Balığım delirmiş gibi davranıyor, ne yapmam lazım?

Aslında ne yapmam gerektiğini biliyorum. Ama öğrenciyim param yok sıfırlardayım. İki tane iki parmak kalınlığında ve uzunluğunda japon balığı cinsinde balıklarım vardı. Tatile gidip geldim o sıra komşuya bırakmıştım. Geldiğimde bir balık öbürüne göre bariz daha zayıftı. Yem yedirmeye çalıştık yemiyor diyorlardı. Ben gelince hiçbir sıkıntısı yoktu yemini yiyordu ama eskisi gibi de değildi hiç sağlık problemi de var gibi durmuyordu. Bir sabah kalktım yüzemiyor sürünüyordu bildiğiniz ve akşamına öldü. Diğeri tek kaldı. Akvaryumları da çok büyük değil zaten. Bazen süsün içine giriyor bazen taşlar ile oynuyor ama genel olarak delirmiş gibi davranıyor. Bir köşeye geçiyor sanki yem görmüş gibi kendi kendine cama doğru saldırıyor. Odamda olunca yüz yüze gelince vicdan yapıyorum. Çok akıllı balıklar çünkü beni izler. Acıktığını felan belli eder. Ve tamamen davranışlarının normal olmadığını biliyorum. Hem elime para geçene kadar hemde onun gibi balıklar bulana kadar yalnız kalması lazım. Balığı hobi olarak besleyen birinden almıştım. Ne kadar japon olsa da balık satan petshopçulara göre büyük bir balık. Napalm demeyin. Sadece içimdeki sıkıntıyı paylaşmak için yazdım.
Balığım delirmiş gibi davranıyor, ne yapmam lazım?