9 aylık minyatür pinscherim var o benim canım annem ve çevremdeki bazı insanlar pis mundar günah gibi şeyler diyorlar sizce evde köpek beslemek günah mı?
Günah
Günah Değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 9 aylık minyatür pinscherim var o benim canım annem ve çevremdeki bazı insanlar pis mundar günah gibi şeyler diyorlar sizce evde köpek beslemek günah mı?
İslam'da evde köpek beslemek, ihtiyaç olmadığı takdirde günah olarak kabul edilir. Bu görüş, Hz. Muhammed'in hadislerine dayanmaktadır. Örneğin, Hz. Muhammed, "Köpek, eve meleklerin girmesine engel olur." (Buhari, Vudu, 38; Müslim, Tahâret, 107) demiştir. Hz. Muhammed'in bazı hadislerinde, köpek beslemenin caiz olduğu durumlar da belirtilmiştir. Örneğin, Hz. Muhammed, "Köpek, av köpeği, çoban köpeği ve bekçi köpeği olarak beslenirse caizdir." (Buhari, Vudu, 38; Müslim, Tahâret, 107) demiştir. Bu hadislerden hareketle, İslam'da evde köpek beslemenin caiz olup olmadığı, köpeğin beslenme amacına göre değişmektedir. Gereksiz yere evde köpek beslemek günah olarak kabul edilirken, av, çoban veya bekçi köpeği olarak beslenen köpeklerin beslenmesi caizdir. evde köpek beslemek günah mı sorusunun cevabı, köpeğin beslenme amacına göre değişmektedir. Gereksiz yere evde köpek beslemek günah olarak kabul edilirken, av, çoban veya bekçi köpeği olarak beslenen köpeklerin beslenmesi caizdir.
Şimdi dini inancı olan insan ev içinde köpek beslemez yani bu dinen aykırı bir durum yani bunlarla ilgili bir sürü hadis var fakat köpeğin klavuzluk edeceği koruyacağı biri var ise eğer o zaman beslenebilir fakat ev içinde yine beslemek iyi bir şey değildir köpeğin ayak bastığı yerde namaz kılınmaz mesela köpek bulunan eve melekler girmezse bu bizim büyüklerimizin söylediği fakat yine hadis ve tefsir kitaplarında okuduğumuz ev içinde köpek beslemek dinen hoş karşılanmaz
şubattan beri besliyorum bal gibi namazımıda kılıyorum günahsa da Allah afetsin
Kedi beslemek değil çünkü kediler kendi pisliğinü temizliyor ama köpek evde günah diye biliyorum. Kulübede falan beslenebilir. Ama tabi günah diye de annenizin öyle kötü ithamları hiç hoş değil
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır.. Egerki bahcen varsa oraya külube yapip orada besleye bilirsin
Cevap
7Cevap
Günah ya da haram diye kesin bir ayet yok diye biliyorum. Lakin köpekler necistir yani pistir. Her ne kadar bende köpeklere hayran olsam da gerçeklerden kaçamayız. Ayrıca köpeğin yaşadığı yerde namaz olmaz. Ki evde de köpek beslenmesi sakıncalı dinen. Eve melek girmez, köpek olduğunda.
Köpeğin yaşadığı evde namazı olmaz diye bir şey yok benim oğlum kendi çitinde yaşıyor tuvaletini kedi gibi kuma yapıyor evde özgürce dolaşmıyor evet salyasının necis olduğunu biliyorum evlerimize melekler evde resim ve biblo olunca da girmiyor köpeğe gelesiye kadar
Soru sordunuz cevapladım. Kabul edip etmemek size kalmış. Sadece uyarayım, dinen "bence, sence" diye bir şey yok. Allah'ın kesin emir ve yasakları var. Bunları kendimizce esnetmeye çalışamayız. Biblo, poster ve resimleri inkar etmedim zaten. Ev sizin, hayat sizin. Doğrusu da bu. İster reddeder, inkar edersiniz. İster kabul eder, hayatınıza nakşedersiniz. Size kalmış.
evde hayvan beslemekle ilgili vakti zamanında Beyaz Show'da Zekeriya Beyaz'ın söylediği söz aklıma gelir hep :)
Evet dinen caiz degil. Kedi temizdir beslenir ama kopek gunahtir bunu arastirabilirsin. burada wimdi ne alakasi var falan derler bisey bilmeden.
Caiz olmadığına dair ayet gosterirmisiniz
Ben biliyorum neyin ne olduğunu ben senin iddani ispatlamaya davet ettim
Sen bilmediğin için beni suclama Kur'an'da tek bir ayet dahi yok hadislerde de haramdır diye bir şey yok sen kendin ispatlayamadığın için böyle hissetmen normal hadi git öğren de gel
Köpeğin nefesinde salyasinda bakteri vatlr asla beslenmez evde aç arastir
şubattan beri besliyorum bal gibi namazımıda kılıyorum günahsa da Allah afetsin
Öyle olur mu güzel kardeşim dinimizde yasaklar belli sen bile bile günah veya haram işle Alalh affetsin de olmaz ki
Hanefilere göre, köpek elbiseye sürtünürse o elbiseyle namaz kılınır. Yalnız, köpeğin ağız suyu veya salyası ve tersi necistir.
“İçinde köpek bulunan eve rahmet meleklerinin girmeyeceği, ev sahibinden her gün bazı sevapların azalacağı, ancak av, sürü ve bekçilik gibi ihtiyaçlar için köpek beslemenin caiz olduğu” gibi hadis-i şerifler vardır. Ayrıca salya ve tüyleri her tarafa bulaşacağından, ibadetlerimize ve sağlığımıza zarar verme ihtimali de vardır. Bu sebeple ihtiyaç yoksa evde köpek bulundurmak doğru değildir. İhtiyaç yokken evde köpek beslemek haram değildir, fakat hafif mekruhtur. Hukuk dilinde buna “tenzihi mekruh” denilir.
"Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere, köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar eksilir."(Buhari, Zebaih, 6; Müslim, Müsakat, 56-58)
bunlara katılıyorum Kuranı-ı Kerim in hiç bir ayetinde haramdır günahtır demiyor benim oğlumun çiti var onun içinde her yerde gezmiyor
Peygamber efendimizden nakledilenlerde var onlar Kuran'da yazmaz mesela peygamberimizin sünnetini bizzat kendisinden nakledilmiştir.
tamam hadislerde de günah haram demiyor temizliğine dikkat edince sıkıntı olmaz
melek resim olan evede girmiyormuş heykel olan eve hepimizin evde resmi vardır illa evimizde ya da heykel biblo
Bizde yok
Köpek beslemek uygun değil işte evde sana kalmış haram demiyorum ben
Köpeğim var ve böyle saçma sapan şeylere asla inanmıyorum. Buna gelene kadar ne günahlar işleniyor önce ona baksınlar.
Günahın sevabın sencesi bencesi mi olur
tabiki olmaz ama Kuran'ı Kerimde böyle bir şey yok çevremdeki çoğu kişi günah diyor
Evde hayvanla yaşamam
Günah mı olur ya nerede yazıyormuş o?
Günah değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?