Bu sorunın cevabını ben veriyorum kimseye bırakmam Şimdi önce sinirlendiğim şeyi söylemek istiyorum hayır kokmuyo benim tavşanım Kokuyo diyenler net pistir Hergün temizlersen koku olmaz bu kadar basit Sen de altına yapıp oturursan senin de kokar..
Hemen ölüyo diyenlere: Hayır hemen ölmüyo benimki hemen ölmedi yaşını söylemicem nazar değmesin diye Siz onu sağlıklı beslediğinizde, sağlıklı TEMİZ ortam verdiğinizde, KAFESE KAPATMADIĞINIZDA, SEVGİ VERDİĞİNİZDE inanın bana çok güzel yaşıyolar Hatta arkadaş gibiler benim yanımda oturuyo, uzanıyo, ben bi kere ağlıyodum geldi başını bacağıma koydu kendini sevdirdi tebessüm ettirdi beni, o kadar sevecen bi hayvan işte Doğum günlerimizi de birlikte kutluyoruz gezmeye de birlikte gidiyoruz TABİİ Kİ ONU YORMAYACAK ŞEKİLDE çünkü arabada korkuyo Ben onu çok seviyorum bi kere koşarken ayağını çarptı ağladım Ayağını havada tuttu titriyodu ayağı, bana baktı o bakışını unutamıyorum Sonra yerde kan gördüm korktum şok oldum keşke hiç görmeseydim kanını hiç, yavrum benim 😔 Hemen koştum yanına korkma dedim sakinleştirdim yanındayım dedim sardım başını okşadım sonra zaten veterinere gittik ve ayağı da iyileşti hiçbi şeyi yok geçti geçti iyileşti bi daha olmasın Allahım nolur İlaçlarını ben verdim ben baktım ona Hergün dövüştük çok zordu ona ilaç vermek ayağını bağlamak ama iyileşmesi için yapmak zorundaydım Gerçekten dua ediyodum artık iyileşsin diye.. Ben gerçekten ona çocuğum gibi bakıyorum yerde uzandığında kaldırıyorum üşütmesin diye Klimada da hep benimle birlikte uyur bi gün hapşırdı veterinere gittik üşütmüş dedi artık klimalı yerde de uyumuyorum onun için sıcak yerde uyuyorum sırf yalnız kalmasın diye.. Hep peşimden koşar hep oynarız onun da beni sevdiğini biliyorum hareketlerinden beni yalamasından anlaşılıyo hep yanıma sokulmasından elimin altına başına sokmasından.. bi konuşmadığı kaldı birlikte müzik bile dinliyoruz ben uzanıyorum o sırtıma çıkıyo ayağa kalkıyo ya yerim onu yerimmm Eve de hapsetmem dışarı da gidiyoruz hatta bi tane tavşan arkadaşı bile var (ama en son kavga ettiler nedenini anlamadım arkadaşı benimkine saldırıcaktı sinirlendiğini fark ettim, benimkini son anda kucağıma aldım kurtardım. Arkadışının dişleri ayağıma girdi hatta hemen de çıkarmadı dişlerini ayağımı havaya kaldırıp salladım bıraksın diye yine bırakmadı kuduz mudur nedir. Benimkini kucağıma almasaydım o dişler ona giricekti işte.. olsun benim ayağıma girsin önemli değil) Bahçeyi de gördü her yeri gördü deniz kenarına da götürdüm onu evde de hep dışarda kafese hapsetmem onu, tuvalet için de çok üzmedi bizi gider aynı yere yapar gelir hatta bazen tuvaletin kenarına gidip yapıyo Ben onun için her şey yaparım yeter ki 10 yıl hatta daha fazla yaşasın ya iki kabloyu yemiş duvarı kemirmiş çok mu feda olsun ona bütün kablolar bütün ev Hatta kendi hayatımdan yıl da verebilirim yaşaması için..
Ne güzel, ne kadar bağımlıymışınız birbirinize 🥰 olması gerekende bu zaten ama, hayvan alıyorsan ona tamamı ile sorgusuz sualsiz güzel bir hayat sunman gerekiyor
Var. Onceden iki tane tavsanimiz vardi birisi nasil yaptiysa bahceyi esip kacmis baya bildigin bir gecede tunel acmis 😒. Pis kokuyolar heryere pisliyolar ve kokusu gitmiyor. Bide cok korkaklar. Kediler candir. Zarari yok cool hayvanlar sadece yapman gereken mamasini vermek bide kum kabini temizlemek
Tavşan beslemek evin bahçesine metro hattı döşemek gibidir birde erkek kediler onu dişi kedi sandıkları için rahat bırakmıyor kazmadık bir yer bırakmıyorlar bahçede
valla kediyle farkı kedi kumuna yapar, kokusuz kedi kumu alır kokudan kurtulursun , ama tavşanda durum böyle değil, hele ki bahçede beslemeyeceksen. bir de evde besleyeceksen dikkatli olman gerekli, ben cocukken beslemistik kumandaları kemirmisti mesela tavşan. yani evdeki seyleri kemirebiliyor, kedi de halıları tırmalıyor. yani ikisinin de zor yanları var diyelim, ama kedi daha kolay gibi
Kediler tırnaklarına bakım yapmak için halıları tırmalıyor aslında. Doğada bu iş için ağaçları kullanırlar. Kedi tırmalama tahtası olarak satılan ürünler var fiyatları da oldukça ucuz. Bunlar ile o tırmalama çılgınlığından kurtulmak mümkün.
