bence kısırlaştırmak doğru ama sokak hayvanıysa çünkü dışarıda düzgün bir ortam bulamayan anne kedinin yavrularının çoğu bakımsızlıktan ölüyorlar buda her ne kadar hayvanların duygları yok desek de anne kedi için büyük bir travma oluşturuyor ben kısırlaştırılması taraftarıyım
Ev ortamında bize eşlik edeceği için kısırlaştırdık kedimizi yoksa özel sıvısı bize maddi olarak ona da manevi olarak özellikle Mart ayı süresince sıkıntı oluştururdu. Evden kaçma planları yapayım derkn canından olabilirdi. Bu konuda insanlara bakıldığı gibi hayvanlara kısırlaştırma zararlı gözüyle bakılması çok yanlış. Evde yasayacaksa kedi kısırlaştırma şart. Eğer bu yapılmazsa farklı sonuçlar doğurabilir. Biz de ilk çok tedirgin ve kararsızdık. Araştırmalar sonucu ve veterinerimizin yaptığı konuşma ile hak verip ikna olduk ve olması gereken de buydu. Şimdi iyiki diyoruz çünkü arkadaşlarımızın kısır olmayan birçok kedisi evden kaçış planı yaptı, bu üzücü..
Kısırlaştırılmasının sağlıklarına yararlı olduğu söyleniyor. Bizde nasıl regl dönemlerinde enfeksiyon riski oluşuyor, dişi kedilerde de kızgınlık döneminde benzeri var ve kumdan vs enfeksiyon kapabiliyorlar, arkadaşımın kedisi ameliyata alındı bu sebeple. Ben henüz güvenebileceğim bir veteriner bulamadım, kısırlaştırmadım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence evet. Çoğu insan bilinçsiz şekilde bakıyor. Çoğalınca da sokağa atabiliyor. Sokak kedileri sokaklarda rahatlıkla yaşıyor doğduğundan beri bu yolda yetişti. Ama evcil bir kedinin sokaklarda yaşaması çok zor. Burda bile denk geldim kaç kez bakmak istemedigi için sokağa atılan kedileri köpekleri.
Sadece evcil hayvanlar değil 5 yaşından büyük erkek ve dişi kedilerde kısırlaştırılmalı çünkü benim 6 defa hamile kalan sokakta beslediğim bir kedi vardı her sene hamileydi zaten 6 senedir bakıyorduk arada salam sucuk veriyoruz gidiyor
Bence yanlış canını veren rızkını veren sen değilsin nerden buna hak sahibi oluyor anlamıyorum. Şimdi aa çoğalıyor lar ölüyorlar yazık diyen çıkar iyide onun ölmesi gerek demekki sen kendi egonu tatmin edeceksin diye vicdanını rahatlatacaksın diye bir hayvanın üreme sini engelleyemezsin. Bu egoistliktir. İstisnaları hariç tutarım. Bunlar benim düşüncem saygı guyun saçma sapan yorum yapma yın. Ben herkezin fikrine saygı duyar.
Eğer köpek/kediler kısırlaştırılmazsa kızgınlık zamanlarında büyük sıkıntılar yaşatabiliyorlar. Ayrıca dışarıdan sahiplenilmiş hayvanlarında kısırlaştırılmasının şart olduğunu düşünenlerdenim. Bu aslında uğraşma gücüyle alakalı bir durum.
Evde hayvan beslenmesine karşıyım. Ve kısırlaştırmakta onlara yapılan bir zulüm gibi bence. Kapının önünde sokakta her yerde elimizden geleni yapmamız gerekir ama onların doğal ortamı ev değil.
kısırlaştırılma hayvanın ömrünün uzamasını ve daha sağlıklı olmasını sağlar normalde sokak kedisiyse özellikle istemezdim ama o kadar aç hayvan var ki kimse de beslemediği için çoğu ölüyor ya da eziliyor o açıdan yapılması gerekli evde hayvan beslemeye gelirsek buna uygun belirli hayvanlar vardır zaten dinende uygun olan