+1 yılalmak istiyorsun evet ama aldıktan sonra onun tekrar masrafi olacak, bakımıydi, tasmasi, kumu, mamasi, aşısı, hastalandiginda olan aşısı, bilmem neyi neyi, durumunuzda kötüymus bu size hem ek masraf olur hemde cok ilgi gereken bir konu, ve almak istediginde ücretsiz alabilecegin yerler vardır belki. şu an kedilerin yavrulama döneminin başı o yuzden yeni yavrulayan kedide alabilirsin. birde çok ilgi gereken konu, gerekli bakımı ve ilgiyi verebileceğini düşünüyormusun, ha bebek bakmışsın ha evcil hayvan?
22 Yorumla- +1 yıl
birde kediyi aldığın zaman, üzüntüden küsüp yemek yemiyorlar ve ölebiliyorlar, bu durumda paranda boşa gidebilir, dikkatli düşünüp araştırman çok önemli helede 3 bin deyince, az para değil sonuçta direk verebileceğin birseyde değil.
En İyi Cevaplar
+1 yılÇoğu kişi yargılamış , arkadaşlar sizene kız cins kedi sahiplenmek istiyorsa? Tekir sahiplen falan yazmışsınız ama size ne insanların hayatından veya istediği şeyden. Herkes kendi kendine duyar kasmış , bu kadar duyarlı olanlar kendileri iyiliklerini yapmaya devam etsinler kimsenin kimseyi yargılamaya ya da alakasiz konu hakkında akıl vermeye hakkı yok. Kız sadece kedi alıp almamasi gerektiğinde kararsiz , tekir konusu alakasiz. Tekir istese tekir alır zaten cins kedi seviyor belki tekir kediler oldukca yaramaz ve kişilik özellikleri farklı herkes bakamaz cidden uğraşılması ve zaptetmesi ekstra zor hayvanlar kendine güvenen arkadaşlar almıştır , sahiplenmiştir helal olsun , tebrikler. Ama cins kedi seveni , istiyeni de yargılayamazsınız kimseyi ilgilendirmez. Sonuçta bakacak kişi siz değilsiniz. Soruya gelecek olursak. Hayvanlar biraz çocuk gibi ilgi istiyor ama kediler kendi kendine de hayatıni sürdürüyor evde takiliyor yani köpek gibi dışarı cikar , gezdir olayı yok. Mamasını ver , bolca sev , pisleme kabını ve oyuncak koyduğun zaman cins kediler tembel zaten paso uyur keyfine bakar. Gerçekten içten içe düşün sana vereceği sıcaklığı ve hissi düşün ona göre seçimini yap :)
22 Yorumla- +1 yıl
Haha kimsenin hayatına kimse karışamaz canım bu senin isteklerin ve hayatın kime ne yani ne münasebet herkes işine baksın😀😘
+1 yılhiç bir haywan parayla alım satımı haketmiyor ne sen yap ne de baskasına tawsiyede bulun bu konuda kapsamlı bi arastırma yap we sahiplendiren bi kedi sahibi bulunca soyle ona yawrularından birini sana wersin yazık onlar da can mal değil ki alasın satasın bilmem ne herkes paranın pesine dusmus günah sonrada haywanlardan sıkılıp sahip cıkmıyolar benim oglum daha bebek (kedim) 1 yasında olunca bulursam baska bi kediyle ciftlestiricem sabredersen we iyi bakcagına emin olursam bebeklerinden birini sana werebilirim tabi İstanbul'da yasıyosan ama nacizhane tawsiyem parayla olmasın bu iş zaten o 3 milyara sen kedinin kaç aylık bakım ihtiyacını karşılarsın haberin war mı
09 Yorumla- +1 yıl
aşkım 55 gunluk mu 1 yasında mı tam anlayamadım
- +1 yıl
benimki scottish fold kırıl kulak
- +1 yıl
kırık*
- +1 yıl
bebişim bana mesaj at ben sana atamıyorum ordan konusalım
- +1 yıl
KEDİYİ ALDIM ❤️✌️😍 iyi ki almışım tam bi minnoş ona bakamamaktan korkup uyuduğunda ağlamaya başladım o kadar korkmuşum ki uçuk çıkardım... sabahtan beri popişinde geziyorum gözümü ayırmadım hiç ve çöl tedirgin oluyorum telaşlanıyorum yanlış bişey yaparım ya da istediğini anlamam diye
+1 yıl

Eve sokak kedisi sokmam demişsin de, bu sokak kedilerinin diğer kedilerden farkı ne?
Düşüncen eğitim konusunda ise, sokak kedileri de evde büyüdüğü zaman ev kendisinden farksız olarak eğitim alabiliyor.