ya yaşar da çevrede kedilerden korumak gerekir , bir kümes gibi bir şey yaratmak gerekli. çünkü bahçede herhangi koruma olmadan bırakırsanız, bir kedi yiyebilir onu bahçenize girip
O kedi inadını biliyorum. Ben her sağı solu tırmaladığında kucaklayıp tahtanın yanına götürerek çözdüm o inadı. 😂 Bahçede olması için bahçenin kapalı olması gerekli etrafı tellerle kapatıp bir nevi kafes yapmalısınız. Bahçede kafeste beslemek de mümkün elbette hatta çift olarak alırsanız kısa sürede tavşan çiftliği bile görebilirsiniz. Üreme konusunda çok çalışkan bu tür.
Gerekli, ihtiyacı olan şeyleri alırım kümes, tel artık ne gerekli ise. Fakat benim kedim var zaten, ama çok uslu ve daha ağzında ekmeği bile düzgün yiyemiyor ben tavşana zarar vereceğini düşünüyorum zaten arkadaşı olsun diyede çok istiyordum tavşanı 😔
ya birlikte büyümesi cok kücük yaslarda oluyor sanırım, yani ikisi de yavru oldugunda. özellikle de kedi , cunku kedi kücük oldugunda henuz avcılık icgüdüsü gelismemis oluyor, birkac ay gecince avcı ruhu geliyor sanırım, o sürecte tavsan, kus gibi canlılara alısabilir kedi. dayımlar iki köpek bircok kedi besliyor mesela , fakat kopekler yavruyken alıstı kedilere , bu mesela bir ornek.
@kafeinsiz kedi inadı inanılmaz, kedim vardı ona uyuması icin sepet yapmıstık o inadına istediği kosede uyurdu. tırmala tahtası alırdık, inadına halıları tırmıklamaya devam :) kediler kopekler gibi değil biraz basına buyruk canlılar.
Bulunduğu ortamı sürekli kemirme özelliğine sahip. Benimki duvarı delmişti o derece. Tuvalet alışkanlıklarını kolay ediniyor. Aslında bir nevi evdeki kedi gibi kabloları vs güzel saklarsan bir sıkıntı yaşamazsın. Yavru iken su ve mamaya alıştırmazsan ileride asla su ve mama tüketmezler ve bu sıkıntı yaratıyor
Yani beslenme olarak bildiğin salatayı karıştır ver her gün yer. Yemediği bir şey yok diyeyim meyve sebze olarak. Karpuz kabuğuna bayılıyorlar. Böyle uğraş verecek kemirecek şeyler vermen daha iyi ama yavruyken kemirecek şeyleri verme. Sade havuç, salatalık, marul, beyaz kelem (en çok bunu seviyordu) Kuru mamayı yemez ise arada ekmek türevi şeyler vermende fayda var
Bahçede asla yalnız bırakma kendi kedin olmasa da başka kedi kapabilir özellikle yavruysa başıma geldiği için söylüyorum yazın bende kafes yapıp bahçede bakacağım koku olayıysa gerçekten yer ve zaman belirtmek sizin işeyip sıçıyor lar bi ara üstüme işemişti yavruyken öyle pis kokmuyor ama büyüyünce berbat.
Bence yoktur ama evde besleyeceksen koltukları kemirebilir, onlar kemirgen ya evde beslemeyeceksen sakıncası yoktur, bahçede falan gayet güzel besleyebilirsin, hem bu tatlılıklarına karşı ne kadar zor olabilir ki bakımları.😃
Bahçeniz var ise çok güzel beslenir benim vardı evin içinde besliyordum ismi de pıtırcık dı çok ama çok tatlıydı gece gündüz öpüp kokluyordum onu şampuanla her gün yıkardım ılık su ile
Bende 2 tane var, siyah pofuduk ikisi de. İki erkek alma alacaksan kısırlaştır yoksa kavga edip öldürürler birbirlerini. Her yere kaka yapıyorlar ama kakaları kokmuyor. Bir de çok çabuk gerilebiliyorlar yüksek sesle müzik falan dikkat et çok korkar.
Evde tavşan beslenmez. Bu köpek, kedi, kuş değil ki? Koku yapar, eşi varsa ürer, kemirir, enerjiktir epey ve eve uygun değildir. Yeşillik, doğa lazım onlara.
Ah yavrum.. bahçede yaşayamaz o zaman değil mi? Dışkı sorunu varmış ve annem bunu imkan yok kabul etmez evin içerisinde. Bahçemiz var bir de bahçe evimiz, ben sıcakta olması için gerekli her şeyide yaparım ama yeterli olur mu ki?