Hayvanlardan korkan ve gördüğü an kaçacak bir köşe aramaya çalışan arkadaşlara aslında bu sorum. Bende eskiden, hayvanlardan korkar ne yapacağımı bilemezdim. Korkumun aslında başlıca sebebi, küçüklük dönemimde korktulmak oldu. Aslında küçük yaşlarda çocuklara, hayvan sevgisini aşılarsak, büyüdükleri zaman bu tarz korkular yaşamayacak ve hayvanlara karşı sevgileri kat ve kat artacaktır. Ben şu an hayvanlara karşı korkumu yenmeme sebep olan köpeğim olmuştu. O bana hayvan sevgisinin önemini öğretti.💕
Sizler hayvanlardan korkuyor musunuz? Hayvanlara karşı korku sebepleri neler olabilir? Zoofobi nasıl yenmeliyiz?
Zoofobi ( hayvan korkusu) insanlarda meydana gelmesinin sebepleri nelerdir?
Şu ana kadar gördüğüm hiçbir hayvandan korkmadım. Ben böcekten korkuyorum ya onun dışında bir korkum yok. Küçükken hayvanlarla korkutmaya çalışsalar da ben kendimi bildim bileli bir hayvanla büyüdüm. Babam köpekleri, kedileri severdi ve beslerdi. Bende aynı şekilde şimdi onun gibi yapıyorum. Hayvanlarda sevgi dolu insanları biliyor bence. Babamın beni böyle yetiştirmesinden de gurur duyuyorum. Ne kadar sert bir insan olsa da sokak köpeklerini bile arkasından yürütecek kadar sevgi dolu adamdır.
Selamlar 🙂 Zoofobi’nin meydana gelmesinin başlıca sebeplerinden biri dediğiniz gibi küçük yaşlarda başa gelen olaylardır. Çocukken hayvanlarla ilgili şaka yapılması veya bir köpeğin kedinin ani hareketi çocukta hayvan korkusunun oluşmasına neden olabilir. Bunun önüne geçebilmek için ebeveynler çocuklarına hayvan sevgisini mutlaka ama mutlaka aşılamalıdır. Hayvan sevgisi küçüklükten öğretilmeye başlanmalıdır ki temeli sağlam olsun ve birey hayvanlara karşı kötü gözle bakmasın. Ebeveynlere bu konuda büyük görev düşüyor, tabi aynı zamanda çocuğun da içinde hayvanlara karşı sempati olması gerekir anne baba da üstüne düşeni yaptığında her şey hallolmuş olacaktır.
Diğer sorunuza gelecek olursam hayvanlardan korkan biri asla değilim. Kedi ve köpek besleyen biri olarak onları çok seviyorum, onlar benim can dostum. 🐈 🐕
Hayvanlardan korkma eylimi insanlarin genetiksel bir aktarimiyla devam eder ( yilan vs vs ) cocukluk travmalariylada artar. Ustune gidilerek bu travmalar asilir tabi yeni travmalar olusmadiği surece.
dediğin gibi bebeklik döneminde hafızamıza nasıl kazınırsa öyle gidiyor.. maalesef ailem çok pimpirikli olduğu için uzun bir süre hayvanlardan korktum ancak şimdi yavaş yavaş aşıyorum💗