Kedinin yarası için ne yapabilirim?

Bahçe de böyle bir kedi ve yavrusu var. (Resimdeki yavrunun babası, annesi de var.) Sabah hiçbir şeyi yoktu. 4-5 saat sonra gittiğimde başlarında 2 tane büyük karga vardı. Sanırım kargalar yanağını delmiş, yavruya birşey olmamış. Ağzının içine kadar delinmemiş. Ama bakışları acı çekiyor gibi. Yanına su ve yemek koydum onları yedi ama canı acıyor. Kendini kaşırken sürekli yarayı kanatıyor. Kediyi tedavi ettirecek ve ona bakacak durumum yok. Onun için yapabileceğim birşey var mı? Onu böyle görünce çok üzülüyorum. 😭 (Fotoğrafta pek gözükmüyor ama derin bir yara.)
Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi yanına gidip Kantaron Yağı sürmeyi deneyeceğim. Yarayı iyileştirip temizliyormuş.
Güncellemeler
+1 yıl
Sürmeyi denedim. Başta elimi ısırmayı çalıştı sonra yağı koklattım. Yağı koklayınca yere yatıp yarasına gösterdi. (Çok akıllı bir kedi) Sonrasında o şekerleme yaptı, bende yarasına temızleyıp yağı sürdüm. Önümüzdeki bir hafta kadar yarasına temizleyip yağ sürmeye devam edeceğim.
Güncellemeler
+1 yıl
Merhabalar. Kedinin yarası sonunda iyileşti. Noktakadar kaldı. Görüş paylaşan herkese çok teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Herkese merhaba. Maalesef yine kötü bir haberle geldim. Kedinin yarası kapandı. Ama sanırım köpek ısırınca enfeksiyon kapmış ve enfeksiyon içten gözüne kadar ilerlemiş. şu an da yaranın olduğu taraftaki gözü şiş ve kapanmış durumda. Tek gözle görebiliyor. Sanırım köpek ısırınca beynine de zarar vermiş. 2 hafta kadardır yürürken arka ayakları kayıyor, yere düşüyor. 😭 Denge sorunu da var maalesef.