27 kedi besledim şimdiye kadar ve bu baktığım kedilerin 5 tanesi cins kediydi, arada görünüş dışında fark olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. (şu an sondaki karaoğlana bakıyorum)23 Yorumla- +1 yıl
İyi de barınaklarda tonlarca cins kedi bulunuyor zaten. Sorun dış görünüş ise, dış görünüş.
- +1 yıl
Pet shoplardan hayvan alarak onlara daha da imkan veriyorsunuz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
+1 yıl38 yaşındaki birinin hala kedi satın almaktan bahşediyor olması üzücü. "Eve sokak kedisi sokamam" demesi de daha üzücü. Siz mümkünse eve sokak, cins, yavru, yetişkin hiçbir kedi sokmayın, böylesi daha sağlıklı.
17 Yorumla- +1 yıl
Ailenle olmandaki alaka nedir? Eve kedi almayı planlıyorsun, sokak veya cins olması ailen için ne fark ediyor? Aşılarını yaptırdığın sürece sokak kedisi de gayet temiz bir hayvan, 3bin tllik kediden de daha sağlıklı bir hayvan ayrıca. Yargı yok burada, kedi ile telefonu bir tutan birinin de bana üzücü demesine gülüyorum.
+1 yılHayvanlar oyuncak değildir
Hayvanlar oyuncak değildir
Hayvanlar oyuncak değildir10 YorumlaPara vererek hayvan ''satın alma''. Sahiplenebileceğin bir çok yöntem var. Cins istiyorum dersen de barınaklardan bakabilirsin inan çok cins kediler var. Para verme, acı çeken bir canlının sıcak bir yuvaya kavuşmasına yardımcı ol. Bu çok daha insani olur.
40 Yorumla
+1 yılYıllardır hayvan dostlarım ile yaşıyorum. Çeşit çeşit. Kedi bakmak biraz daha kolaydır diğerlerine göre ama yinede bir can sahiplenmek ciddi sorumluluk istiyor. Düzenli olarak bakımları, veteriner günleri, aşı zamanları, mamaları, ilaçları vs. Hem maddi hemde manevî bir güç gerektiriyor. Arada sırada değil, her gün onunla ilgilenmen gerekecek. Bunu yapabileceğini düşünüyorsan sana en iyi dost olacaktır.
23 Yorumla- +1 yıl
Evet, veteriner kontrolünde olması gerekiyor her hayvanın. Yani kendinden pay biç. Sende sürekli hasta oluyorsun, doktora gidiyorsun. Seninkini sigorta karşılıyor da maalesef ülkemizde hayvan sigortası yok. Benim şahsi görüşüm şimdilik ertele ve alma.
Değmez. Sahiplen diyeceğim ama onu da istemiyorsun. Ayrıca "sıkılır mıyım" diye sorman bile kedi beslemeyi bir heves olarak gördüğünü gösteriyor. Hiç bakma daha iyi.
11 Yorumla
+1 yılVazgeç.
Daha doğrusu para vererek almaktan vazgeç.
Gidip bir barınaktan sahiplen. Hem paran cebinde kalır, hem de evsiz bir hayvanı sahiplenmiş olursun.
Paranla da çok daha efektif bir harcama yap veya biriktirmeye devam et.43 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. Keşke kimse özel ırk adı altında hayvan ticareti yapmasa. Bir çok insan heves edip alıyor ve sonra sokağa atıyor garibanları.
- +1 yıl
Sahipleneceğin bir kediyle, satın alacağın kedi arasında, veteriner bakımları, aşıları vs. açısından fark olmayacaktır.
Satın almayı bahsettiğin kedi şu ana dek aşılanmış vs. dahi olsa, zamanı gelince yine benzeri şeyler yapılmaya devam edecek.
Barınaktan vs. alacağın kedi için de aynı şey geçerli.
Kısa süre içinde sağlık açısından hepsi denk olacak yani. - +1 yıl
Aksine sahiplendipi kediyle satın aldığı kedi arasında masraf farkı fazlasıyla oluyor.
1- Genelde satın alınmış cins kedilere veterinerler ticari gözle bakıyor.
2 - Genelde bu tarz hayvanların rahatsızlıkları da çok oluyor veteriner masrafı daha çok çıkıyor.
3 - Her mamayı yemiyorlar yedirilen şeylere de dikkat etmek gerekiyor. Benim arkadaşım sahiplendi hayvan sürekli hasta sneelerdir onunla uğraşıyor
Sırf görsel için kafeslerde üretilen kedileri alarak, onların kafeslerde daha çok üretilmesi için pazar yaratıyorsunuz.
