvanlara bakarsa ki inanın zor değil ve belediyelerin kurumların barınma, besleme ve kısırlaştırma destekleleriyle dünyaya örnek olabilecek potansiyelimiz var güzel işlerde yapiliyor. Görselde ki gibi arkadaşlarda yanlarında mama taşisinlar öyle bedava sevmekle olmuyor🤣🤣
1 tane ayim1 tane köpegim3 kedim1 tane maymununVe 2 tane muhabbet kuşum var, insanlarla anlasamadigim için bunları besliyorum, evde bunlarla yaşıyorum, ayı ve köpeğime gece sarılarak uyuyorum onları çok seviyorum 🤗
Balığım, kuşlarım var ama sokaktaki canlara da yetişmeye çalışıyorum bıkmadan usanmadan.. onları korumaya da çalışıyorum.. umarım bu konuda herkes bilinclenir de sorumluluk sahibi olurlar dünya yalnız biz insanların değil..
Valla bizim ev müstakil olduğu için her gün kediler geliyor onları kendime alıştırmışım onlara yemek veriyom onun harici 2 tane yavru kedim var bir sarman diğeri duman onları çok seviyorum
HAYVANLARA İYİ DAVARNIN TEK İSTEDİKLERİ SEVGİ VE YEMEK
Ne? Hayvanları koruma günü mü? Hadi çılgınca mama alıp sokak hayvanlarına yedirelim. Tabi o mamaların başka hayvanların makinelerle katledilip işlenerek mama yapılması dışında bir sorun yok :D
Hayvanlari seviyorum ama evde hayvan beslemem, hayvan dogasinda olmali. Bence hayvanlar evcil degil, biz onlarin evcil oldugunu düsünüyoruz, öyle zanediyoruz
İngiliz cocker köpeğim var kendisi dişi 5 aylık ayrıca iki erkek muhabbet kuşum var birinin rengi mavi diğerinin rengide beyaz bide 1 dişi balığım var Hayvan bakmak çok güzel bişey :)
Benim bir sürü hayvanın var ve hepsi evinde yani doğada misafirliğe gidip ihtiyaçlarını öyle karşılaştırırm. Hayvanları korumak başta doğayı korumakla olur. Evcil hayvana karşıyım
Benim bir kedim var adı ponçik, ailem beni çocukluğumdan beri hep hayvan sevgisi ve hayvanlar ile iç içe büyüttüler. Bunlardan bazıları; keçi (prenses) güvercin (babamın guverciniydi adı Şila idi) köpeklerim (gümüş, viski, Oskar ) horozlarım ve tavuklarım, yaram (kara), annemi kara kaplumbağası (kaya) annemin muhabbet kuşu (maviş) annemin kedileri (kimyon, duman, çilek...) Dediğim gibi ailem beni ve kardeşlerimi hayvanlar ile iç içe yetiştirdi ve iyi ki böyle bir yetiştirme yöntemi vermişler.
Doğada yaşayan tüm hayvanları birgün değil her gün sevmek, korumak ve yaşama haklarına saygı duymak zorundayız. Her şeyden önce onlarında doğal hayatın bir parçası olduğunu, onlarında bir canlı olarak yaşama haklarının olduğunu kendimize çocuklarımıza, çevremize söylemeliyiz.
Bir hayvanın gözlerinin içine bakın ve orada o hayvanı göremeyeceksiniz. Orada bir varlık göreceksiniz, orada bir dost göreceksiniz, orada bir ruh göreceksiniz, orada doğa göreceksiniz, orada kendinizi göreceksiniz.
Mahatma GANDHİ'in dediği gibi, bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişmişliği hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir" demiştir. Ülkemizde sokaklar da, barınaklarda aç susuz ve ölümle pençeleşen binlerce dostumuz var. Bu sanırım gelişmiş bir ülke resmi olmasa gerek.
Lütfen doğadaki tüm hayvanları sevin ve onlara saygılı olun. Onların bizden istedikleri şey biraz sevgi biraz başlarının okşanması, bir kap su ve mama. Hepsi bu.
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlu olsun. 🦉🦦🐫🦒🦌🐐🐘🦬🐇🐖🐎🦨🦜🐬🦞🐟🐜🦋🐞🐾🐾🐾