2 yıl önce Şubat ayında bir açık hava restoranında akşam yemeği yiyordum. Hava belki -8 derece filandı. Biraz ilerdeki bir masanın dibinde bir kedi yavrusu yemek verirler belki diye masanın dibinde miyavlıyıp yalvararak bekliyordu. Hiç bir zararı yoktu. Masada oturanlardan birisi o buz gibi havada masada duran suyu boca etti kedinin üstüne... bende kalkıp masalarına gidip tartıştışma çıkartmıştım.
Siz peki bir hayvana eziyet edildiğine şahit oldunuz mu?
Siz bir hayvana eziyet edildiğine hiç şahit oldunuz mu?
Çocukların bir sokak köpeğine sopayla vurduğunu görüp koşarak aralarına girmiştim ve köpeği onlardan uzaklaştırmıştım. Bu arada çocuk dediklerim 16 - 17 yaşında ve eziyetin ne olduğunu gayet anlayacak yaştalar. Gerçekten yazık.
Evet maalesef. 1-2 ay önce sanırım. Özellikle orta yaştaki çocuklardan görüyorum. Aile bilinçlendirmiyor, çocuk onları oyuncak sanıyor herhalde. Çok merhametli olanlar da var ama bir o kadar da özellikle kedi ve köpekleri, saldıramayan hayvanları oyun oynayacağım diye eziyet çektirende. Suç onun değil, yetiştirenin. Mesela evcil hayvan sahibi olan bir çocuk ile kıyaslarsak; evcil hayvan sahibi olan çocuk, hayvanın neyden hoşlanıp hoşlanmayacağını bilir. Buna göre adım atar. Onun canını yakmaz. Ancak hiç görmemiş, en önemlisi ailesinden hayvana şiddet gözlemlemiş çocuk ise gördüğünün aynısını yapar.
Öyle birşeye şahit olsaydım eğer muhtemelen orada şiddet gören bir hayvan değil bir insan olurdu. Çünkü nefret ediyorum hayvanlara kötü davranan insanlardan bu sebepten kavga etmişliğim bile var
Hiç şahit olmadim olmak da istemem cok üzülürüm ve müdahale ederim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Şahit olamam çünkü gördüğüm hayvanları direk seviyorum, oynuyorum onlarla, gören yapacağı olsa da yapmıyorlar bı şey. Ah yapanı görürsem döverim hiç düşünmeden.
Mahallemizdeki kedilerin kulaklarını ve kuyruklarını kesen bir ruh hastası vardı. Onun kim olduğunu öğrenip polise şikayet ettim ama para cezasıyla kurtuldu😢
hayvanlara eziyet her zaman yapılıyor, birine şahit olsam anında müdahele ederim. ama hayvanların bazılarına "hayvanseverlik adı alatında" da işkence yapılıyor. Mesela, ev hayvanı olmamasına rağmen zevk için evde köpek beslemek de hayvanlara eziyettir.
Görmedim ama iki ayağı üstte iki ayağı alta bağlanıp sopayla dovenleri internette gördüm birde cekiyolar ahlaksizlar her acı gören hayvan ahirette konuşacak