Bir sürü güzel kedi yavruları var her yerde. Alın bir tane, 3000 TL harcayasiniz varsa da gidip barınaklarda ki hayvanlara mama alin41 YorumlaBen de alcaktım ama vazgeçtim özellikle durumun çok iyi değilse alma sadece kediyi alınca 3 bin verip bitmiyo mesele. Her ay maması 200 be aşıları var. Bizden çok bakım istiyo. Bide ilk aldığında bisürü malzeme alıp masraf yapıcaksın. Bide ufacık bi rüzgar esintide hemen hasta oluyolar kısuyolar veterinere gitmek zorundasın bi 200 de bırakırsınız yıllık sana maliyeti en az 8 bin. çok zenginsen al tabi ama bu paraya gider tatil yaparım kediye harcamak ta ne biliyim
10 Yorumla
+1 yılTrol soru
Kedi bedavaya veriliyor 3 bin alınır mı ya trol soru ya sen çok geri zekalılık var13 Yorumla- +1 yıl
😂 bi şey demiyorum al al 10 bine de al
kedinin aşısı maması felan masraf bunlar bak tamam seviyorsun felan da bak sonra sıkılıma
12 YorumlaNeden satın alarak onlara kötülük ediyorsun barınağa gidersen ya da sokakta denk gelirsen bir sürü cins kedi var illa cins istiyorsan. Hem paran gitmez hem bir hayvana yuva olursun. Lütfen satın alarak üretime destek vermeyelim onlara iyilik değil bu şekilde kötülük yapıyorsunuz
34 YorumlaKedi satın almak yerine sahiplensen hem iyilik yapmış olursun hem de vicdanın rahat olur.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKedinin anne ve babasının gen testleri varsa değer.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılScottish fold mu? Deymez scottish foldun üzerine para verseler deymez.
Cevap sahibi+1 yılHasta kediler. Bilim insanları hepsinde farklı seviyelerde hastalık olduğunu kanıtladı.
+1 yılGidip barınaktan sahiplenebilirsin Aileni zora sokarak ve yalan söyleyerek ne elde edeceksin kedi mi günah mı?
10 Yorumla
+1 yıl3 bin liraya kedi alacağına yavrusunu al belirli bir pazarlık karşısında. Madem o kedi 3 bin lira dişisini al çiftleştir çiftleştir sat yavrularını
10 Yorumla
+1 yılBir iki hafta önce bende sordum ama almadım. Bence sende alma çünkü detayı okuduğumda içinde en ufak bir kedi sevgisi hissedemedim. Hayvanı hevesin için kullanma
12 Yorumla- +1 yıl
Bence en doğrusunu yapmışsın almamakla... İnsanın içinde hayvan besleme hevesi ve isteği oluyor ama bu çok ciddi bir karar... Birkaç ay bakıp barınağa vereceksen hiç almamak daha iyi. Ayrıca sadece aşmakla bitmez ki mamasından ekipmanına aşışarından tut hastalandığında veteriner parasına ciddi bir mali yük Sorumluluğuna da gitmiş oluyorsun emin olmadan almamak lazım
Barınaktan kedi sahiplensen sevaba girersin, mübarek günde hayvan ticareti mi yapacaksın , yazık günaj
10 Yorumla
+1 yılBenimde cins bir kedim var ücretsiz sahiplendim şu an ki masrafım Bi araba kadar vardır gidip 3 bin TL vereceğine sahiplen o 3 bine de ona mama ve malzemelerini alırsın
15 Yorumla- +1 yıl
Benim kedim ameliyat oldu 5-6 bin TL oraya gitti düzenli aşıları var (sürekli) onlar da 100 TL bunun maması var yaş maması var kumu var bunlar masraf ama çocuğun gibi işte değer bence
- +1 yıl
Kısırlaştırma ameliyatı evet sürekli iç dış parazit ve ayrıca aşıları var
Bence bedavaya guzel bir tekir sahiplen. Parayla aldigin kediler bu is icin uremeye zorlaniyor ve hep ayni cins kediler ciftlestiginden kalitsal bir suru rahatsizliklari var. bu islerden para kazananlara yardimci olma...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜcretsiz edinebilme imkaninda var, üç bin az para değil hele ki ailenin durumu iyi değilse. Ben olsam vermem
30 Yorumla
+1 yılBen olsam kedi alırdım ama parayla hayvan almak bana göre değil bilemedim
10 Yorumla
+1 yılO paraya ben At alırım be sokakta bedava kedi lütfen önce sokak hayvanlarını sahiplenelim
10 YorumlaHayvana bu kadar veriyorsan, insana kim bilir ne kadar değer veriyorsundur. :)
10 Yorumla
+1 yılNasıl bakacaksın ve hayvanlara para vereceğinize sokak muhtaç hayvan dolu
10 Yorumla
+1 yılSokaktan bir tanesini al gitsin, kafayı yeme 3bin ne
10 Yorumla
+1 yılben 30 yıldır kedi köpek sahipleniyorum. bir kuruş bile vermedim. Bana saçma geliyor cana para vermek, insan evladını para ile sahiplenir mi?
