Bir Veteriner Hekim olarak bu konuda yüzlerce hayvan sahibiyle bu yüzden tartışmışımdır. Kendilerince hep bir haklı sebepleri var. Ama yılmayacağız. Allahın sessiz kullarının sesi olacağız her zaman!
Köpeklerin keyfi olarak kuyruk ve kulaklarının kesilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yani gerekli olsaydı zaten Yaradan onu o şekilde yaratmasını bilirdi. Hiçbir tıbbi gereksinim olmadan bunu yapmaları gereksiz ve sadistçe buluyorum. Bu ne bşr abartı, ne ince bir dokunuş ne de o minik arkadaşlara sevgi duygusudur kanımca. Bu sebeple yapılan her eylem bence bireyin kendine yönelik tatmini ve sadistlik olarak görüyorum.
Saygılar.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sadist ve gaddar insanların yaptığı eylemdir sosyopat ve psikopattır bunu yapanlar özellikle bir çocuğa bir insana böyle kesici maddeler ile zarar verdiklerinde ceza alacaklarını bildiklerinden dolayı her eylemi yapıp ceza almayacagı yani hayvanları seçiyorlar bunun için... İnsan dedigimiz varlık dünyanın başına gelmiş en kötü şeydir insanlardan yamyamlarda çıktı örnek manisada bir çocuğa tecavüz eden adam onu parçalara bölüp lokantasında yemek yaptı etlerinden ve çocuğu arayan jandarmalar çocuğun etini yiyordu acıkınca lokantaya oturup... Rusyada bir yamyam kız arkadaşını öldürüp kalça bölgesini kesip yedi, japonyada kadını kesip parçalayıp dolapa yerleştirdiler kasap gibi çalışıyor biri kesiyor birisi poşetliyor birisi dolaba koyuyordu böyle insanların oldugu ortamda mümkünü var mı hayvana zarar gelmemesinin?
Kesinlikle doğru bulmuyorum. Rica etsem bu soruya bir yanıt bırakabilir misiniz siz yapılması gerekenleri biliyorsunuzdur🙏🏻 https://www. kizlarsoruyor. com/evcil-hayvanlar/q15980139-yardimm-edin-tavsanim-kucagimdan-atladi-agzi-kaniyor-nolur-yardim? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q15980139
Eğer kulaksız ve kuyruksuz daha iyi olsaydı ona göre dizayn edilmiş olurlardı. ya da inanmayanlar için "ona göre evrilmiş olurlardı" yazayım ;) uzun lafın kısası köpekler kavga ederken kulaklarını kaptırmasın diye saçma bir sebepten kestiriliyor. Zaten köpekleri kavga ettirmeleri başlı başına bir rezalet! Kulakları kesilen köpeklerin kulak sağlığı olumsuz yönde etkileniyor.
Papağanlar da uçmasın diye kanatları kesiliyor. Bunu yapanlara insan denmez.. o bahanelerinin hepsi vicdanlarını rahatlatmak için. Bu eşya bı mal bı oyuncak gibi görüyorlar ondan kesiyorlar neden olacak.
Öncelikle hepsi ahmağın önde gideni ama bunlar keyfi değil köpekler kavga ettiğinde ilk kulağa saldırdığı için kulakları kesiyorlar bunuda iyi bir şey yapmış gibi savunuyorlar işte ahmak kavramı burda doğuyor
Tabikide zülumluk başka aciklamasi olamaz sırf o hayvanin yemegini suyunu veriyolar diye sahibi hayvani da ebedi köleleri saniyor pis cahiller. ... vahşetten baska bir sey degik bir de zihniyetsiz andavallar iyi bir seu yaptiklarini saniyolar... bu ülkede herkes ana baba olmasa, herkes hayvan besleyebilemese daha güzel olacak birçok şey...
Köpeklerin kalakaldı keyfi olarak kesilmez dağda gidicem yakalaya yani köpeğin kesersin kurtla boğuştuğu zaman kulaklarini koruyabilsin yoksa kurda boğulur 🙄🙄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben köyde yaşıyorum 8 tane köpeğimiz var hep ben bakarım onlara mesala birinin kulaklarını kuyruğunu kestik zevk için değil tabiki fena olsun saftirik olmasın diye ne kadar doğru birşey bilemem burada çoğunluğu yapıyor ama şunu söyleyebilirim zevk için asla değil
Zevk söyle olur TV de görmüştüm kedinin sırf zevk uğruna gözlerine yanan naylonu akitmislar kedi kör olmuş yolda giderken köpeğe tekme atıyor şahıs çeşit çeşit eziyet var kulakların kesilmesi zevk değil bence bana zevk gelmiyor
Kim ne yaparsa yapar öyle deyip kesiyorlar benjm elimde olsaydı kesmezdim kulağı kesen zaten ben değilim bakamıyorum bile ama gidipte engel ol o zaman dersiniz belki babama laf söyleyemem malesef
inan bana seninle aynı fikirdeyim. o serfszlerin kulaklarını kessek nasıl olur acaba. ya canlıya kıyılır mı be. benim de köpeğim var bazen kafasını burnunu vuryyor canım acıyor benim
Bu canilik vicdansızlık cahilliktir... Bunu yapan ne denmeli bilmiyor, hayvanlar bile daha merhametli.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bildigim kadariyla kurtlar ilk kulaktan ve boyundan yakaliyor, onun icin coban köpeklerine civili tasma takiyorlar ve kücükken kulaklarini kesiyorlar, bir önlem gibi. Ama bizde cok cahil geri kalmis demeyelim, egosu tavan yapmis vicdan yoksunu, hayvani almis, hayvan sevgisinden degil, hayvani silah gibi kullaniyor, yaninda Pitbull ile gezince kendini kahraman sanan korkak vicdansiz sapiklar var. Onlar sembolik keyfi kesiyor,
Cveap gelmedi? Eger sen bu kafayla veteriner hekimlik yapiyorsan , (Olduguna inanmiyorum) vay o hayvanlarin haline cünkü zekka ve mantik hekimlik icin yetersiz