Ben bikeresinde yolda hasta bir kedi görmüştüm veterineri aramıştım, ararken sokak kedisi olduğunu belirttim ve ücret istediler maddi imkanım yoktu tedavi ettiremedim veterinerler hayırına sokak hayvanını yardım edemez mi?
Ben genelde sokak hayvanlarını tedavi ettirmek isteyenlere fiyat konusunda biraz yardımcı oluyorum. Ama ücretsiz hizmet veremiyoruz ne yazık ki. Genelde sizin dediğinizi söyleyen hasta sahiplerine şunu söylüyorum:
"Eğer bu hayvanı iyileştirerek bir hayırda bulunmak istiyorsanız tadavi masraflarını ve tedavi sürecindeki bakımını da üstlenerek hayrınızı tamama erdirebilirsiniz" diyorum.
Pek tabi ekonomik şartlarınız uygun değilse o yaralı yavrucağı en yakın hayvan barınağına götürerek orada ücretsiz tedavi olmasını sağlayabilirsiniz. Tabiki uygulanan tedavi ve gösterilen ilgi veteriner klinikleri ve hayvan hastanelerindeki gibi olmayacaktır.
Veteriner bey köpeğim lady çok sinirli antidepresan bile kullandı ama hicbir fayda sağlamadı. Bu terrierler hep böyle mi? 😅 köpekler sahibine benzer derler eğer gerçekse üzülürüm 🙈😅
Kedilerden kuduz bulaşma olasılığı nedir? Kedi başka kediden korkunca ne yapmak gerekir? Kedi başka yerlere puslemesinin nedenleri? Koyunlara geçmiyorum şimdilik
Tüm sıcak kanlı hayvanlar (buna kedilerde dahil) ısırık ve tırmalama yoluyla kuduz bulaştırabilir.
Kediler arasında bir hiyerarşi vardır. Bu dengenin sağlanması için kavga ederler. Eğer kedin bir başka kediden korkarsa ve kaçarsa bu onun sağlığı açısından daha yararlı bir davranış olur. kavga ediyorsa şayet yüksek sesle onları dağıtmakta yarar var. Sürekli kavga eden ve bir birini yaralayan kedilerin ayrı bakılmasında yarar var abi.
Erkek kediler ergenliğe geldikten sonra sağa sola işeme şeklinde kötü koku bırakır. Bunu önlemek için kısırlaştırmak şarttır. Eğer dışkılamayı kastediyorsan sağlıklı bir ev kedisi kumundan başka yere kakasını yapmaz. Yapıyorsa ya karnı çok bozuktur. Ya da psikolojik bir sorunu olabilir abi.
Ben hayvanlari çok seviyorum küçüklüğümden beri nerdeyse beslemediğim hayvan kalmadı. Çok istiyordum eskiden fakat amaç iyileştirmek te olsa hayvanlara acı çektiremem. Daha doğru bir meslek secimi yapicam
Kanatlı (kuş) hayvanlar konusunda uzman veteriner sayısı türkiye de oldukça azdır. Bu sebeple hekimler bilmedikleri konularda da acemilik çekmekteler. Besi amaçlı olmayan hayvanların tedavisinde hayvanın mali değeri hiç bir zaman değerlendirmeye alınmaz efendimm
Dediğinize katılıyorum bence de kanatlı hayvanlar konusunda uzman veteriner çok az. Benim canımı sıkan uzman olmadıkları konuda hizmet vermeye çalışmaları ve kanatlı hayvanların ölümlerine neden olup, yaşam sürelerini kısaltmaları. Bilmiyorsan işi bilene yönlendirmelisin hiç etik değil yaşananlar. Ayrıca kanatlı kuş uzmanı olmak istememelerinin nedeni de para kazandırmaz düşüncesi çok yazık. Devletin bu ülkede papağan türlerinin beslenmesini ve satılmasını yasaklaması lazım çünkü sağlık hizmeti yetersiz. İzmir'de bi yer buldum şansıma insanlar Van ilinden kuşlarını gönderiyorlar. Bu kuşlara bakan insanlarımızın bir çoğu da karaktersiz maalesef. Uzman bakanı buluyor neymiş pahalıymış. yazık vallla halimize. Umarım anlamışınızdır beni.
İlginizi çekmeye çalışacaktır. Durduk yere sizin tadınıza bakmak bile isteyebilir. 😅. Odaya girdiğinizde ya da sesinizi duyduğunda güzel cıvıldayacak ya da bir o daldan bir o dala atlayarak hareketlenecektir. Odanın içerisinde serbest bıraktığınızda sizin yanınıza gelicektir. Ama pek tabi her kuş aynı hareketleri yapmamakdır.
Bizim nasıl bir karakterimiz varsa kuşunuzun da bir karakteri var. Eğer sürekli onunla doğru bir şekilde iletişim kurarsanız aranızdaki bağ güçlenecektir. Mesela ona ödül mamaları vererek kelime öğretmeyi deneyebilirsiniz. Ya da şarkılar söyleyebilirsiniz.
Aslında yaklaşık 3 yıldır besliyorum konuşabiliyor sadece işin uzmanından duymak istedim teşekkür ederim şarkı söylediğimde yanağıma yaklaşıyor uysal uysal bakıyor bana 😊
Bir savaşta sıhhıyelik yapabilecek insan anatomisi ve fizyolojisi biliyorum. Ama tutup da kimseye kornea nakli filan yapacak kadar değil tabiki azizim.
Gebeliğin son döneminde salgılanan bir hormon onu daha anaç daha korumacı hareketler göstermeye itiyor. Bu sebeple size agresif davranıyor olabilir. Aynı zamanda kedileri sevmek ile ilgili şöyle bir konu var ki oda destur meselesi. Bir kediyi hamile olsun olmasın onu sevebilmeniz için önce ondan izin istemek gerekir. Yanına yanaşıp dizleriniz üzerine çömelin. Eğer sizi sevmenize izin verirse bunu size sürtünerek görecektir.