Evde köpek beslemek günah mı?

Merhaba arkadaşlar ben üniversiteye gidiyorum evde köpek beslemek istiyorum ama günah mı değil mi anlayamadım.
Birkaç internet sitesi günah diyor bazıları tam açıklayamamış. Anneme sordum namaz kılınan yer temiz olmalı, namaz kılınmayan evde günah değil dedi birde şöyle bir yazı buldum ''İhtiyaç yokken evde köpek beslemek haram değildir fakat hafif mekruhtur. Hukuk dilinde buna “tenzihi mekruh” denilir. Ancak bununla beraber köpek bulunan evde yaşanır, kılınan namazlar ve yapılan ibadetler de geçerlidir. Yeter ki kıldığımız yer veya seccade temiz olsun.'' bu bana çok mantıklı geldi annemin dediği ile de uyuyor. Bide şöyle bir yazı okudum ''Köpek bulunan eve melek girmediğini bildiren hadisler de göz önünde bulundurulduğunda, koruma ve avlanma gibi bir ihtiyaç bulunmadan evlerde köpek beslemek İslamda menedilmiştir. Çünkü; a) Köpek besleyecek kadar imkanı olanların bakım ve harcamalarına yoksul ve kimsesiz insanlar daha layıktır'' işe başlayınca bağışlar ve yardımlar yapacağım zaten. Eve melek girmemesi garibime gitti omuzlarımızın üstündeki melekler sürekli bizimler eğer evde köpek varsa onlarda mı girmicek günahsız sevabsız mı olucaz mantıksız geldi?
Güncellemeler
+1 yıl
gerçekten bir bilginiz varsa cevap verin lütfen, doğruluk payı olan cevaplara ihtiyacım var
Güncellemeler
+1 yıl
evet araştırmalarım sonucunda bir videoya ulaştım, evcil olmak kaydıyla bir sorun olmayacağını belirtiyor tıbben bir sıkıntı olmazsada sorun olmazmış sonuçta aşıları tam olacak düzenli doktor kontrolündende geçecek.
Evde köpek beslemek günah mı?