#nirhammm 🔴 🔴 🔴 🔴
Buna karşıyım..
Bi kedi var cinsi british ve bu damızlık fiyatı 7bin₺ .. alasım var onu sırf insanlar için makine olmasın die.
Küçücük, çok masum 🥺
Bizde telefon alıcak para yok millet hayvan derdine düşmüş hayat işte
Cevap
37Cevap
Bu zaten bildiğin hayvan ticareti. Ne fark eder ha sokak kedisi, ha bakımlı bir kedi.
1) Hayvansever olan her insana hayvanları ücretsiz tahsis edilmeli.
2) İmkanı oranında da istediği ve bakabileceği kadar hayvan sahiplenme hakkına sahip olmalı.
3) Hayvanlara karşı gerçekten sevgi, sempati besleyip beslemediğini yani gerçek bir hayvansever olup olmadığını bazı testlerle öğrenebiliriz. Bu testlerde başarılı olan kişilere hayvansever kartı ve sevdiği hayvanlardan vermeliyiz.
4) Tabi hayvanla sahiplenmeden önce bir hafta bağ kurma süresi de tanınmalı. Böylece hayvan sahiplendiği yerde yabancı hissetmesin kendini.
-------------------------------
#gülümse📸
Bu yüzden satın alma sahiplen sloganı ortaya çıktı. Çünkü petshoplar hayvanların hapishanesi. Hayvan barınaklarıda öyle. İlla cins kedi köpek evlat edinmek istiyorsanız. İnstagramda bunun için sayfalar var. İlanlarda cins terkedilen hayvanlar dolu. Aynı şekilde özellikle tatil beldelerindeki hayvan barınakları cins hayvan dolu. Oralardan bakıp alabilirsiniz.
🌼 Ben anlayamıyorum. Neden insanlar bir canlı üzerine fiyat belirlerler ki.. Ya oda yemek yiyor, nefes alıyor. Tek istediği küçük sıcak bir yuva ve sevgi.. Ya bir koltuk takımı ücreti gibi, resmen canlı satıyorlar. Ne kadar sahipsiz, hayvanlarımız var. Neden bizler satın almak yerine, o sahipsiz sevgi isteyen masumiyetleri sahiplenmiyoruz. Sanki telefon alıcaz kullanmaya resmen canlılarımız üzerine para hesabı yapılıyor ya.. Ne diyim artık diyecek bir şey bulamıyorum...
Arz talep meselesi. Evcil hayvan satın alan olmasa fiyatları bu kadar yüksek olmaz. 5 sene evvel Türkiye de 1500-2000 tl arası olan Fold fiyatı Ukrayna da 500 tl civarıydı. Bu ülke dünyada halkına en üst seviyede tecavüz eden tek ülkedir.
Keşke herkes senin gibi güzel düşünse işte o zaman dünyamız güzelleşir kurban olurum ben sana güzel yürekli kankacım 🤗🤗
hiçbir şekilde alınmamalı bence ucuz pahalı siz o hayvanları aldığınızda yerine yenisi gelecektir. insanlar bu işten kazanç elde etmeyi bıraktığında hayvanlarda orada olmayacak.
yazık ya satılır mı hayvan allah aşkına sokaktaki başıboşları alın lütfen
Ben sokaktan bedava alıyorum tepemize çıkıyor.
https://www.dailymotion.com/video/k3h1awLE2a7nf4xaCd4Sokakta aynı sevgiyi ve ilgiyi bize gösterebilecek bir sürü ilgiye aç, eve muhtaç kedi köpek var ve tümü bedava😊
Bu yüzden satın alma, sahiplen. Ayrıca cins hayvanlar hep pahalıdır. Bunları yetiştirenleri bir de desteklememek lazım.
cidden ya aşırı pahalı 6000e köpek mi olur ya 15-20 yıl sonra ölcek zaten, çoğu cinsinde fazla genetik hastalığı var
Evcil hayvanların satılması yasaktır tabi kanunen böyle görünüyor :D British short hair istiyorum bende ya sahiplenicem
sokaktan al 4000 lira petşoptan alafcağına birsürü sokak hayvanı beslersin
Muhabbet kuşu almıyorum bu yüzden parası çok pahalı
Ben 2017 de 35e aldım kuşuma dişi kuş Alaçam bi baktım fiyat 3 kat artmış
@HarleyQueen12232 ben ilk muhabbet kuşu aldığımda 30 tl ye almıştım 25 tl ye de 2 kilo yem almıştım kafesi içinde 100 lira tuttu sonradan dişi kuş aldım 30 tl ye sonra kilolu bir muhabbet kuşu aldım gözü körmüş aldığım Zaman fark etmedim hastalıklı hayvanı bana satmış peşhopa geri vermek istedim fark edince almadı o kör hayvan bende 2 ay kaldı sonra öldü çok alışmıştım ona kör de olsa çok ağlamıştım öldüğü zaman toprağa bile gömmedim çürümesin diye buz koydum bir kutunun içinde annem ordan kutuyu bulmuş hayvanın cesedini gömmüş sonradan ama çok üzülmüştüm o kuşa 4 tane muhabbet kuşum vardı 1 tanesi kaçtı kafesinden 1 tanesi öldü hastalıktan 2 tanesi de babam birime vermiş benden izinsiz yoksa o benim kuş ların 2 tanesi 6 yaşında olucaktı şimdi 2015 de aldım ilk zaten 1 tane dişi 3 erkek vardı erkek olan kaçtı erkek olan kör kuş öldü erkek olan büyük kuş ile dişi kuşu da babam birine verdi habersiz babama bu yüzden çok kızdım
Yaa 😞😞 çok kötü ben olsam babamı Babalıkdan redd ederdim o kadar yani başınız sağolsun bu arada 😞
@HarleyQueen12232 zaten onu bu yüzden sevmiyorum hiç red etsem ayrı evde tek başına yaşamam gerekir böyle bir imkanım yok olsa hemen ayrı ev tutarım zaten teşekkür ederim muhabbet kuşum ölmese çok iyi olurdu yav şimdi onu hatırlarım gene birde benim kedim de vardı 10 yaşındayken bizim garajdan arabayı çıkartan babam kediyi tutmam için beni uyandırmamış o yüzden kedi de çok oyunbaz bişeydi arabanın tekerinin arkasında imiş o ara ezilerek ölmüş babam sonra çöpe atmıştı kediyi o yüzden de kızıyorum babama kedimi çiğnedi. Durduk yere
Of nasıl bir baba bu berbat derecede kötü oldum
@HarleyQueen12232 evet ya öyle malesef adın ne senin
Hayvanlarin ticari unsur olmasi uzucu. Hic bir seyi dogru yapamiyoruz.
