Ablan parasını ödeyecekse sahiplen. Öyle kolay olmuyor sahiplenmekle bitmiyor. Bende kedi aldım. 3 ayda bir iç dış parazit aşısı yaptırmak lazım. Diğer aşıları demiyorum bile. İç dış parazit aşısı neredeyse her yerde 150 lira. Bizim kedinin dişlerinde iltihap varmış birde kıl yüzünden sorunları oluyormuş erken ölüyormuş kediler onun ilacı ile 150 liralık tedavi 500 e çıktı ablam dedi ben bilmiyorum ne kadar doğru. Neyse 12 ay boyunca 4 aşı parası ➡️600. Kumu 1 hafta zor dayanıyor 15 lira o da 5 litresi. Yıla vurursak ➡️720. Ayrıca mama kabı+kapalı tuvalet (açık alırsan her yer kum olur ki kapalı da bile bir kase dışarı fırlıyor. Küçük tuvaleti tamamen ona ayırdım kartonlar serdim, poşet serdim titiz tutuyorum. O da para. Yaş maması ve kuru maması ile de gerisini sen hesapla. Bence bahçede bak. Batarsın bütçen yoksa.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aşı vs. saglik kontrolleri bize ait o konuda sıkıntı olmaz kedi hic kliniğe gitmek zorunda kalmayacak. Lakin kum temizliği vs. gibi şeyler gözüme ağır geliyor
kedi sahiplenmek hafife alınmayacak, sorumluluk gerektirici bir işlemdir, maddi manevi ihtiyaçlarını güzel bir şekilde karşılayamayacağını düşünüyorsan eğer sahiplenme. Eğer kedinin yaşadığı ortam riskli, onu zorlayacak nitelikteyse, güvenilir ve hazır birine sahiplendirebilirsin. Sahiplenemeyeceksen ama yine de zor durumda olduğunu düşünüyorsan eğer sahiplenilmesi için çaba göstermen en iyisi olur.
Eğer ilgilenebileceksen maddi manevi o gücü kendinde hissediyorsan evine almalısın. Evine alıp bıraktığın halde yavru kedi annesi tarafından reddedilir o zaman hayatı ile oynamış olursun. Ona bakabileceğini hissediyorsan bu müthiş duyguyu yaşamalısın ama bence. ♥️
Eğer evde yeteri kadar vakit geçirip ilgilenemeyeceksen maalesef bu sorumluluğa girme ya da evinde iki kedi besle, bu sayede canlari sıkılmaz. Bizimkisi de sokaktan gelme 2 yasinda ve 5 aydır bizimle yaşayan bir tekircik. Yasinin verdigi olgunlukla biz saatlerce evde yokken uyuyup kendi kendine oyun oynayabiliyo, ama yavru kediler bunu yapamaz. Bu nedenle ya kendisi gibi bir yavruya daha ihtiyaç duyar ya da kendisiyke surekli ilgilenebilecek birisine
Çocukluğumdan beri evde kedi besliyorum zor olan iki yanı tek var bir tanesi kuma para ödemek diğeri mamaya para ödemek onun dışında zorluğu yok 😂tüyler de bir problem ama onun eldiveni, aparatı var
Sorumluluk almak zor iş yapabilirim diyorsan al elbette ama illa evde bakmak zorunda değiliz zaten yaz aylarındayız aç bırakmasan yeterli olur diye düşünüyorum...
O da bir can bence sahiplenmeden iyice bir dusun derim. Eger zorlanacagini dusunuyorsan bastan hic sahiplenme. Yazik kurban oldugum eve alistiktan sonra tekrar sokaklara donmesin.
Eğer sorumluluğu kaldırırsan al. Zaten köpek gibi ilgi beklemez. Kumu temiz maması ve suyu olsun. 3 ayda bir aşısını yaptır yeter. Ben fazladan tüylerini tarıyorum.
Kedinin sorumluluğunu alabilir misin? Benimde bir kedim var. En ucuz aşısı 150tl. Mama masrafı falanda var tabi. Maddiyatı geçtim o da bir can sonuçta. Her şeyde onu da düşünmelisin. Benim evimin balkonu açıktı mesela tel yaptırdık atlaması diye. Tatile giderken onu da düşünüyorum. Evde tek kalmasın canı sıkılır diye o da geliyor benimle. Gözüm sürekli onun üzerinde. Bebek büyütür gibi bakıyorum ona. İnternetten araştır kedi bakımını. Eğer sorumluluğunu alabileceksen sahiplen.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
off cok güzell kesinlikle sahiplen. biraz sorumluluk gerekir ama alısırsın ve cok seversin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sonradan atıcaksan alma tabiki. Eve alışan hayvan sonradan dışarıya uyum saglıyamıyor