Yardım edebilecek birisi varsa lütfen yorum yapım!!
Köpeğim ishal ve kusuyor, yardımcı olur musunuz?
Yardım edebilecek birisi varsa lütfen yorum yapım!!
Selamlar.
Birinci adım, evcil hayvanınızda kusma ya da ishal varsa, mama vermeyi bırakmak ve yalnızca sık sık ve az miktarda küçük yudumlar halinde su vermektir... Evcil hayvanınız kusmaya devam ediyorsa, veteriner hekim tavsiyesine başvurmalısınız. Kendi kendini sınırlayan tipteki ishal, normal olarak 2-3 günde hafiflemelidir. Evcil hayvanınızın kusması durumunda, veteriner hekiminizle konuşmadan önce 24 saat beklememeniz gereken önemli durumlar vardırEvcil hayvanınız çok küçük ya da çok yaşlıysa (bu yaş gruplarının çok hızla su kaybedebilmesi nedeniyle) Evcil hayvanınızın diyabet gibi mevcut olan bir sağlık sorunu varsaEvcil hayvanınız halen ilaç kullanıyorsa. Evcil hayvanınızda kusma sorunu varken bu ilacı kesmenin uygun olup olmadığı konusunda tavsiye isteyinİshal ya da kustuğunda kan görürseniz veya çıkan materyalin siyah, katrana benzer bir görünümü varsaEvcil hayvanınız son derece perişan, depresif görünüyorsa ya da dişetlerinin kuru ve yapış yapış olduğunu hissedersenizEvcil hayvanınızın karnı şişmeye başlarsa ya da evcil hayvanınız inlemeye veya kasılmaya başlarsa. Şişme, ciddi bir sorunun belirtisi olabilir – dolayısıyla, bunu fark ederseniz derhal veteriner hekiminizi aramalısınız.24 saat sonra, evcil hayvanınızın midesi rahatlamış görünüyorsa ve daha sonra neyle besleyeceğiniz konusunda tavsiyeye ihtiyacınız varsa, veteriner hekiminizle konuşun. Veteriner hekimler sıklıkla, evcil hayvanınızı hemen normal mamaya geçirmek yerine, özel olarak formüle edilmiş Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ gibi bir mama kullanmanızı önermektedir. çok geçmiş olsun.
Cevap
5Cevap
İsterseniz farklı bir veterinere götürün ek olarak sosyal medyada köpek sayfalarına anlatın durumu öyle yerlerden daha çok yardım görebilirsiniz
İlaçlı radyografi yapılması gerekli. Şayet bir tıkanıklık varsa operasyon gerekebilir.
Kemik çıktı mı bol sıvı ihtiyacını giderin birde vitamin desteği sağlayın
Burdan yardim edemiyiz veterinere gotur
yumurta akı içir,
açabilir seniz iyi olur. kustura bilirseniz kusturun. köpek Küçük se baş aşağı sallandırın.
İğrenç 🤢
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?