Kedimle gerçekten konuşmak isterdim. Sonra matilda babam ona süt vermediği zaman ne hissettiğini anlatsın ben dinleyim isterdim. Yabrusundan ayrılan anne, annesinden koparılan Güneş ne hissediyor hayatım boyunca anlayamamak... Hayvanların kendi içlerinde oluşturduğu dünya ve o dünyaya olan uzaklığımız vicdanımızla ağır bir sınav. Onları tek bir noktada içselleştirdiğimiz gün sokağa bırakılan su kabı daha temiz, mamalar daha ucuz, insanlık ölmemiş olacak.
"Biz insanoğlunu seviyorduk, onlarda bizi çok seviyordu. Bizi sevmeleri çok hoşumuza gidiyor. Biz konuşamıyoruz ama insanoğlu'nun üzüntüsünü, ağlamasını hissediyoruz. Biz her kötülüğü ve o insanın nasıl biri olduğunu hissediyoruz. Biz sokakta yürüyen insana durduk yere saldırmayız, saldıranlar insanoğlu yüzünden. İnsanoğlu bizi hadi oğlum, ısır oğlum köle gibi yetiştiriyor, kavgalara zorluyor. O insanı ısırdıysak o insan belki geçmişte bir köpeğe işkence etti belki bir köpeği öldürdü isteyerek. Kalbimizi insanlar kırdı, kirletti. Biz insanoğluna çok güvenmiştik. Çoğuna halada güveniyoruz bizi seviyorlar, bizi savunanlar. Bazı insanlar bizim hayvanların ölmesini istiyorlar, öldürün diyorlar bize it diyorlar itlere üzülüyorsunuz, insanlara üzülmüyorsunuz diyorlar. Biz bize yapılan iyilikleri ve kötülükleri asla unutmayız. İnsanoğlu unutur, biz unutmayız. Kötülük eden kişilerle hesap gününde görüşeceğiz."
Baya uzun oldu içimden geleni yazdım Evet insanoğlu her haltı eder, suçu hayvanlara atar laga luga dırdır. Böyle insanlara acıda yok, merhamette yok.
Bana kalkıp it gidiyor insanı ısırıyor sen hala iyi savunuyorsun diyor biride şu itleri öldürün diyor
Ah seni ateşin içinde süründüre süründüre yakayım Nefretim, merhametimden daha büyük acımıyorum artık
Eminim o kadar dicek konuşmak istedikleri şeyler vardır ki dile gelseler kim bilir neler anlatcaklar keşke bu özellik çaresiz ve şiddet gören hayvanlarda olsaydı en azından kendilerini bir şekilde ifade ederlerdi belki şiddetin veya öldürülmeninde önüne geçerlerdi bu sayede
Eminim o kadar dicek konuşmak istedikleri şeyler vardır ki dile gelseler kim bilir neler anlatcaklar keşke bu özellik çaresiz ve şiddet gören hayvanlarda olsaydı en azından kendilerini bir şekilde ifade ederlerdi belki şiddetin veya öldürülmeninde önüne geçerlerdi bu sayede
Dile gelen hayvan zeka yönünden de gelişirdi. Sanırım bu güne kadar bizlerin yaptıklarından dolayı arınma gecesi yaparlardı. Cünkü biz onlara yaparken sesleri çıkmadı onlar bize yaparken konusacaklarını sanmıyorum bize bu inceliği göstermezler.
valla sevilen kollananlar farklı yorumlar haksızlığa uğrayan farklı yorumlardı böcek başka kedi başka ev kedisi başka sokak köpeği başka konusurdu onlar arasındada bölünme olurdu bırak varsın onların bari dili olmasın anasını satıyım