Aç yavrularını doyurmak için güvercin için çırpınan bir anne kedi gördünüz. Güvercin de canı için çırpınıyor... birine yardım ederseniz bir digeri ölecek. Ne yapardınız?
Sokak kedisinin ağzında çırpınan bir güvercin görseniz ne yapardınız?
Orada vicdani olarak kurtarabiliriz. Lakin büyük resmi de unutmamak lazım. (Tavuk kümesine düşen kartal yumurtasının hikayesini duydunuz mu? Hayvanın benliğinin farkında olmamasıyla alakalı) neyse. Kediye sürekli mama verirseniz, maması kalmadığında o kedinin ölmekten başka bir çaresi kalmayacaktır. Çünkü avlanmayı unuttu. Veya bir hayvan neslini koruduk, sevdik besledik ve sayılarının aşırı artmasına neden olduk. Bu hayvanlar avladıkları diğer hayvan popülasyonunu büyük riske sokacaktır. Ve o azalan hayvanların avladığı diğer hayvanlar vs vs... Domino taşı etkisi, neler yapabilir düşünün. Zaten bir çok hayvan nesli tükenmiş veya tükenmek üzere. Biz sadece kedi köpek ve kuşu görüyoruz. Arka planda nice hayvanlar yok oldu. (Kaş yapayım derken göz çıkarmak tam da bu olsa gerek.) Allah, dünyayı bir düzen içinde yarattı. Bunun bilincinde olalım.
eğer kedinin karnını doyuracaksam , güvercini alırım ağzından... ama yok kedinin karnını doyuramayacaksam , hayvanın rızkına engel olmuş olurum.. kedi benden davacı olunca ne cevap vereceğim öteki tarafta? benim rızkıma mani oldu diye.. kocaman kocaman kediler gelip bizim ağzımızdaki yemeğimizi alıp gitse ne olur? hayvan karnını doyurmak zorunda. bu yüzden o kuşu yakalıyor.. eğer ki kıyamıyorsam o güvercine de ,, kurtaracaksam o kediyi de doyurmak zorundayım.
Keşke böyle olsa da hiç biri ölmese. diyeceğim ama dopaya engel olamıyoruz. yılanlar fareyi yer, kediler kusları , aslanlar ceylanları cakalları yer, timsahlar kaplan aslan tavsan ceylan ne buldu yer ve bir çok örnek sonuçta insanlarda dana ve tavuk hindi oğlak tavsan yiyiyor demekki üzülmemek gerekiyor.
Birşey yapmam diyenlere sesleniyorum sizin çocuğunuz bi yırtıcı hayvanın elinde olsa bırakır misiniz sizde hiç mi vicdan yok güvercin de bı can değil mi doğanın kanunu bu değil bu sokak hayvanları aç kaldığı için güvercinleri yiyor kapınızın önüne bı taş yemek bırakabilirsiniz
@yesimkayaa11 seni aşaladığımı ya da trollediğimi düşünme sakın öyle bir insan değilim. attığım görsel de soruda ki görsel de aynı. Doğanın kanunu her yerdedir. Güvercin o kedinin dişleri arasına girdiyse büyük ihtimal kurtarsan da 1 saat içinde ölecektir. çünkü felç ya da kan kaybı neticesinde telef olacak. Senin cevabına saygım sonsuz üzgünüm ama iyi niyetlerimiz olsa da bazen kurtamıyoruz :(
Bi belgesel kameramani olamazdim illa mudahale etme istegimden dolayi kedilerde yirtici fotodakide ama kediye mama verebilirim guvercinide veterinere goturebilirim cok kus aldim kedinin agzindan
Kesinlikle haklısın belgesel kameramanı olmak için cok ciddi cesaret ve soğuk kanlılık gerekiyor. ısırmaya calısırken tabiki alabilirsin korkutup kacırırsın. ama ağzına alıp dişini gecirdiğinde %70 kurtulma şansı yoktur ya boyundan ya da sırtından aldıgı darbe ile ferlç kalır ve veterinerinde yapacagı pek bişi kalmaz diye düşünüyorum. ben de hayvanları cok seviyorum evcil köpeğim var samoyed cinsi. ona aşığım cünkü bir tek o bana sadık kalıyor. senin de hayvan sevgini anlıyorum. hiç birine bir şey olmasın istiyorsun güçlü olan gücsüz olanı savunmasız olana zarar vermesin istiyorsun
Evet zaten sokak hayvanlara ayri bi hassasiyetim var ozellikle beslerim onlari. Onun avlanmasi doganin kanunuysa benimde kurtarma istegim icgudusel ve kanun o zsman
@soo-jin Vejeterjanlar olur ya böyle hayvandan bir tane tüy ceksen hapse atmak ister seni. büyük ihtimal o tarz insanlar dis atanlar.
Sana katılıyorum kesinlikle zaten o hayvan sakat kalıp uçamadıgı için ölücektir. veterinere de gitsen kurtaramaz. Ben bir keresinde yorum yaptım 12 beğeni 8 dis gelmişti 😅😅 senin kalbin yeter kardeşim rahatla biraz herkese anlatamazsın doğanın kanununu anlamazlar. ❤
Güvercin kedinin ağzından kurtardığımda yaşayacak gibiyse kurtarır kediye de en yakın marketten yiyeceği bişey alırdım ama yok güvercin son anlarını yaşıyorsa bırakırım, doğanın kanunu böyle maalesef beğenelim beğenmeyelim.
Doğal işleyişe karışmamak gerek. Küçük yavrular vs düşüyor bazen yuvadan onlari yuvaya birakmak mantıklı kendini koruyamiyorlar çünkü ama büyük yetişkin bir kuşu yakalamış ise müdahale etmem. Avci av kanunlari var doğal işleyiş bu.
Başıma geldi. Sürekli beslediğimiz sokak kedisi vardı. Pislik aç köpek o kadar yemeğin üzerine yavru kuşumuzu çaldı yedi. Kedinin peşinden 1 mahalle turu attım. Kuş da o koşuşturmada öldü 🤦♂️
Valla kedileri çok seviyom çok tatlılar o durumda kalsam güvercinin kedinin ağzında can çeliştiğini falan görsem güvercini kurtarmak için yardım ederdim kedinin ağzından kurtarmak için 😊
Benim kedim birkaç kez komuşunun güvercinlerinin kafasını koparmiştı:/ yemiyordu da neden böyle yapiyordu? Bembeyaz güvercin kipkırmizi oluyordu neyseki kavga çıkartmadılar benim kedim olduğunu bilmiyorlardi galiba🙄
Doğal yaşam hiç bişey yapmam, karnını doyurmak için kuzu kesen adamın elinden bıçak almıyorsam. Karşılaştımda aynı durumla, yan komşum balkondan seslendi kurtarmam için. Müdahale etmemin yanlış olduğunu söyledim 🙂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
İkisindende korktuğum için ablamı gönderirim ayırması için
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğanın kanunu bu herkes birbirini yiyor yapıcak bi şey yok