Kapitalist sistemin kölesi oldu toplum ayfon pomerian aynen aynen diye konulaj t plum
Yüreği temiz kız
Ucuz olan ne kaldı ki?
"Siz maasinizi dolarla mi alıyorsunuz" diye sormuştu zamanında bir ileri derece zeki bakan.
Satın aldığımız herşeyde dolar kurunun direkt etkisi olduğunu bilmeyen mi var?
Barınakta sahiplenilmeyi bekleyen o kadar çok hayvan varken parayla alınması acınası bir durum.
Bu kadar pahalı olduğunu bilseydim ben dörtte bir fiyatına satardım elimden o kadar kedi köpek geçti bu zamana kadar kırktan fazla köpek besledim kedi desen 10 tane falan olmuştur. Gereksiz pahalı.
Satın almayın, sahiplenin evi olmayanları. Para tuzağı. Cins hayvanlara vereceğiniz parayı, sahiplendiğiniz hayvanın aşısına, mamasına harcayın, paranıza yazık, petshopları zengin etmeyin.
Yazık yani üzülmemek elde değil.
Sokaktan yavru bir kedi alırım daha iyi..
Ama onlarda orda kafeste gelde üzülme
Çünkü herkes sokaktan alıyor pet satıcıları taş yiyorlar. Cinsler her zaman pahalıydı.
Sahiplen diyenlere bir ara ney ile çalacağım; ama bekliyorum.
Sokak hayvanlarının karnı niye aç ve sağlıksız durumdalar?
Sokakta bedava 😕🤣
Ne kadar çok seviyorsunuz tüketmeyi...
27 bin avroya köpek aldı bi tanıdığım. pomerian boo
Satınalmaktan vazgeçsek. Sadece sahiplensek. Bakın o zaman fiyatlar nasıl düşer.
Daha iyi çözümüm var dışarda kedi dolu birini kap olsun bitsin 🤭
Hayvanlar satın alınmaz sahiplenilir he çocuk almısssin ha hayvan ayni şey canım
Evdeki kedimi sokaktan sahiplendim. Para ile evcil hayvan almaya karşıyım
Barınakta sahiplenin tekir kediler insancıl oluyorlar
Kimse almazsa parayla alınamayacak birşey olduğunu ispat edersek kolayca ulaşabiliriz ama 5000 TL verebilen insanlar ve eşitsizlik olduğu sürece bu beklentiniz olmaz
cins hayvanlar hep pahalı
kaldı ki sokakta bir sürü hayvan onları sahiplenmeyi tercih ederim
Petshopta kedi köpek satmak yasal değilki ztn şikayet edebilirsin
Parayla satılmasına karşıyım.
Cins oldukları için pahalılar nadir bulunuyorlar ve bu işin mecbur ticaretini yapıyorlar bu yuzden
Barınaklarda birsuru hayvan var
Barınaktan sahiplenmek daha anlamlı
sahiplenebilirsin illa cins mi beslemen gerekiyor
İşleri güçleri milleti kazıklamak hanımefendi
Yani cinse göre değişik fiyatlar olabiliyor.
dolar kuru yukseldı .
Ülkede ucuz bisey bırakmadılar ki.
En iyisi sokaktan alıcaksın beleş bir tane işte :D
Hayvanlar eşya değildir fiyatı olmamalı... sahiplenme dışındakilere karşıyım...
Barınaktan sahiplenin o zaman
çok abartıyorlar ya. saçma sapan fiyat istiyorlar.
hayvanlar alinip satilmamali
Sen misin fakir? O zaman biz fakfakiriz
Hayvana para veren maldır
Evlen daha iyi🤦♂️
Satın alma sahiplen
canları öyle istemiş
Satın almak yerine sahiplenin diyedir
evet çok pahalı
Ohaa ya
Ben bugün scotish kedilere baktım 1500 tlye buldum
Sahip alma sahiplen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?