10 YorumlaSatın almak yerine sahiplenebilirsin. Telefonla mukayese ediyorsan sen zaten bir canlıya bakacak olgunlukta değilsindir. hiç girme o işe.
10 Yorumla
+1 yılO parayı köpeğe verirdim ben olsam, ben de köpek istiyorum cins ama para sorunu var
15 Yorumla- +1 yıl
ben de yakında tek katlı bir eve taşınacağım ama evde beslemek istiyorum galiba barınaktan ücretsiz alacağım.
Hayvanlara değer biçenlerden nefret ediyorum.
Sokakta yavru kedi sahiplenebilirsin.
Hâlâ yavru olduğu için eve çabuk alışır, evcil olur.00 YorumlaKedi almakla bitmiyor. Onun aylık masrafı var. Ona katlanamayacaksanız almayın. Kuru maması, aşıları, veteriner kontrolleri, kumu vs.
00 Yorumla
+1 yılsahiplenin arkadaşlar sokakda bir sürü yavru kedi var
10 Yorumla38 yaşındasın, ailenin maddi durumu iyi değil ve sen bir kediye 3000 TL vermekten bahsediyosun. Sana birşey söyleyeyim mi; Sadece çok güzelsin..!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKedi zaten masrafiyla gelecek aşıları bakımı kumu maması... sahiplenmek daha mantıklı
10 YorumlaMaddi olarak sorun yaşama ihtimali varsa ki detaydan onu gördüm, kedi alma bence. Kedileri severim o ayrı
20 YorumlaTavşan bıldırcın ya da kuzu al.. büyüdüğünde sıkılır sizde keser yrsiniz :))
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTelefon ihtiyacın varsa onu al ama yoksa kediden mutlu olacam diyorsan kediyi al bende 3500 Euro’ya köpek alacağım
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnladım gösterişi seviyorsan telefon al
+1 yılSokaktan çevir bi tane kediyi gel oğlum de bitti gitti ne 3bini gözünü seveyim 😄
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence hayvanlarda parayla satın alınmamalı üstelik durumuzun iyi değilken 3 bin tl olan kediye nasıl bakacaksın bence sokakta gördüğün annesiz sahipsiz yavru kedi daha kıymetli olur. Hem aileni kandırmamış olursun
10 Yorumla
+1 yılÇok mantıksiz. Böyle hareket edersen ileride batarsin. 3 bine aldigin şey satılan bir hayvan zaten orada bir terslik var.
10 YorumlaAyranı yok ile başlayan deyimi biliyorsundur.
Nokta.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılParayla alıp muhtemelen bıkıp atacaksın, benim 3 kedim var (bugün 3. kedimi sahiplendim yeeey) ve sadece 1'i cins. Cins olanı da parayla satın almadım yakın arkadaşımın kedisi yavruladı onun yavrularından birini sahiplenmiştim. Gerçekten bakma olgunluğunda olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılÜzülür müyüm sıkılır mıyım dediğine göre almamalısın.
00 Yorumla
+1 yılben hic üstünde 3000 tl lik kedi sokak kedisi halı saha kedisi bu kedi 1000 tl yazan afisler farketmedim :)
eve sokak kedisi alamam demissinde bana ustunde sokak kedisi oldugunu anlatan isaret olan bir resim fotograf yollarsan sevinirim :)05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Kedi aldıktan sonra tüm kedileri sevmen ve para verilmemesi gerektiğini düşünen bir insan olursun. Maddi karşılığı olan bir canlı alma
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSahiplenmeyi bekleyen çok kedi var. Barinaktan bence sahiplen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBi daha mı gelecen dünyaya bu kadar çok istiyor senide çok sıkıntıya sokmıcaksa al tabiiki.. olmadı geri satarsın :D
10 Yorumla
+1 yılKocan olsam seni kediyle birlikte klubede yatırırim
10 Yorumla
+1 yılneden eve sokak kedisi sokamazsın ki
20 Yorumla
+1 yılSatın alma sahiplen kfkdkdkd
20 Yorumla
+1 yılHayvanlar satılik degildir
10 Yorumla
+1 yılSahiplenmeni tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yılkeyfine göre alma bakabilecek isen hayvanı al
10 Yorumla
+1 yılAlmak yerine sahiplenmek daha mantıklı.
10 YorumlaBir canı parayla satın almak saçmalık. Bir tane sahiplen
00 Yorumla
+1 yılyalnızlığına ilaç oldun diye hayvan almak?
bu hi ç adil
değil!00 Yorumla
+1 yılYoldan yakalayıp sana satayım :)))
Ajajajajaj10 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 430 cevap paylaştı. Git sokaktan al bir tane. Bedava sokak kedisi
10 YorumlaParayla hayvan satin alinmaz
10 Yorumla
+1 yılSokakta bir sürü bedava kedi var
00 YorumlaBence hiç alma yinede sen bilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam